Laatste nieuws

Nieuwe maatregel omtrent kwijtgeraakte ballen
Bestuur
De ballencommissie heeft aan het begin van het seizoen ieder team een gevulde ballentas meegegeven om bij de wedstrijden te gebruiken. Gelukkig zijn ...
Lees meer
Ivar de Waard haakt aan bij Advisie/SSS
Heren 1
Ivar de Waard speelt de rest van dit seizoen bij Advisie/SSS. De 20-jarige aanvaller, die de afgelopen drie seizoenen uitkwam voor het Talent Team ...
Lees meer
Instructie Verantwoord Alcohol Schenken
CheerSSS
Op woensdagavond 8 november is er weer een IVA-avond. Tijd: 19.30 - 21.30 uur Plaats: Cheersss, Rietberglaan 4 ...
Lees meer
Week van de scheidsrechter 2017
Jeugdbestuur
Zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd mogelijk!! Daarom zetten we in de week van 7 t/m 15 oktober 2017 de scheidsrechters in het zonnetje bij ...
Lees meer
Kees van Garder ontvangt SSS prestatiebeker
Bestuur
Het voorstel van het bestuur op de afgelopen ledenvergadering om de prestatiebeker dit jaar aan Kees van Garder uit te reiken werd door de aanwezigen ...
Lees meer

Nieuwe maatregel omtrent kwijtgeraakte ballen

De ballencommissie heeft aan het begin van het seizoen ieder team een gevulde ballentas meegegeven om bij de wedstrijden te gebruiken. Gelukkig zijn de meeste leden zuinig op deze ballen en zullen zij ervoor zorgen dat deze tas met hetzelfde aantal ballen aan het einde van het seizoen weer netjes ingeleverd wordt.

Lees meer

Regels ballen en netten

Regels omtrent trainings- en wedstrijdballen en het op- en afbouwen van speelvelden.

Bij SSS ontvangt ieder team een ballentas met (genummerde) ballen die gebruikt kan worden bij de wedstrijden. Deze tas wordt na de wedstrijd mee naar huis genomen, de aanvoerder van het team is er verantwoordelijk voor dit goed te regelen.

Voor de trainingen kan gebruik worden gemaakt van (genummerde) ballen die in het sportcentrum aanwezig zijn, de tas hoeft dus niet mee. Mocht je op een andere locatie trainen, dan moet de ballentas wel gebruikt worden.

Training.

Voor iedere zaal is een afgesloten materialenkar in de berging aanwezig met 12 ballen en een ballenkar, daar liggen ook de palen.  De netten en antennes bevinden zich in de materiaalkasten van SSS in de gangpaden van de A en B hal.

De eerste trainer van de avond opent de materialenkar en doet de ballen in de ballenkar , de materialenkar blijft in de berging achter. Het team bouwt het veld op.

De laatste trainer op dat veld controleert of bij het begin van de training 12 ballen in de kar zitten en doet ze na afloop in de materialenkar en sluit deze af, de ballenkar gaat ook in de materialenkar. Het team bouwt het veld af, de netten en antennes gaan weer terug naar de berging in de gangpaden.

Een trainer die niet als eerste en ook niet als laatste van de zaal gebruik maakt moet aan het begin en aan het eind van de training wel controleren of er 12 ballen in de ballenkar aanwezig zijn en zo niet, de vermiste ballen opzoeken.

Wedstrijden.

De teams uit de eerste speelrondes bouwen hun veld op, de teams van de laatste speelrondes bouwen het veld weer af. De palen en scheidsrechterstoel bevinden zich in de berging van de hal, de netten en antennes in de materiaalkasten in de wandelpaden.

Voor het inspelen en de wedstrijd kunnen de ballen uit de ballentas van het team worden gebruikt.

De ballencommissie geeft aan het begin van het seizoen ieder team een gevulde ballentas mee met daarin een x aantal ballen met elk een uniek nummer. om bij de wedstrijden te gebruiken. De bedoeling is dat iedereen zuinig is op deze ballen en ervoor zorgen dat deze tas met hetzelfde aantal ballen aan het einde van het seizoen weer netjes ingeleverd wordt. Het team is hier verantwoordelijk voor.

Helaas zullen er ook incomplete tassen terugkeren.
Het verlies van ballen is echter een grote kostenpost voor de vereniging, want er moeten nieuwe ballen aangeschaft worden. Daarom zal de ballencommissie controleren op het aantal ballen dat een team heeft én zullen de kosten voor de aanschaf van een kwijtgeraakte bal op het betreffende team worden verhaald.

Mocht het zo zijn dat een team een bal kwijt is - en dus een nieuwe bal nodig heeft – dan zullen de kosten voor de bal op het team worden verhaald. Het team betaalt €40,- voor een vervangende bal.
Natuurlijk zal wanneer de bal weer terecht is het geld weer terug naar het team gaan.

Mochten je als team een bal kwijt zijn, of heb je vragen over het bovenstaande; dan kan je contact opnemen met Bram Wildekamp – 06-46 47 19 82.

Kees van Garder ontvangt SSS prestatiebeker

Het voorstel van het bestuur op de afgelopen ledenvergadering om de prestatiebeker dit jaar aan Kees van Garder uit te reiken werd door de aanwezigen instemmend en met luid applaus begroet. De prestatiebeker wordt ieder jaar aan een vrijwilliger uitgereikt als blijk van waardering voor het werk dat hij / zij voor SSS verzet. Onze vereniging kan immers alleen functioneren bij de gratie van vrijwilligers waarvan Kees een lichtend voorbeeld is.

Ooit begonnen bij SSS met het idee dat het voor 2 jaar zou zijn verzorgt Kees al bijna 20 jaar de coördinatie van de scheidsrechters. Dat is in deze tijd een lastig verhaal want het aantal scheidsrechters loopt terug terwijl het niveau van de competieteams stijgt. Hierdoor neemt de behoefte aan ervaren scheidsrechters alsmaar toe. Elk seizoen is het weer een flinke uitdaging alles rond te krijgen maar mede door zijn opgebouwde netwerk binnen en buiten de vereniging, weet Kees dit iedere keer weer op te lossen. De persoonlijke aandacht die hij voor iedere scheidsrechter heeft, maakt hem tot een gewaardeerd lid van onze vereniging. Als onderdeel van de wedstrijdleiding en mede-organisator van de Nevobo toernooien is Kees met grote regelmaat in het Sportcentrum te vinden.

Door omstandigheden was Kees dit jaar niet in staat de jaarvergadering bij te wonen maar de beker is hem afgelopen donderdagavond overhandigd, tesamen met een bloemstuk voor zijn echtgenote en een kort dankwoord.

Inloopspreekuur Medifit weer van start

Vanaf volgende week dinsdag (3 okt.) begint het spreekuur bij SSS Barneveld weer. Iedere week kun je tussen 19.30 - 20.15 langskomen wanneer je behoefte hebt aan deskundig advies.

Dus, heb jij vragen of last van een blessure? De Medifitters staan voor je klaar!

SSS-leden gratis naar workshops Avital Selinger

Het is u vast niet ontgaan dat Avital Selinger sinds kort in Sportcentrum De Meerwaarde rondloopt. Hij geeft training bij Heren 1 en zal trainers bij de Advisie Volleybalschool begeleiden. Vanuit de Advisie Volleybalschool wordt in september en oktober een 4-delige workshop aangeboden. SSS-leden kunnen hier gratis naartoe. Schrijf je hier in.

De Volleybalschool organiseert de workshops met het doel zijn eigen visie en de visie van Avital Selinger op één lijn te zetten. Maar Selinger wilde de workshop voor meer mensen toegankelijk maken dan enkel de trainers van de Volleybalschool. Om die reden is de workshop voor iedereen toegankelijk om bij te wonen: trainers van deelnemers van de Volleybalschool, maar ook andere (regionale) trainers. De kosten hiervoor bedragen 125 euro.

SSS vindt het belangrijk dat wij als vereniging deze unieke kans om met één van de beste volleybaltrainers ter wereld ten volle benutten. Tijdens de algemene ledenvergadering heeft het bestuur gepeild wat leden van een eventuele samenwerking vinden. Het bestuur heeft vervolgens besloten dat alle SSS-leden naar deze workshops moeten kunnen, zonder (financiële) belemmeringen te ervaren, om naar de visie van deze man met ruim dertig jaar ervaring als trainer op het allerhoogste niveau (zoals bondscoach van de Oranje volleybalsters) te luisteren.

Het bestuur heeft besloten dat SSS een financiële bijdrage levert aan de Advisie Volleybalschool, zodat alle SSS-leden gratis naar de vier workshops kunnen. Deze zijn verspreid over vier avonden van vier uur per avond in Sportcentrum De Meerwaarde:

Vrijdag 22 september van 18.30 uur – 22.30 uur
Vrijdag 29 september van 18.30 uur – 22.30 uur
Vrijdag 6 oktober van 18.30 uur – 22.30 uur
Vrijdag 20 oktober van 18.30 uur – 22.30 uur

SSS hoopt dat veel leden gebruik maken van deze gelegenheid om naar Avital Selinger te luisteren. Schrijf je hier in bij de Advisie Volleybalschool voor de workshops. 

Ben je een trainer of heb je ambitie om trainer te worden of eventueel een bijdrage te leveren aan het beleid van SSS, dan nodigen wij je uit om in de zaal naar Avital Selinger te komen luisteren. Als je nieuwsgierig bent naar en interesse hebt in zijn visie, maar nog niet direct eraan denkt trainer te worden; dan kan je zijn verhaal beluisteren vanaf de tribune. 

Meer informatie: http://advisievolleybalschool.nl/nieuws/workshop-avital-selinger-barneveld

Voor de jongere lezers. Wie is Avital Selinger? Lees het hier (http://www.volleybalkrant.nl/walloffame/speler/7/avital-selinger.html) of hier (http://heldenonline.nl/columns/entry/avital-selinger-is-volleybal). 

ALV goed bezocht.

Vrijdagavond 15 sep. j.l. vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Het bestuur werd aangenaam verrast door de hoge opkomst. Dit droeg zeker bij aan de ongedwongen sfeer waarbij veel ruimte werd geboden voor vragen en opmerkingen richting het bestuur.

De vereniging kan terugzien op een sportief succesvol jaar waarin diverse promoties zijn bewerkstelligd. De tweede plaats van het Jongens A team op de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen geldt als sportief hoogtepunt. De diverse commissies hebben veel werk verricht om alles naar behoren te laten functioneren. Een uitgebreid jaarverslag is op de site terug te lezen.

Financieel is het ook een goed verenigingsjaar geweest en kon de penningmeester weer een positief resultaat presenteren nadat het vorig seizoen met een verlies werd afgesloten.
Conform de gemaakte afspraak in de voorgaande ALV is de contributie dit jaar niet verhoogd.

Als SSS zijn we blij dat Jolanda Ederveen en Jaap van ‘t Land hun rol als verenigingscontactpersonen serieus oppakken hetgeen bleek uit de korte presentatie die zij verzorgden.

De vereniging functioneert alleen door de inzet van de vele vrijwilligers. Ieder jaar probeert het bestuur als blijk van waardering iemand in het zonnetje te zetten door de prestatiebeker aan een vrijwilliger uit te reiken. Dit jaar heeft het bestuur de beker aan Kees van Garder toegekend en gezien het applaus kon de hele vergadering zich daarin vinden.
Kees spant zich al ruim 20 jaar in als scheidsrechtercoördinator voor de vereniging. Het is een functie op de achtergrond maar deze is heel belangrijk voor het reilen en zeilen van de wedstrijden. Door zijn inzet en manier van optreden heeft Kees veel krediet verzameld bij scheidsrechters en de Nevobo en daar profiteert SSS enorm van. Het is geen sinecure om ieder seizoen weer voldoende scheidsrechters te verzamelen en ook te blijven voldoen aan de leveringsplicht van de Nevobo. Door het netwerk dat Kees heeft opgebouwd lukt hem dit tot nu toe ieder jaar weer. Het bestuur is hem daar zeer erkentelijk voor en wil dat op deze manier kenbaar maken. De prestatiebeker met een bijbehorende attentie zullen hem op een later tijdstip worden uitgereikt.

De vergadering werd afgesloten met de rondvraag waarin een een geanimeerde discussie ontstond over de rol die Avital Selinger kan spelen bij de vereniging (los van de volleybalschool en STB/Heren 1) om het volleybal in de volle breedte op een hoger plan te brengen. De algemene mening was dat dit een kans was die met beide handen moet worden aangegrepen en zeker door de vereniging financieel ondersteund moet worden.

 

Foto ALV 15092017 2

 

Foto ALV 15092017 3

 

Foto ALV 15092017 4

Ledenvergadering vrijdag 15 september a.s.

Reserveer vast vrijdagavond 15 september in de agenda want dan vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats.

Statutair dient de ALV binnen 3 maanden na afloop van het verenigingsjaar (juli 2017) georganiseerd te worden en 15 september blijkt de enige vrijdag te zijn waarop (nog) geen competitiewedstrijden worden gespeeld. Vandaar deze datum.

De officiele uitnodiging en agenda volgen nog.

Het bestuur.

Contact

Secretariaat Volleybalvereniging SSS
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)