SSS H2 pakt dubbele BKV-premie

Met de eerste 0-4 overwinning van het seizoen is de BingoKaart Vol voor SSS Heren 2. Daarnaast leverden de vijf punten ook nog eens een stijging naar de derde plaats op én een premie van de altijd trouwe sponsor BKV: BierKan Vol. In dit verslag leest u een reconstructie hoe Heren 2 de BingoKaart Vol heeft gekregen.

De BingoKaart telt zes mogelijk uitslagen om af te strepen. We begonnen stabiel met 3-1 en 3-2 overwinningen; goed voor de punten maar slecht voor de bingokaart. Daarom brachten we wat variatie in onze uitslagen en pakten we in december ook maar alvast een 0-4 nederlaag mee. Gezien het spelbeeld niet helemaal nodig, maar goed: alles voor de bingo.

In het kalenderjaar 2024 gingen we natuurlijk voor op zoek naar de 4-0 overwinning. Volgens de Glazen Bol van Freek hoefde dat niet tegen Donitas te gebeuren (netjes 3-1 overwinning) en ook zeker niet op bezoek bij SV Dynamo Apeldoorn H3.

Nadat Freek als een echte generaal de Slag om de Kleedkamer had gewonnen, volgden wij zijn slagvaardige voorbeeld en speelden wij een uitstekende pot. Helaas vergaten we in de eerste set een ruime voorsprong te verzilveren, maar goed spel in de tweede en derde set bracht ons alsnog op voorsprong. Tot groot genoegen van een aantal (schoon)ouderSSS op de tribune. En dat zonder Marcel en Renger die schijt aan de wedstrijd hadden; overigens iets waar wij ook mee geconfronteerd werden en wat ons mogelijk afgeremd had in vierde en vijfde set. Oftewel, een 3-2 nederlaag. Maar zoals dat dan heet: een nederlaag met perspectief.

Na een goede trainingsweek keken we weer in de Glazen Bol en zagen we mogelijkheden om de bingokaart vol te krijgen! Wat heet: de hekkensluiter komt op bezoek. En bij binnenkomst wordt ook nog eens duidelijk dat ze met een verzwakte selectie naar Barneveld zijn gekomen. Dat wordt natuurlijk een klinkende… 17-25 nederlaag in de eerste set. Gelukkig pakten we daarna redelijk eenvoudig drie sets op rij om vier punten in eigen huis te houden en slechts één bonusprognosepunt van een week eerder in te leveren.

Speltip 6: spreid je kansen! Wij spelen met SSS Heren 2 op meerdere fronten mee in de bingo. Naast de bingo ‘Alle uitslagen in één seizoen’ spelen we ook de kaart ‘Heren 2 in actie bij Heren 1’. Iedere volle rij levert één kannetje op; de volle kaart is het overdragen van de licentie aan Heren 2. Eerder dit seizoen hebben Wilco en Gepko al meegedaan; in de maand januari was het de beurt aan Josia en Meinko om hun debuut te maken in Heren 1. Laatstgenoemde sloeg niet alleen het winnende punt binnen tegen het Talent Team; maar streepte daarmee ook een horizontale rij door: alle middens in Heren 1. Dat is een bonuskan erbij!

Goed, de focus kan weer op de BingoKaart verlegd worden. Hoe zorgen we ervoor dat die zesde uitslag ook binnengehaald wordt. Daar kunnen we rustig over nadenken in Het Anker te Zwolle, waar we rustig wachten en wachten en wachten op een kraker van een jeugdwedstrijd. Ondertussen kunnen wij elkaar sjemmen, zaalhockeyen en nadenken over hoe we Het Anker na afloop mee naar huis kunnen nemen.

De start is direct goed met papa Sander aan service. De pass staat als een huis; zelfs zonder ook maar één Van Gessel in het veld te hebben. En blokkerend zijn we oppermachtig. De eerste set pakken we met 15-25.

Onze Grote Freek moet ook gedacht hebben: wat gebeurt hier nou? Hij waakt natuurlijk voor verslapping aan de Barneveldse zijde en een Zwolse opleving. Hij zweert erbij om het keeltje dicht te knijpen met onze kippenklauw en de Zwollenaren niet los te laten. Zo gezegd, zo gedaan. Met 22-25 en 16-25 pakt SSS Heren 2 de tweede en derde set. Zou het dan toch gebeuren…

We komen in de vierde set moeizaam los van Zwolle; de foutenlast gaat enigszins omhoog en even dreigt het mis te gaan. Gelukkig heeft Renger schijt aan de situatie en serveert ons weer op voorsprong. We pakken weer een paar blokpunten en slaan een balletje fout… We tellen af richting de 25 punten. Uiteraard niet hardop, maar in ons hoofd. En gelukkig is daar altijd nog de aanvoerder om de scheidsrechter te attenderen op een foutje bij de tegenstander. Wist je dat je niet langer dan 8 seconden mag doen over je service na het fluitsignaal? Spanning en sensatie. Maar dat is er nog meer als Ewoud even later een uitgeserveerde bal wel, niet, wel, niet, wel, niet, wel, niet. Nee, echt niet aanraakt. Met 24-26 pakken we de vierde set, de 0-4 winst en de vijf punten.

Het Anker is los. De BingoKaart Vol. De BierKan Vol. De Bal-op-je-bakkes-Kaart Vol (onze orakel raakte zichzelf en is als laatste der Mohikanen van de nul af). We koersen af op Malta als we deze derde plek in de Eerste Divisie A weten vast te houden.
En we hebben inmiddels een nieuwe bingokaart erbij gepakt: twaalf mogelijke uitslagen! Voor uit- en thuiswedstrijden. We gaan zaterdag voor de volle thuiskaart. Eens kijken of we weer een mooie (misschien wel 4-0) overwinning en een BKV-premie van kraantje schoonpappie binnen kunnen harken.

SSS H2 verliest in vijf sets van SV Dynamo H3

In de vierde vijfsetter van het seizoen verloor SSS Heren 2 uiteindelijk met 3-2 van SV Dynamo Apeldoorn Heren 3. De groenen hadden de slag om de kleedkamer nog gewonnen, kwamen op een 1-2 voorsprong maar remsporen deden ons struikelen in de vierde en vijfde set.

Kort verslag: mand.

Iedereen blij bij SSS Heren 2

SSS Heren 2 is goed uit de winterstartblokken gekomen met een keurige 3-1 overwinning op Donitas Heren 1. Hierdoor stijgen de Barnevelders in de Eerste Divisie A naar de derde plek. Trainer blij. Spelers blij. Kraantje Schoonpappie blij. Voorzitter blij. Publiek blij.

Aan het einde van de eerste seizoenshelft gaf trainer Freek aan wat zijn blik was op de eerste elf wedstrijden. Maar ook wat zijn verwachting c.q. prognose is voor de return tegen alle teams. De eis en de voorspelling van onze opperFreek was simpel en duidelijk: vier punten.

Met elf griepvrije spelers begon SSS Heren 2 aan de wedstrijd tegen Donitas. We waren allemaal klaar voor een mooie pot volleybal tegen de Groningse studenten. De Donitas-influencer probeerde met influenza op hun ush-Insta de verhoudingen op scherp te zetten, maar de Barneveldse volleybalkippen waren hier duidelijk immuun voor.

Warmlopen, twee sjemmetjes, af en toe de telefoon checken of Sander gebeld wordt en een paar minuten later begonnen we enthousiast aan de pot. Helaas deed Donitas dat ook en had de blauw-gele ploeg besloten om weinig fouten te maken. Helaas slaagden wij er te vaak niet in om de langere rally’s te winnen. Zodoende ging de eerste set met 18-25 naar Donitas.

Vanaf de tweede set waren de rollen volledig omgedraaid. We waren scherp. Zo scherp dat we de netfouten niet op één hand kunnen tellen. We waren gretig. Zo gretig dat Thijs zijn blokkeergemiddelde van dit seizoen opkrikte van 0,54 per wedstrijd naar 0,75 per wedstrijd. We toonden gogme. Zoveel gogme dat Meinko besloot om direct een plek in Heren 1 op te eisen. We waren zakelijk. Zo zakelijk, dat Julius voor de wedstrijd al de deal met Nick had afgetikt om nummer 8 over te nemen.

De tweede set was snel binnengehaald met 25-15 en ook in de rest van de wedstrijd denderden we door. Met een aantal wissels binnen de lijnen kwamen we ook in de derde set op ruime voorsprong. We dreigden bijna te vroeg Wilco al naar de après ski te volgen en de set uit handen te geven, maar gelukkig maakte Donitas zoveel servicefouten dat het onmogelijk was om deze set te verliezen.

In de vierde set maakten we klusje vakkundig af. Freek werd nog wel even vakkundig aan het werk gezet als fysio. Josia was als de pinken bij een afvallende de bal. Helaas eerder dan de pinken van een Donitas-blokkeerder. Gelukkig had Nick vroeger vaak genoeg bij zijn vader de grap ‘trek eens aan mijn vinger’ uitgehaald en kon Freek de Donitater een ziekenhuisbezoekje besparen.

De eerste zege van 2024 kon dus afgevinkt worden. Met de 3-1 verbeteren we ook ons resultaat van de eerste wedstrijd; een 2-3 zege in Groningen. En was er voor Freek alle reden tot een herstelbiertje.

Zaterdag een mooie subtopwedstrijd in Apeldoorn. Komt dat zien, om 13.30 uur in het Apeldoornse Omnisport. Één ding is zeker: Thijs heeft er zin in.