Vrouwen en cadeautjes = het recept voor winst

Heb je ooit wel eens een kind gezien in een snoepwinkel? Zo zagen wij er afgelopen zaterdag ook uit voor de wedstrijd. Zo blij als dat kind in die snoepwinkel waren wij met een volle tafel voor kleren. Cadeautjes! Kleren! Allemaal voor ons!

Natuurlijk wisten we wel dat we inspeelshirts en vesten kregen van Het 2Wielerhuis. Maar zo snel al! En wat waren die vesten zacht en wat cool dat onze namen er ook nog op komen!

Bertus keek zijn ogen uit met al die hysterische vrouwen om zich heen. Want ja, als je nieuwe kleren krijgt, moet je alles direct uitproberen. Dus zaten we allemaal in onze nieuwe inspeelshirts en vesten klaar voor de voorbespreking.

Onze tegenstander Heyendaal had tot nu toe drie vijfsetters gewonnen en het zou dus waarschijnlijk een taaie pot worden met lange rallies. Servicedruk was het sleutelwoord, want daarmee wonnen we ook ons eerste competitieduel.

Bertus bleek een vooruitziende blik te hebben, want servicedruk had een groot aandeel in alle sets. In de eerste set was deze servicedruk echter het sleutelwoord voor onze tegenstander. Hup groen! We keken al snel tegen een grote achterstand aan en hadden moeite om de services van Heyendaal te verwerken. Toen de tegenstander de 23 aantikte, startten we onze inhaalrace. Steeds dichterbij kwamen we, maar onze eindsprint was te laat ingezet en we kwamen niet meer verder dan 22-25.

Maar, het einde van de set smaakte naar meer. Blokkerend werden we sterker, de passing kwam beter en ook wij wonnen lange rallies. Hup groen! Dat de wedstrijd taai was, dat bleek al snel. Maar taaie wedstrijden winnen is ook belangrijk.

Mooie rallies werden afgewisseld met rare punten, maar uiteindelijk bleven we aan de goede kant van de score (25-20). Hup groen! Ook in de derde set waren wij de bovenliggende partij, waardoor we dankbaar via 25-21 een voorprong in sets namen. Weer wonnen de meiden in het groene shirt: hup groen!

Dan die vierde set. Tijdens de eerste punten waren we misschien al met ons hoofd bij het PirateSSS-feestje. We waren in ieder geval niet meer scherp en de pit was eruit. Heyendaal nam direct een voorsprong van vier punten, waarna wij een tandje bij moesten schakelen. Een paar goede serviceseries zorgden al snel dat wij een 4-8 achterstand omdraaiden naar een flinke voorsprong.

Heyendaal leek opgebrand, maar Bertus waarschuwde ons nog om niet te verslappen. Onze servicedruk bleek vooral in deze set ons wapen en een flinke rij aces zijn hiervan het bewijs. Hup groen! Met 25-15 was de winst voor ons!

Dankzij deze overwinning staan we op een mooie score van 9 punten uit 2 wedstrijden, best netjes toch? Gelukkig was er ’s avonds een PirateSSS-feest, waar niet alleen wij maar ook heren 3 en dames 1 hun overwinning vierden. In een kantine vol met piraten en zeerovers vloeide de grog rijkelijk.

Maandagavond spelen we direct al die grog uit ons lijf in een oefenwedstrijd in Amersfoort. Vrijdagavond treden we vervolgens om 21.30 (lekkere tijd..) aan tegen WaHo in Wageningen: de huidige koploper. Wij zijn er klaar voor!

P.S: mochten jullie bij willen dragen aan de zegereeks van dames 2: van cadeautjes gaan we dus beter spelen....