Laatste nieuws

SSSinterklaasactie bij Rijnders Sport
SSS nieuws
Rijnders Sport heeft een Sinterklaasactie opgezet voor alle SSS-leden. Gratis je naam laten drukken op je gekochte shirt, jas of tas.
Lees meer
Trainingen voor seniorenteams vanaf 19 november
Corona nieuws
Vanaf donderdag 19 november is het voor volwassenen weer toegestaan om in viertallen te sporten, waarbij zij wel altijd 1,5 meter afstand moeten ...
Lees meer
SSSpeeltuin voor 3-5 jaar
Jeugdbestuur
Vanaf 28 november gaat SSS Barneveld starten met een pilot voor een eigen volleybalspeeltuin! Elke week zien wij veel broertjes, zusjes, vriendjes, ...
Lees meer
VerrassingstasjeSSS voor de Rozelaar: help jij ...
Hoofdcategorie
Een beetje op elkaar letten: het is al vaak gezegd de afgelopen tijd, maar daarom niet minder waar. Om anderen een (groen) hart onder de riem te ...
Lees meer
Bericht van het bestuur (7 november)
Bestuur
Het seizoen 2020/2021 zou in volle gang moeten zijn, maar in plaats daarvan ligt de competitie stil, kunnen de seniorenteams niet trainen en is de ...
Lees meer
Nevobo: geen wedstrijden meer in 2020
Wedstrijdsecretariaat
De Nevobo heeft vandaag (vrijdag 6 november) kenbaar gemaakt dat de competities voor Topdivisie en lager niet meer in november of december hervat ...
Lees meer

Bericht van het bestuur (7 november)

Het seizoen 2020/2021 zou in volle gang moeten zijn, maar in plaats daarvan ligt de competitie stil, kunnen de seniorenteams niet trainen en is de samenleving in de afgelopen weken verder op slot gegaan. In dit bericht hoopt het bestuur enige duidelijkheid te verschaffen over waar wij als SSS staan in deze situatie.

Het bestuur hoopt natuurlijk in de eerste plaats dat onze leden, onze sponsoren en onze supporters deze tijd zo gezond mogelijk door weten te komen. Wij wensen iedereen beterschap die in een moeilijke tijd is gekomen door COVID-19 en hopen dat we elkaar als verenigingen kunnen blijven steunen.

De genomen maatregelen van de afgelopen weken om het coronavirus terug te dringen hebben echter ook impact op SSS, waar zowel het coronateam (wat betreft het trainingsaanbod) als het bestuur (onder andere wat betreft financiën en verbondenheid) zich over gebogen hebben. In onderstaand bericht wil het bestuur vooral toelichting geven op de financiële situatie van de vereniging en wat dit voor de leden betekent. 

Financiën
Seizoen 2019/2020
Tijdens de algemene ledenvergadering (op 9 oktober) heeft het bestuur een toelichting gegeven op de positieve cijfers (lees hier het financiële verslag). Aan de ontvangstenkant hebben we onder andere een deel aan inkomsten van de kantine moeten missen, maar hebben we gelukkig alle contributies kunnen en mogen innen. Daarnaast zorgde de Hoofd SponsorSSS-actie voor een mooie extra bijdrage aan de vereniging.

Aan de uitgavenkant zitten vaste kosten - zoals vrijwilligersvergoedingen en verzekeringen - die uiteraard betaald zijn. Het bestuur zette de trainersvergoedingen in de laatste maanden van het seizoen stop en zag een groot deel van de voorziening voor het jubileumjaar terugvloeien in de kas.

Wat betreft de zaalhuur - de grootste kostenpost - heeft SSS gelukkig een goede band met De Meerwaarde. Op de begroting is terug te zien dat de zaalhuur van vorig seizoen lager uitvalt. Dankzij een zeer coulante opstelling van De Meerwaarde hebben we niet alles hoeven betalen, maar hier is nog geen sluitende afspraak over gemaakt; ook omdat die gesprekken voor dit seizoen relevant zijn en we uiteindelijk allemaal afhankelijk zijn van welke maatregelen de Rijksoverheid afkondigt. 

Seizoen 2020/2021
De penningmeester heeft een nette begroting opgesteld voor het nieuwe seizoen, waarbij natuurlijk opgemerkt moet worden dat het ook deels koffiedik kijken is vanwege de huidige situatie. De kantine zal slechts beperkt tot helemaal niet open zijn, waardoor we een groot deel van die omzet zullen missen. Inkomsten vanuit sponsoren is wat verhoogd aangezien er nieuwe sponsoren bijgekomen zijn. De extra ontvangsten van de Hoofd SponsorSSS-actie zijn niet opnieuw opgenomen.

Kosten
- Nevobo: SSS betaalt voor alle leden en teams ook contributie aan de Nevobo om mee te kunnen doen aan de competities. Dit bedraagt bijna een kwart van de uitgaven op de begroting van SSS. De Nevobo heeft vooralsnog besloten om de geïnde bedragen over het seizoen 2019/2020 niet te restitueren (omdat ongeveer tachtig procent van het seizoen was afgewerkt).
Voor het lopende seizoen is inmiddels gecommuniceerd dat in 2020 geen competitie meer gespeeld zal worden (lees hier). Het is uiteraard niet bekend hoelang deze situatie zal duren. Voorlopig int de Nevobo team- en inschrijfgelden als ook contributies; waarop SSS deze ook betaalt aan de bond.

- Zaalhuur: zoals hierboven beschreven is de zaalhuur de grootste kostenpost en lopen er gesprekken met De Meerwaarde over hoe we met de kosten omgaan. Gelukkig kan de jeugd wel gebruikmaken van de zaal.

- Trainersgelden: de huidige situatie is dat er per 14 oktober geen wedstrijden meer gespeeld worden en seniorenteams niet meer getraind worden. Het bestuur heeft besloten om tot nader bericht trainersgelden uit te betalen.

Ontvangsten
- CheerSSS: de kantine is sinds de sluiting in maart slechts vier weken open geweest (in de maand september), zij het in beperkte vorm. De positieve begrotingscijfers van het afgelopen seizoen zullen deels nodig zijn om het gebrek aan inkomsten vanuit CheerSSS op te vangen.

- Contributies: het verschilt per lid of zij de contributies in één, twee, vier of maandelijkse termijn(en) betalen. Hierdoor heeft het ene lid al de volledige contributie voor het seizoen betaald en een ander bijvoorbeeld slechts een kwart. Gezien de onzekerheid over de duur van de huidige maatregelen - en het verschil in aanbod voor senioren en jeugd - kunnen we als bestuur op dit moment niet zeggen hoe we leden zouden kunnen compenseren. 

Het bestuur besluit daarom - tot nader bericht - de contributies te innen om de begroting zoveel als mogelijk sluitend te houden. Mocht u een vraag of opmerking hebben over het innen van de contributies, neem dan vooral contact op met de penningmeester (Sandra Otse): penningmeester@sss-barneveld.nl 

- Sponsoren: wij zijn als vereniging ontzettend blij dat we zulke fantastische SSSponsoren hebben, die ons ook in deze tijd blijven ondersteunen. 

Compensatie voor leden
Als de tijd daar is, zal het bestuur bekijken welke kosten er zijn weggevallen en of er een mogelijkheid is om dit te compenseren.

We hebben bij de algemene ledenvergadering al wel gecommuniceerd dat we de contributieverhoging vanuit de Nevobo dit seizoen niet zullen doorverrekenen naar de leden. De Nevobo verhoogt in de seizoenen 2020/2021 en 2021/2022 de lidmaatschapsgelden met 2,50 euro. Aangezien SSS er als vereniging goed voor staat en het bestuur ontzettend blij is met de loyaliteit van onze leden de afgelopen maanden, neemt de vereniging voor het seizoen 2020/2021 deze bondsverhoging voor haar rekening. Er zal dus geen contributieverhoging zijn.

Wat kan dit seizoen nog?
We zijn als SSS een sterke en hechte vereniging. Dat zien we ook in deze tijd terug. De jeugdteams kunnen nog trainen en diverse leden hebben aangeboden te helpen bij deze trainingen. Daarnaast is de nieuwe activiteitencommissie ook druk in de weer om (online) activiteiten te organiseren, zodat we elkaar als leden toch kunnen ontmoeten. 

De Nevobo heeft besloten dat de competities helaas niet meer in 2020 hervat zullen worden. Hopelijk laat de situatie het wel toe om in de komende weken de trainingen te hervatten, eventueel in aangepaste vorm. Het coronateam is in overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio om te onderzoeken wat er mogelijk is in De Meerwaarde, zodat we kunnen blijven sporten. Hier volgt zo spoedig mogelijk meer nieuws over.

Als bestuur roepen we leden ook op om met ideeën te komen hoe we het verenigingsgevoel vergroten in coronatijd. Mail ideeën naar voorzitter@sss-barneveld.nl

Lief & leed
Naast de financiële zaken is het belangrijk dat we ook als vereniging naar elkaar om blijven kijken. Normaal gesproken spreken we elkaar in de wandelgangen van De Meerwaarde, op de velden of in CheerSSS. Wij blijven als bestuur graag op de hoogte van 'lief & leed'-gebeurtenissen.

Blijf gezond, blijf fit en let een beetje op elkaar.

Met sportieve groet,

Het bestuur van SSS

0
0
0
s2smodern

Gert Dekker na tien jaar voorzitterschap erelid SSS

Gert Dekker is vrijdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van volleybalvereniging SSS benoemd tot erelid. De 62-jarige Barnevelder ontving de eervolle vermelding bij zijn afscheid als voorzitter van SSS.

De ledenvergadering van SSS vond geheel volgens de coronamaatregelen voor slechts 25 leden in De Meerwaarde plaats en was voor andere leden via een livestream te volgen. Aan het einde van de vergadering nam Dekker afscheid als voorzitter van de club en droeg hij de hamer over aan Gepko Hahn.

Op zijn beurt mocht Gert Dekker het erelidmaatschap in ontvangst nemen voor zijn verdiensten tijdens het tienjarig voorzitterschap. Dekker was één van de drijvende krachten achter de verhuizing van SSS naar Sportcentrum De Meerwaarde in 2011, waardoor de hele vereniging in één hal kwam te spelen. Het is pas de twaalfde keer in het zestigjarig bestaan van SSS dat deze eretitel wordt uitgedeeld.

,,Dekker is één zesde van de clubhistorie voorzitter geweest. Dat is niet niks’’, spreekt de nieuwe voorzitter Hahn lovend over Dekker. ,,Naast de verhuizing naar De Meerwaarde had hij nog een tweede belangrijk speerpunt: de vrijwilligers van de vereniging staan altijd bovenaan. Daar draait het om en Dekker heeft zich dan ook ingezet om meer vrijwilligers betrokken te maken bij de club. Verder zorgde Dekker ervoor dat SSS als een hele stabiele club van vrijwilligers bleef opereren.’’

Dekker volgde tien jaar geleden Guus Veldhuizen op als voorzitter van SSS en neemt het erelidmaatschap met genoegen in ontvangst. ,,Ik kijk met heel veel plezier terug naar de afgelopen tien jaar. De rol van voorzitter vond ik helemaal niet moeilijk, omdat ik altijd een heel goed bestuur om mij heen had én omdat er ook andere supervrijwilligers zijn waar ik al die jaren op kon vertrouwen.’’

P1020124.JPG

0
0
0
s2smodern

Meld je aan voor de ALV (9 oktober 2020)

De algemene ledenvergadering op vrijdag 9 oktober (19.30 uur) gaat door, maar in aangepaste vorm. SSS mag slechts dertig personen in De Meerwaarde (in de A-hal) uitnodigen. Als meer mensen de ALV willen bijwonen, zal er een livestream opgezet worden. 

Vul dit aanmeldformulier in voor vrijdag 9 oktober 10.00 uur om je aan te melden voor de ALV in de sporthal of online. Je mag alleen naar De Meerwaarde komen als je hier persoonlijk bericht over krijgt. Anders zal je vrijdag een link ontvangen om de ALV via een stream te volgen.

ALV Update

0
0
0
s2smodern

Uitnodiging ALV - vrijdag 9 oktober (start 19.30 uur)

Op vrijdag 9 oktober 2020 is de jaarlijkse algemene ledenvergadering SSS. Maak gebruik van je mogelijkheid tot inspraak als lid van deze fantastische vereniging en kom naar De Meerwaarde. De vergadering start om 19.30 uur.

In verband met de huidige coronasituatie zal de vergadering in de A-hal van De Meerwaarde worden gehouden, zodat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden en we ons aan de coronamaatregelen kunnen houden.

Bij de komende ALV zullen meerdere bestuurswisselingen plaatsvinden. Zie hieronder welke bestuursleden aftreden en welke opvolgers door het bestuur worden voorgedragen.

ALV uitnodiging 2020

0
0
0
s2smodern

Bestuurswisselingen en vacature Dames TC

Het verenigingsbestuur gaat tijdens het seizoen 2020-2021 een andere samenstelling krijgen. Gert Dekker (voorzitter), Bert Glismeijer (jeugd tc) en Henkjan Ebbers (dames tc) nemen afscheid. Voor de eerste twee personen zijn al kandidaat-opvolgers gevonden in de persoon van Gepko Hahn en Bram Wildekamp. De positie voor dames TC is nog vacant.

Het zevenkoppige bestuur van SSS kent een gezonde en stabiele samenstelling. Dat drie ervaren bestuursleden tegelijkertijd aftreden, valt toevallig samen. De drie mannen - alledrie spelend in Heren 7 - hebben al enige tijd geleden aangekondigd hun bestuursstokje over te willen dragen, waardoor al naar vervanging gezocht kon worden.

Gert Dekker bekleedt sinds 2010 de positie van voorzitter bij SSS. Hij volgde na het 50-jarige jubileumjaar Guus Veldhuizen op. In zijn decennium als achtste voorzitter van SSS verhuisde de club naar De Meerwaarde en groeide SSS als een financieel gezonde en stabiele club.
Gert had al enkele jaren geleden aangegeven dat het tijd werd een opvolger te zoeken, om de overdracht geleidelijk te kunnen laten verlopen (en niet tegelijk te laten verlopen met wisselingen bij het penningmeesterschap en het secretariaat). In deze situatie wordt Gepko Hahn tijdens de aankomende algemene ledenvergadering als kandidaat-voorzitter voorgedragen.
Sinds 2014 neemt de Heren 2-speler zitting in het bestuur als hoofd van de heren tc. Deze positie wordt met ingang van de bestuurswisseling overgenomen door Adriaan Kuiper, die nu ook al zitting heeft in de heren tc.

Bert Glismeijer was na Gert Dekker het langstzittende bestuurslid (zonder onderbreking); hij voert sinds 2012 met veel passie de technische commissie voor de jeugd aan. Deze veelzijdige tc-post vraagt om contact met jeugdleden, ouders, trainers en andere teambegeleiders. Hierdoor is de afgelopen jaren zowel bij jeugd- als CMV-teams alles in goede banen geleid.
De jeugd tc bestaat uit meerdere vrijwilligers, waarvan Bram Wildekamp sinds 2016 ook deel uit maakt en de afgelopen seizoenen al meer taken van Bert als voorzitter van de jeugd tc overnam. Bij de komende ALV wordt Bram ook voorgedragen om definitief de plaats van Bert over te nemen als bestuurslid. Daarnaast zitten Aron Vink en Simone van Essen-Nab in de jeugd tc.

Henkjan Ebbers is sinds begin 2015 verantwoordelijk voor de dameslijn bij SSS. Als voorzitter van de dames tc had hij de afgelopen jaren te maken met een enorme groei aan de dameskant, waardoor hij met maar liefst elf damesteams onder zijn hoede te maken heeft: van de tweede divisie tot en met de trimmers.
Helaas is er voor de positie van dames tc nog geen opvolging gevonden. Deze commissie kan door meerdere personen worden ingevuld; één iemand zal als hoofd van de dames tc ook plaatsnemen in het bestuur. Meer weten over deze vacature? Kijk op de site of neem contact op met iemand uit het bestuur.

Heb jij ook interesse in een bestuursfunctie? Of in een andere vrijwilligersfunctie binnen SSS? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@sss-barneveld.nl.

0
0
0
s2smodern

Geurt Rozeboom koninklijk onderscheiden

Geurt Rozeboom heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen voor al het vrijwilligerswerk dat hij bij Barneveldse verenigingen verricht.

Bij SSS is Geurt al jaren actief bij het op- en afbouwen van het wedstrijdveld van H1 en is ook betrokken bij het ophalen van het oudpapier, nooit wordt er tevergeefs een beroep op hem gedaan.

Namens het bestuur feliciteren wij Geurt van harte met deze terechte onderscheiding.

 

0
0
0
s2smodern

Update van het bestuur (22 april)

Het zijn bijzondere en onzekere tijden. Voor de samenleving als geheel, voor onze leden en ook voor ons als club. In dit bericht hopen wij als bestuur enige duidelijkheid te verschaffen over de afloop van het seizoen 2019/2020.

Het bestuur hoopt natuurlijk in de eerste plaats dat onze leden, onze sponsoren en onze supporters deze tijd zo gezond mogelijk door weten te komen. Wij wensen iedereen beterschap die in een moeilijke tijd is gekomen door COVID-19. Of het nu gaat om gezondheidsklachten, verdriet om een naaste of economische negatieve gevolgen: sterkte!

Voor SSS ligt de focus nu eveneens op gezond blijven. Normaal gesproken zouden we in deze periode het huidige seizoen afronden: het afgelopen weekend zouden de laatste duels gespeeld zijn, zouden kampioenen gehuldigd worden en zouden we samen proosten op een prachtig jubileumjaar. Helaas zit dat er niet in. Het bestuur legt nu de focus op dit seizoen zo goed mogelijk afronden en voorbereidingen treffen voor het nieuwe seizoen.

Begroting
Bij het afronden van dit seizoen heeft SSS te maken met een begroting, waarin zowel vaste als variabele kosten staan. De vaste kosten zijn er altijd, ongeacht of er gesport wordt of niet. Voorbeelden zijn de zaalhuur bij De Meerwaarde, verzekeringen en de vrijwilligersvergoedingen.

Er zijn ook variabele kosten die mogelijk wegvallen doordat het seizoen voortijdig is gestopt en er ook niet meer getraind wordt. Dit zijn bijvoorbeeld water- en elektriciteitskosten of eventuele kosten vanuit de Nevobo. Het kan nog niet volledig berekend worden welk bedrag aan variabele kosten wegvalt; dat valt pas na de huidige crisis met zekerheid vast te stellen.

CheerSSS
- De kantine (CheerSSS) is normaal gesproken een belangrijke inkomstenbron van SSS is en dat dit stil is komen te liggen. Een gedeelte van de voorraad - waarvan in de komende periode de houdbaarheidsdatum overschreden zou worden - is naar de voedselbank gebracht.

Contributies
- Het bestuur heeft besloten om de laatste contributies van dit seizoen te innen op de manier zoals dit al gebeurde. Veel leden hebben de volledige contributie al in één of twee termijnen betaald; het gaat gaat in dit geval om contributies die leden per kwartaal of per maand betalen. We rekenen daarbij op jullie solidariteit.
Als de tijd daar is, zal het bestuur bekijken welke kosten er zijn weggevallen en of er een mogelijkheid is om dit te compenseren.

Trainersvergoeding
- Het bestuur heeft besloten om de trainersvergoedingen in de maanden april, mei en juni 2020 niet meer uit te betalen. Wij hopen op het begrip onder de trainers.

Trainingen
Sinds de afgekondigde overheidsmaatregelen op 15 maart zijn alle volleybalwedstrijden, trainingen en bijeenkomsten afgelast. De competitie is inmiddels gestopt en de deuren van Sportcentrum De Meerwaarde zijn gesloten.
Conform de overheidsmaatregelen zijn er in ieder geval tot en met 19 mei geen trainingen. Er zijn versoepelingen ontstaan voor minderjarigen, maar deze lijken vooralsnog over buiten sporten te gaan. We houden als bestuur de mogelijkheden in de gaten en berichten hierover zodra er meer duidelijkheid is. Vooralsnog blijven de deuren van De Meerwaarde gesloten.

Jubileumjaar
Op 10 april 2020 was het exact zestig jaar geleden dat SSS werd opgericht. De activiteitencommissie had dit seizoen voorbereid met tal van toffe activiteiten, waarvan een aantal al succesvol gevierd is. Er stonden ook nog activiteiten gepland, zoals de de pubquiz, een loterij, het verenigingsweekend en het SSSnerttoernooi XL. Helaas kunnen deze festiviteiten niet doorgaan in de huidige situatie. Dat is ontzettend balen. We willen als bestuur de activiteitencommissie bedanken voor het organiseren van de festiviteiten van het jubileumseizoen.

Het bestuur heeft besloten om vooralsnog geannuleerde activiteiten niet door te schuiven naar het volgende seizoen. Als de tijd daar is, wordt volgend seizoen rustig bekeken welke mooie activiteiten we buiten het volleyballen om weer met elkaar beleven.
Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken wanneer het mogelijk is om een SSStartdag op te zetten en de jubileumloterij door te schuiven, aangezien voor laatstgenoemde activiteit tal van mooie prijzen al ter beschikking waren gesteld vanuit de Barneveldse ondernemers.

Lief & leed
Naast de financiële zaken is het belangrijk dat we ook als vereniging naar elkaar om blijven kijken. Normaal gesproken spreken we elkaar in de wandelgangen van De Meerwaarde, op de velden of in CheerSSS. Wij blijven als bestuur graag op de hoogte van 'lief & leed'-gebeurtenissen.

Blijf gezond en let een beetje op elkaar.

Met sportieve groet,

Het bestuur van SSS

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bert Glismeijer
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Henk-Jan Ebbers
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl
T
elefoon: 06-12079483

Heren TC:
Gepko Hahn
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)