Laatste nieuws

Nieuwe teamindelingen dames 2021/2022
Dames TC
Beste Dames van SSS, In de afgelopen weken is er een aantal afmeldingen geweest bij de dames. Een aantal teams kwam hierdoor op een te klein aantal ...
Lees meer
Voorlopige teamindeling Jeugd +CMV 2021/2022
Jeugdbestuur
De afgelopen tijd is de Jeugd TC bezig geweest om de teams voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Dat is geen eenvoudige opgave in deze periode. ...
Lees meer
VoSSSenjacht voor CMV groot succes
Activiteiten commissie
Vrijdag 25 juni hebben we als afsluiting van de CMV van dit seizoen een voSSSenjacht gedaan. Het was een groot succes! De kinderen vonden het ...
Lees meer
Jeugdtrainingen in Juni
Jeugdbestuur
Beste ouders/verzorgers, jeugdspelers en speelsters,  Zoals aangegeven in de nieuwsbrief zouden wij nog met extra informatie komen over de ...
Lees meer
Voorlopige teamindelingen 2021/2022 (dames en ...
Bestuur
De afgelopen tijd zijn de Dames en Heren TC bezig geweest om de teams voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Dat is geen eenvoudige opgave in deze ...
Lees meer
SSS en coronamaatregelen per 19 mei
Corona nieuws
Vanaf woensdag 19 mei zijn er weer enkele versoepelingen binnen de coronamaatregelen. Hierdoor is er ook meer mogelijk om te sporten. Lees hier hoe ...
Lees meer

Het verslag waarvan je niet wist wie er op het midden zou spelen

,,Een wedstrijd kan je met een basis winnen, maar voor een goed seizoen heb je een volledig team nodig.’’ Met deze bijna Roekeliaanse uitspraak - ook al gaat het hier om een quote van een echte Van Garderen - kan de wedstrijd tegen Donitas goed samengevat geworden. De 4-0 overwinning van Autoschade Van der Werf/SSS H2 kwam tot stand dankzij een teamprestatie, maar dan rest nog wel de vraag: wie speelde er eigenlijk op het midden?

Wie is de mid bij Heren 2? Het lijkt bijna een terugkerend thema te worden. Vorig seizoen had dit team eindelijk weer eens drie middenaanvallers in de gelederen, waarin Buchov liet zien klaar te zijn voor de stap naar het eerste team. Kleine jongens worden groot. Een vervanger bleef achterwege; dus zaak voor Co en Ko om aan de bak te gaan. 

In de voorbereiding en tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen bleek dat Struik sterker is dan ooit en nam Hahn twijfels over zijn ouderdom weg. Er was alleen één probleem. Kees Jan had zulke lovende reacties tijdens én na de overwinning op Renswouw, dat het gevaar dreigde dat we naast onze schoenen zouden lopen. Niet handig, want dan ga je sneller door je enkel. 

Dan restte de vraag: wie wordt de midden tegen Donitas? Zou Rinaldo opnieuw zijn kunsten op deze positie vertonen? Of zou het dan toch...? Zou het sterrenensemble van Heren 2 erin geslaagd zijn om in een week tijd een formatie klaar te stomen waarbij een zekere Martin Berger als middenaanvaller zou verschijnen. Dat hij bij het inkomen van het veld voor de libero een wissel zou aanvragen om zijn aanwezigheid nog eens extra te benadrukken? Elk meent zijn uil een valk te zijn. In dit geval schitterde Berger gewoon als vanouds aan de buitenkant. 

Gelukkig hadden we nog een troef achter de hand. Binnen de mooie vereniging van SSS trekt Buchov maar al te graag het groene shirt aan. Laat Heren 1 nou net niet te hoeven spelen, de TC hierop van tevoren geanticipeerd te hebben en Heren 2 een midden nodig te hebben: 1+1+1+1… geen idee, maar de optelsom had als uitkomst: Buchov is back! Zodoende kon Der Kapitän rustig in zijn fijne nieuwe groene trui kruipen en vanaf de kant aanschouwen dat het goed was.

Dan de wedstrijd… O, nee. Wat weten we van de tegenstander? Vrij weinig. We hadden wel gelezen dat er een sprake was van een leegloop, maar meer we wisten verder niet veel meer dan dat het zusje van Bram het groen verloochend heeft voor het geel-blauwe, dat Donitas de aartsrivaal is van Veracles én dat er pre-corona (officieel gezien…) mooie feestjes gegeven werden. Dat laatste hebben we zelf mogen ervaren in het seizoen 2013/2014… 

Het seizoen 2013 begon voor SSS Heren 2 destijds met een thuiswedstrijd tegen… Donitas! Het was een tijd dat Ezau langs de kant stond als coach, dat Gepko nog niet in het bestuur zat en dat Bram nog volleybalde (en in die wedstrijd zelfs zijn debuut mocht maken in de eerste divisie!). Het werd een seizoen om sportief gezien snel te vergeten en dat is waar we na de wedstrijd ook goed ons best voor deden. In de annalen is nog terug te vinden dat uit de huidige Heren 2-selectie het viertal Frank, Rinaldo, Berger en Gepko destijds zich in het team bevonden dat het seizoen eindigden met tien punten uit twintig wedstrijd, met één overwinning op zak.

Dat was zeven jaar geleden. Terug naar het heden. Inmiddels heeft de ploeg een nieuwe sponsor en dat leverde de ploeg nieuwe kleding op: in het kersverse tenue gesponsord door Autoschade Van der Werf kwam de ploeg in comfortabele truien het veld op, waarop Nick even de tegenstander angst inboezemde door zijn trui uit te trekken en zijn tijdritpakje te tonen. 

Oké, dan nu echt de wedstrijd. Zoals Kees Jan het verwoordde tegenover Volleybalkrant hebben we een volledig team nodig voor een goed seizoen. Ewoud en Frank hadden een basisplaats afgedwongen. Niet getreurd voor Michiel en Arjan, want zij mochten hun fijne truien aanhouden. 

Het was even zoeken in de eerste set en we gaven Donitas te veel cadeaus met onze makkelijke of foutieve services. Onze pass stond onder druk, Roelofs moest even binnen de lijnen komen… Oké, dit verslag wordt alweer veel te analytisch. Even doorspoelen naar 13-15. Buchov kwam aan service en blijkbaar leren ze bij Heren 1 te huppelen. Dus met de nodige druk huppelde Ballerino Buchov ons langs Donitas, maar niet zonder het massaal toegestroomde online publiek ook te trakteren op een ware pirouette.

Na de moeizame eerste set trokken we snel door in de tweede set. Hé, dat betekent dat we het puntentotaal van zeven jaar geleden in de eerste divisie al na drie wedstrijden overtroffen hebben. Heren 2 is echter een Rupsje Nooitgenoeg geworden. Arno vond het wel welletjes en stond zijn plaats af aan Ties. Kees Jan vond het nog niet welletjes en wilde verder met het team van de eerste twee sets de zege veiligstellen. Alleen de macht van de  pen was te sterk: Roelofs eruit, Ewoud weer binnen de lijnen en een notitie voor KJ met een traktatie als gevolg. De schrijver deze heeft begrepen dat dat rechtgezet gaat worden in Hotel ‘t Gemeentehuis in Bedum. Mochten we daar tenminste op tijd arriveren...

Met Ties en Ewoud binnen de lijnen werd het krachtsverschil tussen SSS en Donitas alleen maar groter. Het resulteerde in een 25-14 setwinst. Daarna was het nog zaak het bonuspunt binnen te halen en dan ook nog eens als een team. Oftewel, Michiel en Rinaldo: truitje uit, kniebeschermers omhoog. Roelofs mocht ook weer opdraven. Zo gezegd, zo gedaan na een moeizame start: mooie aanvallen, een nonchalante port de bras van Buchov, een doortikbal van Beek; ook de vierde set was voor SSS.

De derde zege op rij dit seizoen en de negende overwinning in dit verder nog officieel ongeslagen jaar. De veertien punten uit drie wedstrijden resulteren in de koppositie in de eerste divisie A. Die gaan we proberen te verdedigen in het hoge noorden: op naar Bedum.

0
0
0
s2smodern

Het verslag waarvan we hoopten dat dit een half jaar geleden zou komen

De boeren tegen de kippen. De blauwen tegen de groenen. Renswouw Heren 1 tegen SSS Heren 2. Dat zou een half jaar geleden het topaffiche zijn met als inzet het kampioenschap van de tweede divisie. Het C-woord gooide roet in het eten, maar zaterdag kregen we een nieuwe kans. Hier komt het verslag waarvan we hoopten dat dit een half jaar geleden zou komen.

Als we de geruchten hadden moeten geloven, zou er misschien wel 200 man publiek naar De Hokhorst komen. Dat zou vandaag de dag een brandhaard van jewelste zijn, maar die ene wedstrijd op een vrijdagavond in maart stond in menig agenda’s geschreven. Laten we daar niet te veel woorden meer over schrijven, aangezien tijdens een emotioneel betoog destijds al genoeg tranen gevloeid hebben.

Het is een nieuw seizoen, in een nieuwe competitie, met nieuwe kansen. Wij waren met Autoschade/Van der Werf SSS Heren 2 uitstekend gestart dankzij een 4-0 zege; datzelfde was het geval voor Renswouw. Hierdoor gingen de herinneringen toch even terug naar maart, want ook toen zouden wij als nummers één en twee de degens kruisen. Ditmaal ging dat echter gebeuren in de eerste divisie.

Helaas - en logischerwijs - zonder uitpubliek, maar dankzij Hans was er toch een leuk sfeertje neergezet in De Hokhorst en konden ongeveer vijftig Renswoudenaren toekijken. Het is dat ze al stil moesten zijn, anders waren we ze dat ook zeker geweest na een flitsende eerste set van SSS. Volgens opdracht lanceerde Michiel de ene na de andere kogel vanachter de servicelijn. Onze eigen passlinie had op de training al ondervonden dat deze services bepaald niet prettig zijn (net zo min als de sprongservices van Heren 1; waarvoor dank!). In navolging van Beek stroomden de services van de rest van het team ook met enorme snelheid richting armen van de Renswoudenaren om Bart aan het lopen te zetten.

In de rest van het spel ging het ook voortvarend bij de Barneveld. De paSSSlinie onder leiding van Arno stond als een huis; hij had een basisplaats afgedwongen ten opzichte van Ties. Dat had de coach goed ingeschat, want zijn Woudenbergse afkomst zou te veel als een rode lap op een Renswoudense stier werken. De aanvallers scoorden er op los en als er toch een bal terugkwam, zorgde Wilco er met zijn blokkering voor dat Renswouw door de struiken het bos niet meer zag.

Na de magistrale eerste set stond het gewoon weer 0-0 en krabbelde Renswouw iets op. Wat volgde was een wedstrijd zonder hoogstaand spel, met een aantal foutenseries, maar ook met een Barnevelds team dat zich boven de twintig de sterkste ploeg toonde. Berger speelde op dat soort momenten als een godenzoon (komt waarschijnlijk door zijn broekje), de lijntjes tussen Beek-Roelofs en Beek-Hebing liepen heerlijk en met trucje op het midden waren de Barnevelders ook in set twee en drie het sterkste.

Een trucje op het midden? Nu denkt u misschien: het zal toch niet? Nee, het was inderdaad niet Berger die op het midden kwam te staan. Dat is een meerjarenplan. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Gelukkig hebben we met Rinaldo een alleskunner langs de lijn: of nu als passer/loper in de Eredivisie is, als libero in Italië, als diagonaal (met een fitte schouder) in de tweede divisie of als stand-in midden in de eerste divisie. Dat was ook nodig, want onze aanvoerder is inmiddels dertig jaar en de jaren beginnen te tellen. Dus was het halverwege de tweede set tijd om even op het bankje te gaan zitten en om louter voor de service nog even terug te komen.

De winst was binnen. Nu was het nog zaak om het bonuspunt te behalen. Daar wilde Renswouw niet zomaar aan meewerken. Met nieuwe impulsen (Debuutkannetje van Ewoud? Check!) knokten de Barnevelders zich nog terug naar een spannende strijd aan het einde van de set, maar het was uiteindelijk Renswouw dat toch een puntje in De Hokhorst hield.

Negen punten uit twee wedstrijden bij de rentree in de eerste divisie. Dat is een keurige tussenstand; met een tweede plek op de ranglijst. Vanmiddag gaan we de degens kruisen met de studenten van Donitas. Wilt u zien wat dit treffen ons zal brengen? Kijkt u dan vanaf 17.00 uur naar de live stream op SSS TV. En als u denkt: wat zien die jongens er goed uit? Dat komt door de nieuwe wedstrijdkleding, gesponsord door Autoschade Van der Werf.

En als u denkt: wie is de mid? Dat is nog een verrassing...

0
0
0
s2smodern

Het verslag waarvan je niet wist wanneer dat zou komen

Het verslag waarvan je niet zeker wist wanneer dat weer zou komen, is toch eindelijk daar. Het seizoen 2020/2021 is van start gegaan en dat betekent ook weer tijd voor wedstrijdverslagen van Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2. De schrijver dezes kan ook met een goed gevoel het eerste verslag noteren, want er werd immers gewonnen: 4-0 tegen Ten Brinke Set Up IJsselmuiden.

Aangezien tussen onze laatste competitiewedstrijd uit het seizoen 2019/2020 en onze eerste wedstrijd van het seizoen 2020/2021 maar liefst 28 weken zit, lijkt het ons goed om Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 even aan u voor te stellen.

Te beginnen met de sponsornaam: van één van de kortste namen in de competitie, hebben we nu opeens bijna de langste naam. Helaas moesten we het op dat gebied afgelopen zaterdag afleggen tegen Ten Brinke Set Up IJsselmuiden Heren 1, maar dat wilden we best prijsgeven als we de rest van de punten gewoon in Barneveld konden houden. De sponsornaam doet vermoeden dat er nogal wat brokkenpiloten in de selectie zitten. Wellicht had de sponsor uit Lunteren dan beter een wederkerige sponsordeal met een teampje hoger kunnen sluiten.

In SSS Heren 2 zitten vooral brave coureurs, waar tegenwoordig ook geselecteerd wordt op de veiligheid en het comfort van de auto’s. Vandaar dat de twee meest onervaren coureurs uit het team zijn gezet en we tegenwoordig inzetten op meer familiewagens en zo nu en dan (lees: bij de uitwedstrijden naar het hoge noorden) een Audi of een Jaguar.

Het team is vooral erg blij met de nieuwe sponsornaam, want zodoende werd er al druk gespeculeerd over een koploperschap nog voor de eerste speelronde. Helaas zit Apollo 8 in dezelfde poule, waardoor wij de tweede positie op de startrij kregen.
Verder kunt u ons binnenkort ook zien schitteren in nieuwe kledij. Dit zal hoogstwaarschijnlijk voorlopig op het scherm aanschouwd moeten worden, want jammer genoeg is er geen ruimte voor toeschouwers in De Meerwaarde. Gelukkig zullen onze duels op SSS TV te bekijken zijn.

Bij het passen en meten voor de kleding moest het team wel even de wenkbrauwen fronsen, want zagen we dat nou goed: maat S? Welke jeugdig talent met een ongekende sprongkracht heeft zich naar het tweede team van SSS opgewerkt? Niets is minder waar; het bleek de nieuwe libero te zijn die de concurrentie aan moet gaan met Arno. Misschien dat u hem al op de livestream door het veld heeft zien vliegen, duiken en sprinten. Ties Haket is de naam en zodra het weer kan, zal in deze verslagen dan ook geschreven worden over een nieuwe mysterieuze blondine op de tribune.

Wat valt er verder over de selectie te vertellen? Thijs en Robin hebben de stap naar Heren 1 gezet. Mooi om te zien dat Heren 2 niet alleen ‘iedereen verpest’ met ons gedrag, maar juist spelers beter weet te maken en aan de Eredivisie kan afleveren. Dat geldt ook voor onze benjamin van afgelopen seizoen; Sil gaat een oranje shirt aantrekken en voor het Talent Team spelen. Verder heeft papa Sander ervoor gekozen om het gepromoveerde Heren 3 te versterken en zodoende SSS te helpen in de strijd tegen een spelverdelerstekort. In de strijd tegen een middentekort worden momenteel nog gesprekken gevoerd met Martin Berger. Daarover later meer.

De overige acht spelers zijn gebleven, net als de technische staf met Kees Jan, Gert en Christien. Dat betekent gewoon weer mandarijnen met Haribo’s. Daar valt niet over te discussiëren. Echt niet. Nee, echt niet. Van het achttal hebben we een elftal weten te maken door Ties weg te lokken uit Woudenberg en door Ewoud (Heren 3) en Arjan (Heren 1) op de passer/loperpositie te zetten. Nu hoor ik u denken: is Martin Berger dan echt midden geworden, omdat jullie anders vier passer/lopers hebben? Nog niet. We hebben wel Michiel een gekke positiewisseling laten maken en gaan eens kijken of hij ook een beetje kan spelverdelen.

Met dit elftal begon de voorbereiding op 1 juli. De dag dat we weer mochten sporten zonder afstandsbeperkingen en daarmee begon direct de zomercompetitie. Prachtige duels werden er gespeeld op het zand van Almere, Renswoude en Barneveld; als ook op het blessurevrije gras van de schaatsbaan. De competitie was een kolfje naar de hand van Michiel, die daarmee een vakantie én een weekendje weg verdiende.

De voorbereiding werd vervolgens in de zaal opgepakt, waar de opkomst opeens lager was dan in de buitenlucht. Verstandige jongens bij Heren 2: niet te veel mensen op zo’n kleine ruimte, dan kan er beter afstand gehouden worden. Daarnaast is het een kwestie van niet te vroeg pieken. Je zag iedereen zoeken naar de supercompensatie. Zo wonnen we van Veracles, verloren we in Veenendaal, veroverden we Brabant met een stuk appeltaart en speelden we een matige generale repetitie (zoals het hoort) in Nieuwegein. Wat viel vooral op? Beide wedstrijden dat Gert erbij was, gingen verloren.

Gelukkig konden we opgelucht ademhalen dat Gert er zaterdag niet bij was, waardoor de overwinning in de sterren geschreven stond. De Nevobo zal hier waarschijnlijk niet van op de hoogte zijn geweest, waardoor de prognose een 2-3 nederlaag luidde. Bij onze rentree in de Eerste Divisie A - voor het eerst sinds het seizoen 2013/2014 speelt Heren 2 weer op dit niveau - stond Set Up uit IJsselmuiden tegenover ons; eveneens gepromoveerd, maar vooral dankzij het feit dat andere teams de stap omhoog niet wilden maken.

Wat valt er eigenlijk over de wedstrijd te zeggen? We hoorden met 0-1 achter te staan, maar stonden met 1-0 voor. Michiel kan een doortiktrucje. Berger kan goed verdedigen. Frank heeft een goede vakantie gehad. Arno ook. Nick kon lekker een wedstrijdje inslaan. Rinaldo kon zijn schouder opwarmen. De eerste scheidsrechter had het warm. De tweede scheidsrechter was vergeten dextro te eten. Ties had de dextro denk ik gejat. We hadden lekkere snoepjes. Kees Jan vond het ook lekker. We wonnen met 4-0. We stonden bovenaan. Het bier smaakte goed. Het eten smaakte… O ja, dat waren we vergeten te doen.

Verder kunt u de wedstrijd terugkijken op SSS TV, zoals u ook aanstaande zaterdag de topper tegen Renswouw kunt zien op YouTube. De wedstrijd die een half jaar geleden gespeeld had moeten worden om het kampioenschap, maar niet doorging zal zaterdagavond wel gespeeld worden. Dan opnieuw tussen de nummers één en twee van de competitie. Weliswaar na één speelronde, maar daar hoor je niemand over.

Blauw tegen groen.
Boeren tegen kippen.
Christien tegen Christien.

Zaterdag 26 september: 19.00 uur, live op SSS TV.

0
0
0
s2smodern

De avond waarvan je niet wist dat die niet zou komen

Vrijdag 27 maart, 21.15 uur, De Hokhorst. Stampensvol met toeschouwers om de derby der derbys te aanschouwen. Of zoals onze meest trouwe supporters c.q. vlagger c.q. teller ooit de legendarische woorden sprak: ,,Hier had je bij moeten zijn.’’

Dat had vanavond het scenario moeten zijn wat velen van ons groot in de agenda geschreven hadden, omcirkeld hadden, in groepsapps geplaatst hadden, op familieverjaardagen aangekondigd hadden: Renswouw Heren 1 tegen SSS Heren 2. Om het kampioenschap in de tweede divisie B. Wij zouden gisteravond op de training de wedstrijd gevisualiseerd hebben (ditmaal zonder chocoladeletter na afloop). Er zou een stoet van fietsers naar De Hokhorst trekken (en dan zonder anderhalve meter afstand te houden).
Wij zouden er vanavond staan. Wij zouden vanavond een aanval doen op de koppositie. Wij zouden de koppositie overnemen.

Wij zouden... Iedereen weet inmiddels dat dit scenario niet plaats zal vinden. Ook niet op een later moment dit seizoen. Laat ik voor de volledigheid - hoewel overbodig - schrijven dat het uiteraard niet meer dan logisch is dat de Nevobo de competitie heeft stilgelegd. Dat er momenteel ergere zaken zijn in ons land en de rest van de wereld. Dat het belangrijk is dat iedereen zich aan de maatregelen houdt, in de hoop de omvang van deze ramp in te dammen. In de hoop dat we elkaar in goede gezondheid weer eens in de sporthal kunnen treffen en elkaar dan niet met een elleboog hoeven te begroeten.

Sport is vandaag de dag niet meer dan de belangrijkste bijzaak van het leven. Maar het gevoel om deze sport te missen mag er ook zijn. Het gevoel van de ene persoon doet niets af aan het gevoel van een ander persoon; zolang je maar rekening houdt met elkaar. Zoals Huub van der Lubbe ooit zong:

Een man weet niet wat hij mist
Maar als ze er niet is
Als ze er niet is
Weet een man pas wat hij mist

In dit geval weet deze man nu wat hij moet missen: de sport, de strijd, het teamgevoel.

Dat gevoel is dit seizoen en op dit moment sterker dan dat het de afgelopen jaren zou zijn geweest. Zoals eerder gesteld, een ieder heeft zijn eigen gevoel; maar op dit moment had een gevoel van opwinding gecombineerd met zenuwen en enorm veel adrenaline door ons heen moeten gaan. Om ons heen kijkend naar een hoeveelheid toeschouwers die ik en vele teamgenoten van mij nooit voor mogelijk hadden gehouden en waarschijnlijk ook niet snel - of helemaal niet - meer zullen ervaren.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het kampioenschap op het spel stond, dat het een wedstrijd was tegen louter bekenden en ook nog eens om de hoek. Na de verliespartij in De Meerwaarde dachten velen dat de titelstrijd gespeeld was. Wij hadden immers twee nederlagen geleden, Renswouw nog geen enkele verliespartij.
Desondanks stonden wij met SSS Heren 2 lange tijd bovenaan, omdat wij twee wedstrijden meer hadden gespeeld dan Renswouw. En zoals een Heren TC-lid (uit het fantastisch presterende Heren 3) altijd zei: wij hebben de punten al en zij nog niet. Wat bleek. Na een goede eerste seizoenshelft vlamden wij door na de winterstop: met vijf overwinningen op rij en slechts drie verliespunten: 26 van de 30 punten in de tas. Heyendaal, Pegasus, VC Volt, SV Dynamo H3, BVC’73, Avior: stuk voor stuk werden de teams verslagen. Met of zonder vaste coach, met of zonder aanvoerder, zonder of met Thijs.
Daarentegen verloor Renswouw tweemaal en haalde het 28 punten uit een optie van 40 punten. Zodoende was de tussenstand twee weken geleden bij het stilleggen van de competitie na 17 wedstrijden op de teller: Renswouw H1 70 punten, SSS H2 68 punten.

Dat maakte de wedstrijd van vanavond natuurlijk al bijzonder, maar voor de schrijver dezes was het extra bijzonder. Hier had ik als speler en als Heren TC jaren naartoe had geleefd. Ik kwam elf jaar geleden naar SSS en in de afgelopen elf seizoenen heb ik tweemaal enige tijd om de bovenste plaatsen mogen strijden, al duurde die titelstrijd beide keren slechts tot de kerst.

Al die seizoenen hebben hun eigen verhaal, maar een kampioenschap voegt altijd iets extra’s toe aan een seizoen. Het geeft het verhaal een schitterend eind en verhalen schrijven doe ik graag. Het verhaal van dit seizoen begint eigenlijk al in het seizoen 2013/2014. Op dat moment begint een nieuw Heren 2-tijdperk met vier spelers als kern: Frank, Martin, Rinaldo en Gepko. Deze vier mannen spelen sinds het seizoen 2013/2014 onafgebroken met elkaar (een kort uitstapje naar het buitenland van Frank en Rinaldo daargelaten) in Heren 2.

Dat eerste seizoen is één van de mooiste seizoenen die ik heb gehad in de bijna 23 jaar dat ik nu op volleybal zit. Ook al behaalden wij slechts elf punten, wonnen wij slechts één keer en degradeerden wij kneiterhard uit de eerste divisie; het was een schitterend jaar. Waarom? Vanwege het teamgevoel; vanwege het sociale aspect. Dat is waar de sport om draait. Natuurlijk mis ik het volleyballen. Alleen maar hardlopen of op zolder een beetje opdrukken gaat ook vervelen. Laat mij, laat ons, maar een volleybal aanraken; door het veld springen en huppelen. Ik mis zelfs het lijnen tikken in de warming up van Kees Jan of de verdedigingsoefeningen bij Gert. Dat ik dat zeg, zegt genoeg.

Maar zoals gezegd is sport de belangrijkste bijzaak van het leven, het gaat om meer dan alleen het spelletje. We hebben niet voor niets een teamsport gekozen; we hebben niet voor niets voor SSS gekozen en niet voor niets groeit deze vereniging al jaren. Zoals Maarten van Garderen ooit vanuit Italië schreef: bij SSS is iedereen familie. Het sociale aspect; dat is waar het in de sport om draait, waar het bij een teamsport als volleybal om draait, waar het bij SSS om gaat. Dat is wat op dit moment niet mag voor het grotere belang. Dat begrijpen we allemaal, maar dat mag ook best een beetje pijn doen.

Het seizoen na de degradatie volgde jaar in, jaar uit een seizoen in de tweede divisie. Dan weer met een fantastische start, dan weer met een geweldige eindsprint. Nooit beiden tegelijk. Het waren mooie jaren - stuk voor stuk - maar niet zo bijzonder als dit seizoen. Dus kwam er een plan: een plan om terug te keren naar de eerste divisie. De Heren TC hadden achter de schermen een driejarenplan opgesteld: een jaar opbouwen, een jaar van proberen en een jaar van moeten. Dit jaar had het gemoeten en gekund om terug te keren naar de eerste divisie. Zelfs met een kampioenschap. Met in het kielzog van Heren 2 ook nog eens een promotie van Heren 3 (en van Heren 6).

Waarom schrijf ik dit? Omdat ik had gehoopt een voorbeschouwing te kunnen schrijven op de wedstrijd van het seizoen en de wedstrijd van mijn leven. Om het gevoel waarmee wij nu in het veld hadden willen staan, toch een verhaal te geven. Dat is immers wat sport doet: sport is emotie en sport levert prachtige verhalen op. Dit had een heroïsch verhaal moeten worden. Het

Het vertrouwen dat Kees Jan ons gaf was de basis voor de heroïek, want je moet er wel in geloven. Het feit dat we met twaalf spelers, twee trainers en een fantastische manager naar dit moment toewerkten. Bij het eerste treffen van het seizoen hadden we nog iets te veel ontzag voor de oudjes uit Renswouw; de tandem Paul-Bart was moeilijk te stoppen, maar wij hebben zelf bij een 1-1 stand halverwege de derde set de wedstrijd uit onze handen laten glippen en het bejaardenzweet te weinig op de grond laten vallen aan de overkant van het net.

Ditmaal zou het anders zijn: Michiel zou erbij zijn, Thijs zou weer meedoen, papa Berger was in bloedvorm en zou schitteren, Robin zou laten zien waarom hij de beste middenaanvaller van alle tweede divisies is en Sil zou laten zien dat ze op Papendal hem beter als passer/loper hadden kunnen scouten. Wij zouden daar met een 1-3 overwinning juichend van het veld stappen. Vlak voor het moment dat het winnende punt binnengeslagen zou worden door een ontketende Rinaldo, zou onze meest trouwe supporter Emiel door De Hokhorst schreeuwen tot zijn stem ermee op zou houden: HOEVEEL NOG?! Wij zouden daar winnen. Wij zouden de koppositie pakken. Wij zouden kampioen worden.

Natuurlijk zouden we ook kunnen verliezen. Dat gebeurt ook in de sport. Dit had ook een tragedie kunnen worden, maar in dit geval blijft het verhaal bij wat het had kunnen zijn. Zoals al vaker geschreven; de pen is macht en dan droomt deze schrijver liever van een heroïsch verhaal dan van een tragedie. Zeker in tijden als deze.

Bedankt voor het aanmoedigen dit seizoen. Wij wensen jullie als Heren 2 het beste toe voor de komende tijd en zien jullie graag volgend seizoen weer. Tot die tijd...

...let een beetje op elkaar.

0
0
0
s2smodern

Buikpijn: een wel en een wee bij Heren 2

De titel is niet echt hoopvol. U zult wel denken: wat is er toch aan de hand bij SSS Heren 2, aangezien de titel vorige week ‘ziek, zwak en misselijk’ was. In deze nieuwe aflevering over het wel en wee van heren twee zult u lezen dat de buikpijn zowel gaat over het wel als over het wee. Er zit namelijk een bijzonder Luchtje aan dit verhaal.

Als u op de website van de Van Dale zoekt naar de betekenissen van ‘wel’ en ‘wee’, kunt u alleen een uitkomst vinden voor ‘wee’.
Wee (het/de; o en v(m); meervoud: weeën)
1) pijn, verdriet
2) (m.n.) pijnlijke samentrekking van de baarmoeder kort voor het baren

Als er op het wereldwijde web verder gezocht wordt naar ‘wel’, vindt men: in orde, gezond. Laten we die definities maar even aanhouden in dit verslag.

Nick zat de afgelopen weken in de hoek van de ‘wee’. Daarmee bedoelen we de eerste betekenis van bovenstaande definitie; de tweede betekenis was in de afgelopen periode alleen van toepassing bij huize Berger. Gelukkig mocht Nick in de afgelopen week concluderen dat hij het kruisje bij het hokje ‘wee’ kon uitgummen en bij ‘wel’ kon aankruisen. Ongetwijfeld had hij vrijdagochtend weer even last van ‘wee’, maar het is mooi dat alles weer wel is met onze ploeggenoot en dat hij zaterdag ook weer enkele punten heeft kunnen spelen.

De trainingsweek was er ook één van wel en wee, zoals wel vaker bij Heren 2. Dan is het even zoeken naar het juiste ritme op de training. Dan weer wel, dan weer wee. Gelukkig konden we terugkijken op een goede start van het nieuwe jaar, want Heyendaal was immers met 4-0 verslagen. Toch? Of hadden we de laatste set nog verloren? We wisten het niet meer…

Desondanks reisden we als koploper met een volledige selectie af naar Nijmegen. Niet voor de return met Heyendaal, maar voor het treffen met Pegasus. Doel: opnieuw vijf punten binnenhalen, zodat we nog een punt zouden uitlopen op koploper Renswouw. Hoewel we laat aankwamen in de hal (o wee), liep de wedstrijd voor ons nog verder uit waardoor we nog rustig aan konden dan. Wel, dan maar even genieten van wat muziek in de kleedkamer en ons rustig paraat maken voor de wedstrijd. O wee, boom boom Sil is zijn box vergeten. Nee, niet de box waar hij als benjamin van ons team zichzelf soms in moet vermaken; maar de box waar meestal herrie - aldus de schrijver dezes - uitkomt.

Omgekleed en wel konden we het veld op en aan de wedstrijd beginnen. Heren 2 startte met hetzelfde team wat een week eerder de stadsgenoot van deze opponent puntloos huiswaarts had gestuurd. Het leek er in de eerste set echter vooral op dat SSS zichzelf ditmaal puntloos huiswaarts wilde sturen. Fout, na fout, na fout, etc. Dan wordt het een lastig verhaal om te winnen. Dat gebeurde dan ook niet in de eerste set.

Wel, dan maar uit een ander vaatje tappen. Minder fouten maken én Pegasus meer fouten laten maken. Daarnaast hoopten we wat meer snelheid in het spel te krijgen, want Pegasus probeerde bij ons zo lang mogelijke pauzes te creëren tussen de weeën in. Daar wilden we wat aan doen. In plaats van dat wij moesten puffen, even doordrukken en het tempo ophogen.
Sander - onze-aanvoerder-binnen-de-lijnen-als-de-echte-aanvoerder-even-voor-de-libero-buiten-de-lijnen-is - vroeg daarom even aan de goed-leidende-pief-op-de-stoel-met-een-fluit-in-zijn-mond of hij wat meer wilde letten op het tempo tussen de rally’s. Het is immers een mannenwedstrijd en geen treffen tussen vrouwenteams, waarbij na elk punt even bij elkaar gekomen moet worden of het nu wel of wee is.

De foutenlast ging bij SSS omlaag, de frustratie ging bij Pegasus omhoog nadat de scheidsrechter de jongelingen er even op had geattendeerd sneller klaar te moeten staan tussen de rally’s. Over het vervolg van de wedstrijd kan de schrijver dezes dan ook kort zijn. De tweede set werd makkelijk gewonnen en het lek leek dus boven te zijn bij SSS.

Met enkele wijzigingen in de ploeg bleef SSS ook in de derde en vierde set oppermachtig. Een enkel moment was er sprake van ‘o wee’, maar het grootste deel van deze sets was het vooral ‘wel, wel, wel’. Alleen voor onze Buchov was er nog wel sprake van een wee. Al weet zelfs de schrijver dezes niet goed hoe deze buikpijn te benoemen is: als een weeënde wel of als een wellende wee. Hij liet zich in de derde set in ieder geval vervangen; tot grote teleurstelling van een klein gedeelte van het publiek. Zoals in de inleiding al gesteld… daar zit een Lucht aan.

Conclusie? Wel, drie sets ruim gewonnen (17-25, 12-25 en 17-25) na een wee van een eerste set. Dus wel gewoon vier punten binnengehaald en zodoende het verschil met nummer twee Renswouw op vijf weten te houden (#wijhebbendepuntenal #zijnogniet). Daar mochten we natuurlijk na afloop op proosten na negen punten in acht dagen tijd op twee Proosten. Dat proosten deden we wel heel erg goed dat er bij de betaling even sprake was van een fikse wee. Gelukkig waren er een paar prinsen uit Renswouw om toch nog mee te delen in de kosten.

Binnenkort weer een nieuwe aflevering over het wel en wee van Heren Twee. Misschien neem ik dan wel het verhaal over de groepsafbeelding mee. Eerst maar eens met de wedstrijdspanning van vandaag omgaan en #notsodryJanuary goed afsluiten tegen VC Volt. 16.00 uur, De Meerwaarde.

0
0
0
s2smodern

Ziek, zwak en misselijk

Haalt ie de kerst of niet? Dat was 112 dagen geleden de vraag. Gezien de radiostilte van de afgelopen maand, verwacht u mogelijk dat het ook letterlijk een 112-situatie was. Hierop kan ik niet zeggen 'niets was minder waar', maar wel in tweevoud een samenvatting geven: 1) ziek, zwak en misselijk; 2) WIJ STAAN BOVENAAN.

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van 2020 op het programma. U zou verwachten dat we na een goed winterstop uitgerust zijn en allen fris op de training konden verschijnen. Op de generale repetitie voor het treffen met Heyendaal waren daarom ook maarliefst zes spelers van Heren 2 aanwezig. Gelukkig had de Heren TC nog wat meetrainers opgetrommeld, zodat er alsnog met twaalf man een voorbereiding getroffen kon worden.

Waar was de rest van de ploeg aanwezig? Ziek, zwak, misselijk. Op de latten: liggend op een matras of staand op ski's. Dat was niet ingecalculeerd door de trainer, die namelijk eind november nog verkondigde dat november de maand was waarin we extra goed voor onszelf moest zorgen en het risico op blessures groot was.
Een minpuntje voor de meestervoorspeller, wat uiteraard mee werd genomen in de evaluatie richting de kerstdagen. Toen bleek immers dat in december de malaise - letterlijk en figuurlijk (voor de taalkundigen onder ons) - was ingezet.

Zo bleken we het tijdens de topper van het seizoen het te moeten stellen zonder de aanvallende kwaliteiten van Michiel. Onze krachtpatser. Onze hoop in bange dagen. Onze Michiel van de Peupel. Dat hadden we niet in onze visuele chocoladeletter exercitie meegenomen. Zo was er toch nog sprake van een visuele executie.

Desondanks speelden we voor het oog van ruim 120 man publiek een mooie pot volleybal tegen de kleine broer uit Renswoude. De blauwe boeren pakten aan de hand van Freek in het Wild (alias tegenwoordig Freek aan de Zuurstof) de eerste set.

Daarna liet SSS H2 zien een meer dan terechte koploper zijn door anderhalve set de bovenliggende partij te zijn en de stand gelijk te trekken. Helaas beloonde de ploeg zichzelf niet, waarop de tandem Van Garderen-Van Roomen (vult u zelf maar in om welk van de broers het gaat) de winst - maar niet de koppositie - veilig stelde voor Renswouw. Oftewel, SSS H2 - oud SSS: 1-3.

Er was geen tijd om te treuren. Vooral beseffen dat we beter konden dan we hebben laten zien en Renswouw door onze groene vingers hebben laten glippen.
Daarnaast stond er nog een treffen op het programma. Op naar Duitsland om vijf punten en een paar gestolen fietsen op te halen. Inzet: Herbstmeister worden.

Mogelijk hoorde u in de wandelgangen geroezemoes dat het voor KJ KO was na deze nederlaag zo vlak voor de kerstdagen. Hij werd immers niet maar waargenomen in De Meerwaarde. Geruchten gingen dat hij in het vliegtuig de Noordzee was overgestoken om daar zijn volleybalgeluk te beproeven.

De geruchtenstroom werd heviger toen ene Mark van Roekel als adje interim werd aangesteld voor de uitwedstrijd in Duitsland. Wat een succes TC: één nederlaag, coach eruit; vervolgens de coach van het derde (zij stonden immers bovenaan sinds vrijdagavond, waar Heren 2 op hetzelfde moment deze positie voor het eerst na 76 dagen - 12 dagen voor kerst - moest afgeven aan Renswouw).

De geruchtenstroom over gedoe in de ploeg werd heviger toen twee spelers op donderdag niet op trainen verschenen. Nick ging zelfs niet mee naar DIOS. De Telegraaf richtte de pijlers van Ajax op SSS H2 en wist te melden dat Hebing uit de selectie was gezet omdat hij aan het klieren was. En dat Sil mishandeld was vanwege zijn muziekkeuze in de kleedkamer, waarbij de aanvoerder de opdrachtgever zou zijn geweest voor deze stuitende situatie.

De wedstrijd leek bijzaak te zijn geworden, zo meldde de roddeljournalistiek. SSS H2 gaf in eerste instantie geen krimp op het Dinxperlose veld en kwam op een 0-2 voorsprong. Toen het even dreigde mis te gaan, stonden de echte mannen op en klommen de journalisten in hun pen om met de waan van de dag te noteren hoe SSS 2 met een ware houdini act Herbstmeister wist te worden. Niets was minder waar. Want na de ommekeer in de derde set, gaf het een bonuspunt en het wintetkampioenschap in de vierde set uit handen.

Niets was minder waar. Dat is ook het geval bij bovenstaande roddels. KJ verscheen namelijk enkele dagen later weer gewoon op trainen en leidde ons de kerstvakantie in op een prachtige tweede positie in de tweede divisie B. De winterstop kwam als geroepen om spelers rust te geven aan hun schouder, stuitje, klieren of om even vader te worden.

Na twee weken rust stond er in het nieuwe jaar direct een oefenduel gepland. Doel: vertrouwen kweken. Eerste divisionist Woudenberg mocht de eerste set vertrouwen opdoen. Wij de laatste drie sets, mits we een vijfde set gespeeld zouden hebben.

In ieder geval waren we wel weer compleet toen we zaterdag tegen Heyendaal onze eerste officiële wedstrijd van het seizoen speelden. KJ als coach, tien fitte spelers en gelukkig met Nick erbij. Hij had zijn jasje wel aan gedaan, omdat hij in de maand ervoor een paar jasjes uit had gedaan.

Over de wedstrijd tegen Heyendaal kunnen we kort zijn. Een zakelijke, strakke 4-0 winst. Verdere info geven we niet prijs. Daar heeft de schrijver dezes ook geen tijd voor, omdat over 45 minuten alweer het volgende treffen op het programma staat.

P.S.: WIJ STAAN BOVENAAN

0
0
0
s2smodern

Heren 2 niet tevree, toch vier punten mee

Trippel trappel trippel trap
SSS Heren 2 ging zaterdag op stap
Vlippel vlappel vlippel Vlinder
De Barnevelders pakten vier punten daarginder

In wagens gingen ze naar Wageningen
Om op hoop van zegeningen
Het monster Scylla bestrijden
En weer met een zege naar huis te kunnen rijden

De koploper moest zijn kop erbij houden en niet zoekraken
Om Scylla zes koppen kleiner te maken
Dan zou deze zeenimf wel een toontje lager zingen
Scylla, bijzondere naam eigenlijk voor het zeeloze Wageningen

De voorbereiding op het treffen
was niet geheel effen
Een zaterdag geen wedstrijd lijkt misschien boffen
Maar sommige spelers hadden wat pijntjes getroffen

Wie dat zijn, geeft dit verslag niet prijs
Met Renswouw als komende opponent is dat niet wijs
Om die blauwe boeren info te geven
Ze zullen het zaterdag allemaal gewoon moeten beleven

Even terug naar novembers laatste dag
Waar Heren 2 hoopte te winnen met wimpel en vlag
De vier punten doen dat ook zeker vermoeden
Al was het soms even voor puntverlies behoeden

Tijdens de big points waren het grote mannen
Die als pieten op de dakpannen
Cadeautjes laten belanden in haarden
Het klusje even klaarden

Boven de twintig was het dus genieten
Maar Heren 2 was niet alleen actief als pieten
Het gedroeg zich ook als Sinterklaas
De vierde set was een cadeau voor de Vlinderbaas

De conclusie van dit dichterlijke verhaal
Is dat Heren 2 vier punten pakte in de Vlinderzaal
Het fladdert nog zonder flater bovenaan
De koppositie wil het zeker niet afstaan
Renswouw komt dan wel iets dichterbij,
Dichterbij is echter niet dicht en ook niet langszij
Wij hebben de punten al en zij nog niet
Luidt het gezegde van Positivo Piet

Zaterdag staat de topper in het grote boek
Dat krijgt de groene top de blauwe subtop op bezoek
SSS Heren 2 hoopt dan dat alle kippen lachen
En dat Renswouw zich huilend in slaap zal wiegen

Kom dat zaterdag aanschouwen
Hoe deze twee kemphanen in de touwen
Elkaar sportief zullen bestrijden
Waar het draait om lijden en leiden

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)