Update coronaprotocol: alleen trainingen voor jeugdteams

Met ingang van woensdag 14 oktober (22.00 uur) gelden nieuwe maatregelen bij SSS - aangestuurd vanuit de Rijksoverheid - in de strijd tegen het coronavirus. De belangrijkste aanpassingen zijn dat alle competities vanuit de Nevobo zijn stilgelegd en dat alleen jeugdteams nog kunnen trainen.

Op de persconferentie van maandag 13 oktober zijn nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen zijn per 14 oktober (22.00 uur) ingegaan voor een duur van ten minste vier weken. Lees hieronder hoe SSS met deze nieuwe maatregelen omgaat.

1) Alle competities stilgelegd
Alle competities, inclusief de Eredivisie- en jeugdcompetities, zijn stilgelegd.

2) Jeugdteams (leden tot 18 jaar) kunnen blijven trainen
Jeugdteams tot 18 jaar mogen ‘gewoon’ blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan.

 • Jeugdteams tot 18 jaar mogen blijven trainen. Dit doen zij volgens dit protocol. De belangrijkste aandachtspunten (en enkele wijzigingen) zijn:
  • Kleedruimtes en douchevoorzieningen zijn gesloten. Kom omgekleed naar de sporthal, verlaat de sporthal direct na je training en douche thuis.
  • Toiletten zijn geopend. Beperk het toiletbezoek.
  • Was voor en na afloop je handen en onderarmen met water en zeep.
  • Gebruik je eigen materialen (zoals bidon en handdoek) tijdens de training.
  • Voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder geldt een mondkapjesplicht in Sporthal De Meerwaarde bij binnenkomst en in de gangen. 
  • Let op: publiek is niet welkom bij de trainingen. Ouders die hun kinderen komen brengen en halen, wachten buiten de sporthal.

 • Jeugdtrainers zijn verantwoordelijk voor het naleven van de coronamaatregelen van de teams.
  • Leden tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, zowel binnen als buiten het veld niet.
   Voor trainers geldt: houd 1,5 meter afstand met sporters van 13 jaar en ouder tenzij noodzakelijk voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport.
   Trainers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar.
  • De jeugdtrainers zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de sporthal. De jeugd TC communiceert naar de trainers welke trainers hier verantwoordelijk voor zijn.
   • Bij het openen van de sporthal: haal de desinfectiepaal onder de trap vandaan en zet deze bij de entree.
   • Bij het sluiten van de sporthal: zet de desinfectiepaal terug onder de trap.

 • Wedstrijden tussen SSS-jeugdteams zijn toegestaan. Stem dit af met de jeugd TC.
  • Let op: publiek is niet welkom. Ouders die hun kinderen komen brengen en halen, wachten buiten de sporthal.

 • Voor jeugdspelers (leden tot 18 jaar) die in de seniorenteams zijn ingedeeld, wordt een plek geregeld om bij jeugdteams mee te trainen. Dit wordt zo snel mogelijk georganiseerd. Hierover zal vanuit de tc's gecommuniceerd worden.

3) Seniorenteams kunnen niet trainen
De Rijksoverheid heeft gecommuniceerd (klik hier) dat sporten voor volwassenen alleen is toegestaan met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel (geen uitzondering meer voor sportcontacten) én met een maximale groepsgrootte van vier personen (exclusief instructeur) per veld. 

SSS heeft besloten dat seniorenteams (tot nadere bericht) niet kunnen trainen in De Meerwaarde; ook niet als teams bovenstaande maatregelen in acht nemen. Dit is een lastig besluit, omdat SSS het ontzettend belangrijk vindt dat iedereen in beweging blijft en hier graag zijn steentje aan wil bijdragen.

De huidige maatregelen zorgen ten eerste voor een organisatorische uitdaging om trainingen mogelijk te maken. Het coronateam wil uitzoeken wat de mogelijkheden zijn en tot die tijd kunnen leden vanaf 18 jaar niet trainen (of wedstrijden spelen) in De Meerwaarde. Daarnaast is tijdens de persconferentie van 13 oktober gecommuniceerd om 'niet de grenzen op te zoeken'; hier geeft SSS ook gehoor aan.
SSS zoekt naar mogelijkheden om leden te ondersteunen in het in beweging blijven; initiatieven kunnen gemaild worden naar coronateam@sss-barneveld.nl.

4) Mondkapjes
Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Dit geldt 

 • Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;
 • Alle bezoekers vanaf 13 jaar dragen bij binnenkomst in De Meerwaarde hun mondkapje en dragen deze tijdens hun verplaatsingen in de sporthal, totdat zij de sporthal verlaten hebben.
 • Tijdens het volleyballen - of trainen geven - hoef je geen mondkapje te dragen.

Inloggen (mobiel)