Laatste nieuws

Vier jeugdkampioenen bij Bielderman Koetsier / SSS
Jeugdbestuur
Vier jeugdteams van Bielderman Koetsier/SSS hebben in de tweede seizoenshelft een mooi kampioenschap behaald!  Jongens A1De Jongens A1 moest in ...
Lees meer
Stijn Held na twaalf jaar terug bij SSS
Heren 1
Barnevelder Stijn Held speelt komend seizoen voor eredivisionist Simplex/SSS. De 29-jarige spelverdeler komt over van topploeg Active Living Orion en ...
Lees meer
Volgend seizoen Heren 1 in de BeNe Conference
Heren 1
De Belgische Volleybal Liga en de Coöperatie Eredivisie Volleybal Nederland (CEVN), in overleg en akkoord met de beide nationale federaties Nevobo ...
Lees meer
Simplex/SSS H1 eindigt op zesde plek na verlies ...
Wedstrijdverslagen Heren 1
Simplex/SSS Heren 1 is er niet in geslaagd om de halve finales om het landskampioenschap te bereiken. De Barnevelders dwongen Nova Tech Lycurgus tot ...
Lees meer
Dames 2 behaalt direct promotie naar 2de Divisie!
Wedstrijdverslagen Dames 2
Afgelopen seizoen 2022-2023 had het toenmalige Dames 3 de promotie naar de 3de divisie via een uiterst succes seizoen en PD wedstijden verdiend. De ...
Lees meer
Moedig SSS Jongens A aan bij NOJK-finale in ...
Jeugdbestuur
Zaterdag 30 maart speelt de Jongens A van Bielderman Koetsier/SSS de finaleronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Het Barneveldse ...
Lees meer

Update coronaprotocol: alleen trainingen voor jeugdteams

Met ingang van woensdag 14 oktober (22.00 uur) gelden nieuwe maatregelen bij SSS - aangestuurd vanuit de Rijksoverheid - in de strijd tegen het coronavirus. De belangrijkste aanpassingen zijn dat alle competities vanuit de Nevobo zijn stilgelegd en dat alleen jeugdteams nog kunnen trainen.

Op de persconferentie van maandag 13 oktober zijn nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen zijn per 14 oktober (22.00 uur) ingegaan voor een duur van ten minste vier weken. Lees hieronder hoe SSS met deze nieuwe maatregelen omgaat.

1) Alle competities stilgelegd
Alle competities, inclusief de Eredivisie- en jeugdcompetities, zijn stilgelegd.

2) Jeugdteams (leden tot 18 jaar) kunnen blijven trainen
Jeugdteams tot 18 jaar mogen ‘gewoon’ blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan.

  • Jeugdteams tot 18 jaar mogen blijven trainen. Dit doen zij volgens dit protocol. De belangrijkste aandachtspunten (en enkele wijzigingen) zijn:
    • Kleedruimtes en douchevoorzieningen zijn gesloten. Kom omgekleed naar de sporthal, verlaat de sporthal direct na je training en douche thuis.
    • Toiletten zijn geopend. Beperk het toiletbezoek.
    • Was voor en na afloop je handen en onderarmen met water en zeep.
    • Gebruik je eigen materialen (zoals bidon en handdoek) tijdens de training.
    • Voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder geldt een mondkapjesplicht in Sporthal De Meerwaarde bij binnenkomst en in de gangen. 
    • Let op: publiek is niet welkom bij de trainingen. Ouders die hun kinderen komen brengen en halen, wachten buiten de sporthal.

  • Jeugdtrainers zijn verantwoordelijk voor het naleven van de coronamaatregelen van de teams.
    • Leden tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, zowel binnen als buiten het veld niet.
      Voor trainers geldt: houd 1,5 meter afstand met sporters van 13 jaar en ouder tenzij noodzakelijk voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport.
      Trainers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar.
    • De jeugdtrainers zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de sporthal. De jeugd TC communiceert naar de trainers welke trainers hier verantwoordelijk voor zijn.
      • Bij het openen van de sporthal: haal de desinfectiepaal onder de trap vandaan en zet deze bij de entree.
      • Bij het sluiten van de sporthal: zet de desinfectiepaal terug onder de trap.

  • Wedstrijden tussen SSS-jeugdteams zijn toegestaan. Stem dit af met de jeugd TC.
    • Let op: publiek is niet welkom. Ouders die hun kinderen komen brengen en halen, wachten buiten de sporthal.

  • Voor jeugdspelers (leden tot 18 jaar) die in de seniorenteams zijn ingedeeld, wordt een plek geregeld om bij jeugdteams mee te trainen. Dit wordt zo snel mogelijk georganiseerd. Hierover zal vanuit de tc's gecommuniceerd worden.

3) Seniorenteams kunnen niet trainen
De Rijksoverheid heeft gecommuniceerd (klik hier) dat sporten voor volwassenen alleen is toegestaan met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel (geen uitzondering meer voor sportcontacten) én met een maximale groepsgrootte van vier personen (exclusief instructeur) per veld. 

SSS heeft besloten dat seniorenteams (tot nadere bericht) niet kunnen trainen in De Meerwaarde; ook niet als teams bovenstaande maatregelen in acht nemen. Dit is een lastig besluit, omdat SSS het ontzettend belangrijk vindt dat iedereen in beweging blijft en hier graag zijn steentje aan wil bijdragen.

De huidige maatregelen zorgen ten eerste voor een organisatorische uitdaging om trainingen mogelijk te maken. Het coronateam wil uitzoeken wat de mogelijkheden zijn en tot die tijd kunnen leden vanaf 18 jaar niet trainen (of wedstrijden spelen) in De Meerwaarde. Daarnaast is tijdens de persconferentie van 13 oktober gecommuniceerd om 'niet de grenzen op te zoeken'; hier geeft SSS ook gehoor aan.
SSS zoekt naar mogelijkheden om leden te ondersteunen in het in beweging blijven; initiatieven kunnen gemaild worden naar coronateam@sss-barneveld.nl.

4) Mondkapjes
Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Dit geldt 

  • Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;
  • Alle bezoekers vanaf 13 jaar dragen bij binnenkomst in De Meerwaarde hun mondkapje en dragen deze tijdens hun verplaatsingen in de sporthal, totdat zij de sporthal verlaten hebben.
  • Tijdens het volleyballen - of trainen geven - hoef je geen mondkapje te dragen.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)