Versoepelingen voor de sport worden onderzocht

Dinsdag 8 december werd bekendgemaakt dat de huidige maatregelen van kracht blijven tot in ieder geval in januari 2021. Wel zijn er mogelijke versoepelingen voor de Eredivisie en worden versoepelingen onderzocht voor spelers tot 27 jaar.

Tijdens de persconferentie gaven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge aan dat de huidige coronamaatregelen voor de sport tot in ieder geval in januari van kracht blijven. Wel bestaat de mogelijkheid dat de topsportcompetities vanaf 17 december weer van start kunnen gaan. Mocht de Eerste en Tweede kamer akkoord gaan met dit voorstel, dan houdt dit in dat topsporters per die datum kunnen trainen en spelen. Hoe dit er in praktijk uit gaat zien voor onze competities wordt per direct onderzocht, laat de Nevobo weten.

Ook worden de mogelijkheden onderzocht om de geldende regels die van toepassing zijn op jeugd tot 18 jaar ook te hanteren voor sporters tot 27 jaar. Voor Topdivisie en lager geldt dat het nog niet bekend is wanneer de competities hervat kunnen worden.

Lees hier meer in het bericht van de Nevobo.

Wat dit verder betekent voor SSS, zal nauwlettend in de gaten gehouden worden. Hierover volgt t.z.t. informatie.

Inloggen (mobiel)