Speelt Steeds Sportief!
Volleybalvereniging S.S.S. is dé volleybalvereniging voor Barneveld en omgeving. SSS is in 1960 opgericht en heeft ruim 500 leden, waarvan ongeveer de helft jonger is dan 18 jaar. Daarmee behoort SSS tot de vijftien grootste volleybalverenigingen van Nederland.
We zijn er trots op dat de saamhorigheid bij SSS groot is en dat we naar elkaar omkijken.
Bij SSS is er plek voor iedereen op elk niveau.
SSS heeft een actief verenigingsleven (ook naast het sporten).
Binnen SSS is de bereidheid tot het oppakken van vrijwilligerstaken groot.
Clubleden
Vrijwilligers
Teams
We zijn actief op regionaal en landelijk niveau
Jeugd
Binnen de jeugdopleiding van SSS moet ieder lid op zijn of haar niveau met plezier kunnen volleyballen, volop in beweging zijn en de kans krijgen zich te ontwikkelen.
De jeugd is verdeeld in drie afdelingen; de sportspeeltuin, CMV– en ABC-Jeugd.
Senioren
Bij de senioren van SSS zijn er meerdere heren– en damesteams die minimaal één keer per week trainen op verschillende niveaus. Voor iedere volleyballer is er de mogelijkheid om competitie te spelen. SSS heeft teams van de laagste klasse in de regio tot aan het hoogste landelijke niveau. Simplex/SSS H1 speelt sinds 2009 onafgebroken in de Eredivisie.
Voor degenen die geen behoefte hebben om competitie te spelen bestaat er de recreatieve tak: de Dames Trim en de Heren Trim.
Eredivisie – Stichting Topvolleybal Barneveld
Het eerste herenteam – Simplex/SSS Heren 1 – debuteerde in 1987 in de Eredivisie en speelt sinds 2009 onafgebroken op het hoogste landelijke niveau. De Stichting Topvolleybal Barneveld is verantwoordelijk voor de organisatie.
Sportcentrum de Meerwaarde
SSS traint en speelt in Sportcentrum De Meerwaarde in Barneveld. Dit sportcentrum bestaat uit twee hallen met ieder drie volleybalvelden.
De A-hal is voorzien van een centercourt, een zwevende vloer en 9 meter vrije speelhoogte. De B-hal is voorzien van 7 meter vrije speelhoogte.
Kantine CheerSSS
De kantine, CheerSSS, is in beheer van de vereniging en wordt door vrijwilligers bemand.
Commissies en vrijwilligers
Veel leden maken deel uit van een commissie om het reilen en zeilen binnen de club in goede banen te leiden en vormen zo de basis voor een hechte clubcultuur. Daarnaast zijn ook altijd vrijwilligers welkom voor incidentele taken: een wedstrijd fluiten, een bardienst draaien of ondersteunen bij een (jeugd)activiteit.
Sponsors
Tientallen sponsoren ondersteunen volleybalvereniging SSS en Stichting Topvolleybal Barneveld in hun missie om te verenigen door (top)volleybal. Sponsors zijn nodig om de ambities van SSS waar te kunnen maken: van een betrokken vereniging zijn waar leden met plezier komen volleyballen tot een professionele organisatie rondom Heren 1 die meedoet om de prijzen in de Eredivisie.
Nevobo
De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) en speelt haar regionale competitiewedstrijden in Regio Oost.
Historie
SSS, oftewel “Speelt Steeds Sportief”, is 10 april 1960 opgericht. Dit doordat de heer J. de Goede, leider van de gymnastiekvereniging DOVES, voor zijn trimgroep jaarlijks een volleybaltoernooi organiseerde in de oude eierhal. Ook deed een team van zwem- en poloclub DWK mee aan dit toernooi. In dit team speelden een viertal mede-oprichters mee van SSS. Spelers van het eerste uur waren de heren J. ter Haar, F. Seralawan, A. Stahlie, P. van der Spoel, G. Leertouwer, B. ter Harmsel, J. Bos en G. van Surksum en de dames A. Oddink en T. de Heus. Eigenlijk mag SSS worden gezien als het “kind” van DOVES en DWK.
Al spoedig werden klinkende resultaten behaald. De competitieladder werd langzaam bestegen en trapje voor trapje klom SSS steeds hoger. Maar in de begintijd heeft SSS het ook moeilijk gehad. Er moest altijd in Amersfoort worden gespeeld, omdat in Barneveld geen goedgekeurde hal aanwezig was om in te spelen.
Toen de Pluimveehal eind jaren 60 / begin jaren 70 werd omgebouwd tot De Veluwehal, een cultureel centrum inclusief een sporthal, werd voorzien in een goede speelhal.
Café Restaurant Vinkenborg (later van den Heuvel) vormde jarenlang een vertrouwde thuisbasis voor een groot deel van de vereniging.
Toen de Veluwehal op 3 april 1977 geheel afbrandde verhuisde SSS naar scholencomplex De Lijsterhof.
In sportzaal De Lijsterhof heeft SSS vele jaren doorgebracht voor haar trainingen en competitiewedstrijden. Jammer genoeg was het daar verboden om alcohol te schenken en moest voor het sociale gebeuren nog steeds worden uitgeweken naar Café Vinkenborg (later café van den Heuvel).
Nadat De Veluwehal weer was herbouwd, werd deze ook weer door SSS gebruikt. Ook al omdat De Lijsterhof ongeschikt was voor ere-divisie volleybal, het niveau waarop SSS vanaf halverwege jaren 80 op acteerde. Behalve De Veluwehal werd van heel veel andere zalen van scholen en instanties gebruik gemaakt, zoals de sportzalen van het Johannes Fontanus College en Technische school / De Meerwaarde, sportzaal De Lijsterhof, sportzaal De Valkhof , sportzaal Begoniastraat, sportzalen in Achterveld, Kootwijkerbroek en De Glind en de sportzaal van de Kootkazerne in Stroe.
Tot 2003 heeft SSS voor haar competitiewedstrijden op donderdagavond en zaterdagavond gebruik gemaakt van de Veluwehal en werd daarnaast op heel veel plekken training gegeven. De Veluwehal en lokale cafe’s fungeerden als plaatsen waar de sociale contacten werden aangetrokken.
In 2003 kreeg SSS sporthal Oosterbos als thuisbasis. Zij beschikte daarbij over een eigen sportkantine, de SamSam, die samen met de badmintonclub BCB gerund werd. Hierdoor konden alle competitiewedstrijden (donderdagavond + zaterdagmiddag) in sporthal Oosterbos plaatsvinden alsmede een aantal trainingen op de dinsdagavond. Om alle trainingen te kunnen verzorgen bleef het noodzakelijk gebruik te maken van de andere sportzaaltjes in Barneveld en omgeving.
In 2010 werd bekend dat sportcentrum De Meerwaarde zou worden gebouwd en SSS werd gevraagd als hoofdhuurder te gaan fungeren. Het centrum zou uit 2 hallen van ieder 3 velden gaan bestaan waarbij 1 hal 9 meter vrije speel ruimte zou krijgen. Ook de vloeren zouden aan het volleybal worden aangepast en last but not least : SSS mocht de kantine in eigen beheer nemen. Op 3 oktober 2011 werden de eerste wedstrijden in dit centrum gespeeld en de officiële opening vond 14 februari 2012 plaats. De kantine kreeg de naam CheerSSS, naar de tv-serie uit de periode 1980-1990.
Op dit moment zijn er ca. 500 leden lid van SSS waarvan 400 actief volleybal spelen, de vereniging behoort daardoor tot de grotere volleybalverenigingen van Nederland. Om SSS te laten reilen en zeilen beschikt SSS over een groot aantal vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles goed verloopt, mede door een in 2002 geïntroduceerd vrijwilligerssysteem dat uniek is in volleybalspelend Nederland.