Theo Lammers overleden

Met verdriet heeft SSS kennisgenomen dat Theo Lammers, lid van verdienste van SSS, maandag 15 april is overleden. Theo is 88 jaar geworden.

Theo is tientallen jaren scheidsrechter geweest bij SSS, zowel voor de vereniging als voor de Nevobo in de regio. De geboren Achterhoeker heeft zelf ook gevolleybald, maar dat deed hij enkele decennia geleden voor het wijkteam Vliegersveld bij het bedrijfsvolleybal. Theo besloot ook op de woensdagavond scheidsrechter te worden en zat van 1995 tot 2022 in de organisatie van deze volleybalcompetitie.

De goedlachse Theo was tot op 81-jarige leeftijd scheidsrechter voor SSS en tot zijn 83ste bij het bedrijfsvolleybal. Daar had hij veel plezier in, zo gaf hij eens aan: ,,Ik had er zelf de pest aan als er geen scheidsrechter was. Ik ben soms streng, maar kan het goed vinden met beide teams. Ik vind het leuk als je twee teams kan laten spelen.”

Theo kreeg in 2002 - samen met Wim Wijnveen, Ries van Ginkel en Kees van Garder - de prestatiebeker vanuit de club. Daarnaast werd hij in 2016 benoemd tot lid van verdienste bij SSS. Een eervolle vermelding die hem zeer toekwam.

Het bestuur biedt - mede namens de hele vereniging - haar condoleances aan zijn vrouw Leis en (klein)kinderen en wenst familie en (volleybal)vrienden van Theo veel sterkte met dit verlies.

Op de foto hieronder staat Theo Lammers in het midden, geflankeerd door Eddy Meijerink (links) en Wim Wijnveen (rechts) als organisatie van het bedrijfsvolleybaltoernooi.

Theo Lammers

Anno Muller ontvangt zilveren officialspeld

Anno Muller heeft donderdagavond zijn laatste wedstrijd in Barneveld van zijn scheidsrechtersloopbaan gefloten. De 77-jarige official heeft besloten zijn fluit aan de wilgen te hangen, maar dat ging niet onopgemerkt. Hij werd na afloop in het zonnetje gezet als dank voor zijn verdiensten en ontving uit handen van Emiel Sennema de zilveren officialspeld.

,,Je begint ergens aan en er komt ook een einde aan, zoals m’n dochter zegt: 'Je wordt ouder papa geef het maar toe'", aldus Anno Muller over zijn besluit om te stoppen als scheidsrechter. ,,Vanwege de gezondheid en leeftijd komt er een einde aan het fluiten in de competitie. Ik vind het heel jammer, maar ik zal het moeten accepteren."

Anno begon in 1999 zijn scheidsrechtersloopbaan, omdat in Eck en Wiel twee jeugdteams gingen volleyballen in de Nevobo competitie. Via Gemini/Elst en Dynamo bleef hij cursussen volgen en ging hij steeds verder in de regio fluiten. Uiteindelijk kwam Anno dankzij Kees van Garder als scheidsrechter bij SSS, waar hij niet alleen wedstrijden in de Eerste Klasse ging fluiten maar ook zelfs in de Derde en Tweede Divisie bij de dames.

Zilveren officialspeld
Na 25 jaar zit de scheidsrechterscarrière van Anno erop. Dat kon SSS-scheidsrechterscoördinator Emiel Sennema natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hij regelde bij de Nevobo een zilveren officialspeld (voor het 25-jarige jubileum van officials) en een mooie bos bloemen. 

Anno werd donderdag 14 maart na de wedstrijd van SSS Dames 5 verrast en in een volle sporthal toegesproken door SSS-voorzitter Gepko Hahn. Anno bleef nog lang hangen in de sporthal; het was het meer dan waard om ditmaal het pontje richting Eck en Wiel te missen en om te rijden naar huis. Anno: ,,Ik was er behoorlijk van onder de indruk en vooral verrast, daarvoor mijn hartelijke dank."

Anno Muller 25 jaar 2 Anno Muller 25 jaar 3

 

(foto's Robert Pleizier)

Nieuwe scheidsrechters voor SSS

SSS heeft sinds kort negen nieuwe scheidsrechters voor de 1e en 2e klasse. Het is ontzettend mooi dat deze leden zich hadden opgegeven voor de vaardigheidstraining, zodat we onze elf seniorenteams in de 1e en 2e klasse van scheidsrechters kunnen blijven voorzien. Ook interesse om eens een wedstrijd te fluiten? Mail naar Emiel Sennema - scheidsrechters@sss-barneveld.nl.

Op donderdag 19 oktober organiseerde SSS een vaardigheidstraining voor de 1e en 2e klasse. In deze training was veel aandacht voor praktische vaardigheden, zoals de officialsgebaren en het communiceren met spelers in en rondom het veld.

Aan deze training namen maar liefst negen SSS-heren deel, waarvan acht uit het teruggekeerde 'Okay Boys' Heren 6. Deze groep SSS'ers helpt met hun aanmelding scheidsrechterscoördinator Emiel Sennema bij de indeling voor de wedstrijden.
Daarnaast werd de cursus in samenwerking met SDS Voorthuizen georganiseerd. Voor deze club hebben vier leden de cursusavond succesvol volbracht.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)