Week van de Scheidsrechter: zet de scheids in het zonnetje

Zonder scheids geen wedstrijd! Vanaf vrijdag 2 tot en met zondag 11 oktober 2020 is de jaarlijkse Week van de Scheidsrechter. Hierin geven we onze scheidsrechters de waardering die zij verdienen.

En dat de scheidsrechter aanwezig is, is niet zo vanzelfsprekend. De scheids moet wel de motivatie en energie hebben om de bok op te gaan om op spannende momenten een beslissing te nemen. In de wetenschap dat er altijd mensen zijn die het beter denken te weten .... Bedenk dat ook voor de scheidsrechter volleybal een hobby is waar hij als vrijwilliger tijd voor vrij maakt.

Daarom: loop voor of na de wedstrijd even naar de scheidsrechter toe en toon - uiteraard op 1,5 meter afstand - waardering. Het is mooi om onze volleybalofficials in het zonnetje te zetten. Deel je acties tijdens de week op social media met #scheidsbedankt en #volleyscheids.

0
0
0
s2smodern

Doe jij mee met de scheidsrechterscursus V4 voor één avond?!

Op dit moment begint er bij SSS Barneveld een tekort te ontstaan aan scheidsrechters die in de eerste en tweede klasse senioren en de topklasse jeugd mogen fluiten. We zoeken daarom enthousiaste mensen die op één avond de V4-cursus willen doen. Interesse? Geef je dan op voor vrijdag 1 november of vrijdag 15 november.

Iedereen bij SSS kan een spelregelbewijs halen, waardoor je wedstrijden mag fluiten. Heb jij je spelregelbewijs nog niet binnen, haal die dan op deze site: https://www.volleybalmasterz.nl/. Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van de regels.

Voor de tweede en eerste klasse senioren en de topklasse voor A- en B-jeugd is een spelregelbewijs niet voldoende, maar moet je beschikken over een zogheten 'fluitcode V4'. De SSScheidsrechterscommissie organiseert meerdere V4-cursusavonden, waarbij je op één avond al deze fluitcode kan behalen.
SSS heeft de V4-scheidsrechters hard nodig; zo heeft SSS maar liefst acht teams die uitkomen op het niveau waar een V4-scheidsrechter voor nodig is.

Geslaagden
SSS heeft één cursus erop zitten en we hebben bij SSS van de 4 deelnemers 4 geslaagden (Paul Boshuis, Gert Leeuwis, Patrick Grotenhuis en Lisanne Hazeleger, van harte!).
Het zou leuk zijn als jij de volgende bent. Hoe meer V4-scheidsrechters, hoe meer opties de commissie heeft bij het indelen voor wedstrijden. Meedoen aan de cursus betekent dat de commissie je kan benaderen om eens een wedstrijd te fluiten; je zal niet meteen zomaar wedstrijden toebedeeld krijgen. Hoeveel je fluit, bepaal je uiteindelijk zelf.

Wat houdt het in?
De cursusavond duurt drie uur en wordt door maximaal 14 (potentiële) scheidsrechters bijgewoond. Je gaat eerst 30 minuten door de theorie en bekijkt wat de leerdoelen van de avond zijn. Daarna ga je het veld op om een aantal oefeningen te doen en om de beurt (korte) wedstrijden te leiden. Dit gebeurt onder begeleiding van een gediplomeerde Verenigingsexpert. Je leert om wedstrijden te begeleiden, welke invloed je gedrag en houding heeft op het spel en hoe je spelplezier kunt bevorderen. Niet het beoordelen van de scheidsrechter, maar het trainen van de scheidsrechter staat centraal.

Wanneer?
Optie 1: vrijdag 1 november 20.00 tot 23.00 uur
Optie 2: Vrijdag 15 november 20.00 tot 23.00 uur
De cursusavond is in Sportcentrum De Meerwaarde.

Wil je meedoen? Geef je dan op bij één van de twee scheidsrechterscoördinatoren: Emiel Sennema of Kees van Garder - scheidsrechters@sss-barneveld.nl.

0
0
0
s2smodern

Wijzigingen reglementen en spelregels 2019 - 2020

Voor het komende seizoen zijn een aantal wijzigingen van kracht in de reglementen en de spelregels.

Gewijzigde reglementen :

  • Invallersbepalingen senioren
  • Horizontaal meespelen
  • Overige reglementswijzigingen (o.a. afmelden wedstrijd)

Gewijzigde spelregels :

  • De internal pass in alle competities: 
    zolang bij een met de vingers bovenhands gespeelde bal sprake is van kort balcontact én deze aan de zijde van het net van dit team blijft, hoeft deze bal niet technisch helemaal zuiver gespeeld te worden.
  • Geen opstellingsfout bij serverende team
  • Spelerswissel voor A-, B- en C-jeugd gelijk voor alle niveaus
  • In wedstrijden in de derde divisie en lagere klassen van de herencompetitie en in alle klassen van de jongenscompetitie mag met mannen en vrouwen in één team worden gespeeld.

 In dit document  kun je dit alles (en meer)  terug lezen.

 

 

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)