Simplex/SSS H1 eindigt op zesde plek na verlies en neemt afscheid van spelers

Simplex/SSS Heren 1 is er niet in geslaagd om de halve finales om het landskampioenschap te bereiken. De Barnevelders dwongen Nova Tech Lycurgus tot het uiterste, maar moesten zondag in een derde duel hun meerdere erkennen in de Groningers met een 3-1 verlies. Zaterdag had SSS nog met 3-2 gewonnen; na afloop werd van enkele spelers afscheid genomen.

Kwartfinales
Op papier had Lycurgus een makkelijke tegenstander getroffen in SSS, maar in de praktijk bleken de Barnevelders strijdvaardig en nagenoeg gelijkwaardig te zijn. De ploeg van Paul van der Ven deed zichzelf tekort in het eerste treffen in Groningen (3-1 verlies) en leek zaterdagavond thuis roemloos ten onder te gaan. Een 0-2 achterstand werd echter omgebogen in een sfeervolle De Meerwaarde met steun van het publiek. SSS slaagde erin om met een 3-2 overwinning van het veld te stappen.

Tijdens het beslissende derde treffen in Groningen naam SSS direct de leiding, maar gaf het na een 0-1 voorsprong in sets tot tweemaal toe een voorsprong uit handen om de voorsprong uit te bouwen. Lycurgus kwam langszij en pakte met een 3-1 overwinning het ticket voor de halve finales.

Voor SSS eindigt het seizoen in de kwartfinales. De Barnevelders sluiten het seizoen af als nummer zes van de Eredivisie.

Selectie 2024/2025
Achter de schermen wordt druk gebouwd aan de selectie voor het nieuwe seizoen. Zaterdagavond nam Stichting Topvolleybal Barneveld-voorzitter Ralph Ratterman voor het publiek afscheid een aantal spelers. Jochem Bloem (2022-2024) en Robin van Weerd (2020-2024) maken de overstap naar Draisma Dynamo.

Bij Hugo van Garderen en Niek Bakker werd iets langer stilgestaan. Hugo speelde sinds 2018 maar liefst 145 wedstrijden voor Heren 1 (135 competitie en 10 beker); daarnaast gaf hij elk jaar trainen aan een jeugdteam. Hij kiest - mede ingegeven door de liefde voor zijn vriendin - voor een nieuw avontuur in Duitsland. ,,Het 'thuis SSS' is mij lief en ik heb hier ontzettend genoten. Ik wil iedereen bedanken", aldus Hugo.

Niek Bakker is bij SSS opgeleid en maakte op 9 april 2016 zijn debuut in SSS Heren 1. Sinds 2017/2018 zit hij definitief bij de selectie en is hij uitgegroeid tot een betrouwbare middenaanvaller. De Renswoudenaar speelde maar liefst 159 eredivisiewedstrijden voor SSS (en elf bekerwedstrijden) en is daarmee na Dwin Brouwer de speler met de meeste eredivisieduels in het groene shirt.

Verder nam Ratterman afscheid van Marloes Lugtenberg, die de afgelopen seizoenen als datascout bij de staf betrokken was.

Simplex/SSS H1 verliest eerste kwartfinale; zaterdag 6 april return in Barneveld

Simplex/SSS Heren 1 is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen Nova Tech Lycurgus. De Barnevelders speelden met veel passie en wilskracht in Groningen de eerste wedstrijd in de kwartfinales om het landskampioenschap, maar verloren uiteindelijk met 3-1 (26-24, 20-25, 25-23, 25-20). Zaterdag 6 april is de return in De Meerwaarde.

Woensdag 3 april stonden Lycurgus en SSS tegenover elkaar voor de eerste kwartfinale in een best-of-three. Op basis van de krachtsverhoudingen dit seizoen zou Lycurgus met een overwinning van het veld moeten stappen. De commentatoren op de livestream waren benieuwd in welk recordtempo de Groningers zouden kunnen winnen.

Al snel bleek dat SSS zich goed had voorbereid en voor zichzelf ook kansen creëerde tegen de Groningers. Ferdy van Dijk verving de geblesseerde Michael Dowhaniuk kundig en de middenas van SSS was dominant ten opzichte van de Groningers.

SSS trok nipt aan het kortste eind in de eerste set, maar in het tweede bedrijf liet de ploeg van Paul van der Ven zien dat het niet voor een snelle nederlaag naar Groningen was afgereisd (20-25). 

In de derde set nam Lycurgus het initiatief, maar met de nodige servicedruk kwam SSS langszij. Helaas kwamen de Barnevelders moeilijk tot scoren vanaf 21-21 en nam Lycurgus met 25-23 een 2-1 voorsprong. Hoewel het verzet gebroken leek (8-1 voor Lycurgus), was niets minder waar en knokte SSS zich terug in de wedstrijd. Opnieuw moest SSS in de slotfase capituleren.

6 april - De Meerwaarde
Simplex/SSS speelt zaterdag voor eigen publiek tegen Nova Tech Lycurgus. De Barnevelders moeten zaterdag winnen - het maakt niet uit met welke cijfers - om een beslissend derde duel af te dwingen in Groningen (eventueel zondag 7 april). Als SSS verliest, is het seizoen afgelopen en eindigt SSS op de zesde plaats.

Simplex/SSS H1 begint bij ZVH aan B-poule

Simplex/SSS Heren 1 speelt acht wedstrijden in de B-poule om een plek in de kwartfinales om het landskampioenschap te bemachtigen. De strijd om deze tickets begint vandaag met een uitwedstrijd tegen Scherp in Packaging ZVH.

SSS eindige in de reguliere competitie op de zesde plaats. De top vier gaat in de A-poule verder; de overige vijf teams (zonder het Talent Team) spelen hun wedstrijden in de B-poule.

Sinds dit seizoen is de B-poule nog steeds interessant voor het vervolg van de competitie. De nummers één en twee van de B-poule mogen uiteindelijk tegen de nummers drie en vier van de A-poule de kwartfinales om het landskampioenschap spelen. Sliedrecht Sport begint met vier bonuspunten aan deze poule; SSS heeft er al drie op zak en wordt gevolgd door VoCASA (twee), PDK Huizen (één) en ZVH (nul). 

Voor de mannen van Paul van der Ven is het dus zaak om goed uit de startblokken te komen, zo realiseert de coach dat ook: "Het wordt een zeer interessante strijd in de B-poule, waarbij zowel wij met de mannen van Simplex/SSS èn ook PDK Huizen, Sliedrecht Sport en Vocasa voor de eerste 2 plekken zullen strijden wat recht geeft op een strijd in de kwartfinales tegen de nummers 3 en 4 van de A-poule. Deze 4 teams zijn ècht aan elkaar gewaagd, waarbij ZVH uit morgen al direct een pittige zal worden om de 3 punten binnen te halen, want dit team is een gevaarlijke outsider. Op naar 8 strijdbare wedstrijden met ons Team!"

Simplex/SSS speelt eerst drie uitwedstrijden: ZVH (17 februari), Sliedrecht Sport (24 februari) en VoCASA (2 maart). Op woensdag 13 maart is SSS weer in De Meerwaarde te bewonderen met een wedstrijd tegen PDK Huizen. 

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)