Dames 2 behaalt direct promotie naar 2de Divisie!

Afgelopen seizoen 2022-2023 had het toenmalige Dames 3 de promotie naar de 3de divisie via een uiterst succes seizoen en PD wedstijden verdiend. De meeste van dit team plus aanvulling van Maartje en Lynn zijn als Dames 2 het seizoen 2023-2024 ingestapt plus de regiobeker.


De voorbereiding verliep voortreffelijk totdat we tijdens de startdag de getroffen werden door blessure van Maartje. Dit betekende voor Maartje helaas einde van het seizoen wat nog niet eens begonnen was, maar waar ze waar mogelijk ons vanaf de zijlijn steunde. De anders pechvogel was Frouke die door een zware enkelblessure helaas ook niet meer inzetbaar was. En verder was Janine nog met zwangerschapsverlof.


Terug naar de promotie, aan het begin van het seizoen werd we op de hoogte gebracht dat de eerste 3 plaatsen in de competitie direct promoveren en nummer 4 voor de PD mag uitkomen. De Nevobo herindeling van de competities gaf voor de 3de divisie de doorslag dat plek 1 t/m 3 direct promoveren naar de 2de divisie en plek 4 voor de PD moet gaan.


Onze doelstelling was in eerste instantie lijfsbehoud in de 3de divisie. Na een uitstekende start wisten we de eerste drie wedstrijden winnend naar onze hand te zetten. Doordat we 8 van de eerste 10 wedstrijden in de eerste helft van de competitie wisten te winnen, draaide we in de top 3 mee. Dus de verwachtingen werden toen voor het eerste bijgesteld van lijfsbehoud naar promotie. In het tweede deel van de competitie waren we er zeker van dat wij voor de 3de of 4de plaats met Dynamo moeten strijden. Op een gegeven moment bleven we op 4de plaats staan totdat Dynamo bij ons op bezoek kwam. Deze wedstrijd werd, ook tot verbazing van de Dynamo coaches, met een uitmuntende 4-0 gewonnen. De speelweek hierop moesten wij uit naar WaHo en Dynamo uit naar Heyendaal (lastige tegenstander). Tegen WaHo hadden wij nog iets goed te maken, waar we thuis met matig spel 3-2 hebben weten te winnen. Door ons goede spel van de vorige 3 wedstrijden, gingen we met 5 punten terug naar Barneveld. Gelijktijdig verloor Dynamo met 4-0 bij Heyendaal in Nijmegen en dit betekende een positie wissel op de ranglijst. Dames 2 is 3de op de ranglijst! met 3 punten voorsprong en één wedstrijd minder gespeeld. Dus op 6 april hadden we minimaal 4 punten nodig tegen Voorwaarts (nummer laatste) om Dynamo achter ons te houden en de promotie te verzilveren. Met een uitgedunde selectie en supporters (incl Frouke en Maartje op de tribune) richting Twello.


Na een lastige begin door een traag spelende tegenstander wisten we de eerste set met 20-25 naar onze hand te zetten. In de tweede set pakten we ons eigen vertrouwde niveau en wonnen deze set met 14-25. De derde set moeten we maar snel vergeten door weer met de trage spel mee te spelen, helaas 27-25 verlies. Het moest, waarschijnlijk om het voor alle toeschouwers/supporters spannend te maken, in de laatste set gebeuren. Het hek was van de dam en we bliezen de tegenstander weg (16-25), hierdoor was de promotie naar de 2de divisie gegarandeerd. Voor ons een klein feestje (dat vieren we na de laatste thuiswedstrijd extra).


Doordat onze selectie door de eerder genoemde oorzaken niet al te breed was, hebben hulp van derden moeten inschakelen. Dus vele dank aan Rosanne (D3,bijna onze invaller), Marjolein (D-sabbatical), Manoah (traint mee), Anne en Anke (beide D3, bekerondersteuning), Esmee (D4) voor hun hulp en bijdrage aan dit succes! Maar ook Roos, Dominique (beide MA1) en een spelverdeelster die we hier helaas niet direct bij naam kunnen benoemen, maar we weten allen wie het is!


Verder dank aan alle Dames 2 speelsters voor hun inzet en plezier voor, tijdens en na de wedstrijden en trainingen. En dank aan Patrick (trainer/coach) en Harald (mede-coach).

Happy Haunting op zaterdag 28 oktober!

Zaterdag 28 oktober is het tijd voor het eerste SSS-feest van het seizoen! Kom ook griezelen in CheerSSS na de wedstrijd van Heren 1 tegen Inter Rijswijk!

Toegang voor A-jeugd en Senioren.

 

Plek 2 & p/d voor Dames 2

Spelen op een doordeweekse avond, het is niet iets waar we normaal gesproken naar uitkijken. Maar met het vizier op de 2e plek en het aantal benodigde punten in ons achterhoofd (5), waren we gebrand op een riante overwinning.

Op een tijdstip waarop sommige speelsters normaal nog op kantoor zitten, verzamelden we al in Elst. Een enkeling had door de chloorlucht in de kantine meer zin om te zwemmen, maar we besloten toch allemaal onze volleybalschoenen aan te trekken.

Met de hulp van libero Rachel - beter volleyballen dan werken - en de aanmoediging van ‘kleine’ Lisanne betraden we het veld. Joost nam naast Bertus plaats op de bank en samen zetten ze de boel op scherp: vanaf nu begint de voorbereiding op de p/d.

Het hele seizoen blijken we al een stel dieseltjes te zijn, die na een ietwat rustige warming-up zo halverwege de eerste set wel zijn warmgedraaid. Maar not today. Cynthia - ik speel altijd supergoed op een doordeweekse avond - zette de toon met haar service: 6-0.

We maakten het vanaf het begin vrij duidelijk dat we maar voor één ding naar Elst waren gekomen: een 4-0 zege. En aan de zijde van Gemini waren er maar weing hoopvolle gezichten. Of, zoals de speelsters zelfs zeiden: ‘als we zo juichen bij een in/uit bal, zou ik ons ook niet geloven’.

Het feestje aan onze kant duurde daarentegen vier sets lang. De wedstrijd was dan allesbehalve spannend of spetterend, de blijdschap na een punt was er niet minder om.

De scherpte bleef, ondanks dat we zelf continu het spel moesten maken. Cynthia nam ook in de derde set de leiding en binnen no-time stond er een 11-0 voorsprong op het bord. Niet veel later was met 25-12 de overwinning binnen.

Die laatste set was misschien wel het meest belangrijk. Deze set kon ons namelijk definitief verzekeren van de p/d-plek. Ook in deze set bestond er geen twijfel over wie de set zou pakken. Lisanne sjemde haar tweede bal van de wedstrijd in het gezicht van de tegenstander en Roelien en Laura bleven met het grootste gemak de ballen aan de buitenkant op de grond timmeren.

4-0!! Dat betekent dat we definitief de tweede plek hebben overgenomen en hier ook niet meer vanaf kunnen. Dat was wel een klein feestje waard in de kleedkamer, zo zal ook de rest van De Helster hebben gehoord. Even later werd ook in de MacDonalds de tweede plek gevierd onder het genot van hamburgers, kipnuggets en ijsjes. Zo is spelen op een doordeweekse avond zo gek nog niet.

Natuurlijk houden we nog stiekem in ons achterhoofd dat er een héle kleine kans is op de eerste plek. Maar, dat kan alleen als onze buren uit Renswouw een stunt uithalen tegen Waho. (Zet hem op! Niets leuker dan iemand van het kampioenschap afhouden toch? ;-) )

Zonder dollen: de tweede plek geeft ons recht op het spelen van promotiewedstrijden naar de 3e divisie. Op 6 mei gaan we de strijd aan met twee andere teams voor één ticket. Schrijf de datum vast in uw agenda, de locatie volgt!

En, komen jullie ons ook nog aanmoedigen tijdens onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen? Op 22 april spelen wij (nummer 2) tegen Waho (nummer 1). Dat belooft een mooie afsluiter te worden en een goede oefenpot voor de p/d!

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)