OefenwedSSStrijden: programma & protocol

De komende weken spelen alle teams van SSS oefenwedstrijden in aanloop naar de start van de competitie. Helaas is een SSStartdag dit seizoen niet mogelijk, maar alle teams oefenen minimaal één keer in De Meerwaarde. Bekijk hieronder het programma, het bardienstschema voor deze momenten en het protocol.

SSS heeft een protocol voor de trainingen (klik hier) en voor CheerSSS (klik hier). Aangezien er oefenwedstrijden op het programma staat, komt SSS ook met een protocol voor de (oefen)wedstrijden. Dit zal aangepast worden, wanneer de Nevobo met een protocol komt voor (oefen)wedstrijden.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen
Voor het betreden van De Meerwaarde (en CheerSSS) gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis en laat je testen, als:

 • ...je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • ...iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • ...een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Rondom de wedstrijd

 • Een gezond verstand vormt de basis van een gezonde omgeving in CheerSSS.
 • Publiek is niet welkom in De Meerwaarde. Zowel thuis- als uitspelende teams mag geen publiek meenemen.
  Alleen noodzakelijk begeleiding (bijv. een ouder die moet rijden voor minderjarigen) is toegestaan en kan plaatsnemen in CheerSSS of op de tribune.
 • Kom vlak voor aanvang van de warming up en verlaat na afloop zo snel mogelijk het SSSportcentrum.
 • De kantine is qua zitplaatsen alleen geopend voor SSS-leden. Bezoekende teams kunnen in de kantine wel een (non-alcoholische) consumptie afhalen (bijv. een AA voor of na de wedstrijd); neem dus vooral je eigen eten en drinken mee (geen glas).
  Lees hier het protocol voor CheerSSS.
 • Volg de aanwijzingen van onze toezichthouders ten alle tijden op.

Maatregelen tijdens de wedstrijd

 • Beide teams vullen voor aanvang van de wedstrijd een registratieformulier in. De scheidsrechter brengt deze naar het veld (en na afloop naar boven).
  Deze contactgegevens worden uitsluitend gedeeld met de GGD op hun verzoek voor bron- en contactonderzoek. SSS vernietigt deze gegevens na twee weken.
 • Gebruik de ballen uit de ballenkarren. Het SSS-team desinfecteert de ballen voor aanvang van de wedstrijd.
 • Houd buiten het veld 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt ook voor teamgenoten onderling.
  Wisselspelers, coach en scheidsrechters moeten dus ook 1,5 meter afstand houden van elkaar; verspreid je zowel aan de zijkant(en) als achter het veld. Binnen het veld tijdens wedstrijden en inspelen geldt deze regel niet.
 • Vermijd onnodig contact en geschreeuw. Denk bijvoorbeeld aan handjeklap, schreeuwen naar elkaar na een punt en bij elkaar komen na ieder punt op het veld.
 • Drink alleen uit je eigen fles (TIP: schrijf je naam op de fles/bidon).
 • Elke speler wast zijn/haar eigen sportkleding, teamtassen worden niet gebruikt.

Coronaverantwoordelijke
De coronaverantwoordelijke van ieder team - of anders wijst hij/zij iemand anders aan - zorgt ervoor dat:

 • ...het bezoekende team tien minuten voor aanvang van de warming up wordt ontvangen bij de ingang van De Meerwaarde.
 • ...het bezoekende team naar het juiste veld en/of een beschikbare kleedkamer wordt begeleid.

Lees hier de brief die bezoekende teams ontvangen.

Regels voor uitwedstrijden

 • Volgens de richtlijnen mag je in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden.
 • Vanuit SSS komt het dringende advies aan alle SSS’ers boven de 12 jaar om een niet-medisch mondkapje te dragen tijdens de autorit. Stem dit binnen het team goed af; dan komt niemand voor verrassingen te staan.
 • Iedereen dient zelf voor een mondkapje te zorgen.
 • Zowel de spelers als begeleiding volgende reglementen bij een gastvereniging strikt op. Looproutes, inschrijvingen en aanwijzingen dienen opgevolgd te worden.

Programma oefenwedSSStrijden in De Meerwaarde
Hieronder een programma van oefenwedstrijden in De Meerwaarde.
- Emiel Sennema wijst scheidsrechters aan voor iedere oefenwedstrijd.
- Let op: sommige teams hebben een bardienst na afloop van hun wedstrijd. 

Screenshot 2020 08 31 at 00.32.28

0
0
0
s2smodern

Starten met trainen & coronamaatregelen

We mogen (bijna) weer volleyballen in De Meerwaarde. Wat ontzettend fijn dat we binnenkort weer mogen trainen, wedstrijden spelen en in de kantine CheerSSS plaatsnemen. Om elkaar te kunnen blijven ontmoeten, is het belangrijk dat we als vereniging bewust zijn van de gedeelde verantwoordelijkheid die we hebben en dat elkaar hierop mogen aanspreken. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

Per 1 juli zijn de beperkingen voor sporten, zowel in de zaal als buiten, voor alle leeftijdsgroepen opgeheven. De 1,5 meter afstandsregel blijft van kracht (voor iedereen vanaf 18 jaar). tijdens het sporten mag de afstandsregel - waar dat niet mogelijk is - tijdelijk of zo kort mogelijk worden losgelaten. Kortom, we mogen weer ‘gewoon’ spelen! Lees hieronder hoe we dat mogelijk maken bij SSS.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen
Voor het betreden van De Meerwaarde gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis en laat je testen, als:
- ...je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
- ...iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
- ...een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.
- Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Verantwoordelijkheid
Bij SSS is een coronateam opgezet dat een protocol heeft opgesteld en het aanspreekpunt is voor alle leden, bestaande uit leden van de barcommissie en het bestuur: Yvonne Sennema, Mirella Boshuis, Paul Boshuis en Gepko Hahn. Heb je vragen of opmerkingen; spreek hen in de sporthal aan of stuur een mail naar coronateam@sss-barneveld.nl.

Tegelijkertijd ligt er een grote verantwoordelijkheid bij ieder lid en ieder team. Wij zijn samen een vereniging en samen maken we het mogelijk dat we kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten, waarbij de gezondheid van een ieder voorop staat. Door het protocol na te leven blijft sporten mogelijk en kan iedereen zorgeloos naar De Meerwaarde komen. Maak dit bespreekbaar met elkaar binnen de vereniging en accepteer het ook als je een keer ergens op aangesproken wordt.

Voor het coronateam is het fijn om de lijntjes met teams kort te houden bij vragen, opmerkingen en feedback. Daarom willen we dat elk team een coronaverantwoordelijke aanwijst en aan ons doorgeeft (mail naar coronateam@sss-barneveld: team, naam en mail) als aanspreekpunt. Dit mag één speler zijn, maar misschien voel je je er prettig bij om deze taak te delen met teamgenoten.
Bij seniorenteams is dit een speler - en niet per se de aanvoerder - omdat de trainer en/of coach niet bij alle teams altijd aanwezig is. Bij de jeugdteams zijn de trainer en/of coach de coronaverantwoordelijken van een team.

Protocol
Het liefst willen we allemaal weer gewoon volleyballen, andere teams toejuichen vanaf de tribune en in de kantine gezellig wat drinken. Dat kan en mag allemaal, maar niet ‘gewoon’ en daar zijn verschillende protocollen voor opgesteld.

Probeer vooral te beseffen wat er allemaal weer mogelijk is. Natuurlijk willen wij als SSS ook graag terug naar de normale situatie, maar het is al mooi dat we elkaar kunnen ontmoeten.

Voorzorgsmaatregelen:
Bij deze maatregelen zorgt de leeftijd voor maatwerk. Er zijn drie categorieën: tot en met 12 jaar (alle CMV-leden); 13 tot 18 jaar (jeugdleden); vanaf 18 jaar (senioren). De hygiënemaatregelen gelden voor iedereen; de afstandsregel brengt afwijkingen met zich mee.
Protocol trainingen (zaal, kleedkamers en looproute)
- Protocol CheerSSS (kantine, tribune en looproute)
- Protocol oefenwedstrijden
- Protocol wedstrijden
- Protocol tegenstanders

Tijdpad
Als SSS hebben we ons eigen SSSpoorboekje opgesteld. Lees hieronder wat dit precies inhoudt.

Vanaf maandag 17 augustus

 • Sommige teams beginnen weer met trainen. Deze teams trainen alleen als het via de TC gecommuniceerd is en door de zaalplanning goedgekeurd is.
 • Kleedkamers (max. 9 personen per kleedkamer) en douches (max. 4 personen per doucheruimte) zijn toegankelijk beschikbaar.
  Tip: Kleed je zoveel mogelijk thuis om en douche bij voorkeur ook thuis
 • CheerSSS is gesloten

Vanaf maandag 31 augustus

 • Alle teams starten met trainen voor het seizoen 2020/2021. De teams trainen op het veld en tijdstip, aangegeven op het zaalrooster.
 • CheerSSS is geopend. De kantine is alleen toegankelijk voor SSS-leden die getraind hebben of voor SSS-leden die een oefenwedstrijd gespeeld hebben.
  Zitplaatsen zijn verplicht. Maximaal 30 zitplaatsen in CheerSSS; maximaal 24 zitplaatsen op de tribune.
  Het protocol voor CheerSSS volgt t.z.t.

Vanaf donderdag 17 september

 • De competitie (van de Nevobo) start met de eerste wedstrijden in De Meerwaarde.
  Het is nog niet bekend in hoeverre toeschouwers bij de wedstrijden aanwezig kunnen zijn. Het coronateam onderzoekt de mogelijkheden en volgt ook richtlijnen van de Nevobo.

Basisregels voor iedereen

0
0
0
s2smodern

Protocol volleyballen in de buitenlucht

Sporten in de buitenlucht mag van de overheid. SSS hervat niet de trainingen, maar wil buiten volleyballen wel mogelijk maken voor haar leden. Om dat op een veilige en verantwoorde manier te doen is vanaf 1 juni onderstaand corona-protocol van kracht. Dit protocol is gebaseerd op het protocol van de Nevobo en kan geüpdatet worden: 

Voorzorgsmaatregelen:

 • Voor het volleyballen gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis, als: 
  • ...je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • ...iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • ...een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Trainingsdagen en trainingstijden:

 • We stemmen de trainingsdagen af met andere sportverenigingen (o.a. ODIK en DWK) op het complex; maar gebruiken het complex op dezelfde avond als ODIK. Houd rekening met anderen bij aankomst en vertrek.
 • We nemen als SSS maximaal 6 velden op het gras en 2 velden op het zand in gebruik.
 • De trainingsdagen, trainingstijden en trainingsindeling zijn te vinden in: gebruik sportcomplex.

Gebruik sportcomplex:

 • De kantine en kleedkamers zijn dicht. Spelers kleden zich thuis om en douchen thuis. 
 • Zorg ervoor dat je thuis naar het toilet bent geweest. Voor (jonge) kinderen is er een toilet open, maar we zijn zo terughoudend mogelijk in het gebruik hiervan.  
 • Op het sportpark zijn veilige looproutes gemarkeerd om onderling contact zo beperkt mogelijk te houden. 
 • Ouders/verzorgers komen niet op het sportpark, tenzij dit noodzakelijk is (bijvoorbeeld i.v.m. ondersteuning van een kind) én hier met SSS afspraken over zijn gemaakt.

 

Halen en brengen:

 • Kom maximaal vijf minuten voor de training naar het sportpark. 
 • Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend. 
 • Ouders die met de auto komen zetten kinderen af bij de Kiss & Ride-plek bij de ingang naar het sportpark. 
 • Kinderen lopen zelf naar het veld toe, waar ze worden opgevangen door de begeleiding.
 • Na de training verlaat je direct het sportpark. 
 • Kinderen lopen na afloop van de training onder begeleiding van de trainer naar de parkeerplaats, waar ouders ze weer kunnen ophalen. Ouders blijven daarbij in de auto zitten, zodat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar houdt. 
 • De ingang bevindt rechts van de Oosterboshal (zie kaart). Aan de rechterkant liggen zowel het gras- als beachvolleybalveld waar leden zelf velden kunnen opzetten.

Hygiënemaatregelen:

 • Alle leden gebruiken desinfecterende handgel voor- en na de training. ODIK stelt hiervoor pompjes met handgel ter beschikking.
  Neem eventueel zelf ook - voor de zekerheid - desinfecterende handgel mee.
 • Gebruik van gezamenlijke bidons is niet toegestaan. Leden mogen wel hun eigen bidon meenemen. 
 • Leden zorgen zelf voor de netten en de ballen - met uitzondering van het jeugdtoernooi (donderdag 11 juni) en de spelmiddag voor CMV (vrijdag 19 juni).
  Een minimum aantal mensen het veld is verantwoordelijk voor het opbouwen en afbreken van het veld (en ontsmet vooraf nogmaals zijn/haar handen). Raak het net en de palen verder niet aan.
  Desinfecteer in ieder geval voor en na de training de bal(len); bij voorkeur gebeurt dit ook enkele malen tijdens de training. 

Volleyballen:

 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Jeugdspelers (13 tot en met 18 jaar) hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten in de buitenlucht; maar wel in alle andere situaties. De aankomst en het vertrek gaat dus in onderlinge afstand.
 • Onderlinge wedstrijden zijn toegestaan voor iedereen tot en met 18 jaar. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar; beperk wel het fysieke contact (geen handen schudden en geen onderlinge high fives).
 • Kinderen en jeugdspelers mogen alleen op het sportcomplex trainen onder begeleiding en houden altijd 1,5 meter afstand tot seniorenleden en begeleiding.

 • Senioren houden te allen tijden 1,5 meter afstand van elkaar en vermijden fysiek contact met andere volleyballers en andermans spullen. 
 • Op een volleybalveld van 18x9 meter zijn maximaal 6 seniorenleden per veld (maximaal 3 sporters per helft), zodat seniorenleden 1,5 meter afstand kunnen houden in het veld. Er is maximaal één trainer per veld.
 • Onderlinge wedstrijden tussen seniorenleden zijn niet toegestaan als de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, bijv. met aanvallen en blokkeren. Bekijk hier tips voor oefenvormen. 

Toezichthouder:
Op elke trainingsavond is er een toezichthouder aanwezig. Deze…:

 • Zorgt voor een juiste toepassing van het coronaprotocol voor, tijdens en na de trainingen. 
 • Houdt het overzicht over een gedeelte van of de gehele trainingsavond en waarborgt de veiligheid van alle betrokkenen. 
 • Kan besluiten om een training te staken indien leden zich niet aan de maatregelen uit dit protocol houden. 
 • Is eindverantwoordelijk en neemt beslissingen bij twijfel of een speler wel of geen ziekteverschijnselen vertoont. De toezichthouder kan in dat geval de betreffende personen dringend adviseren om de sportaccommodatie te verlaten.
 • De toezichthouder kan altijd contact opnemen met bestuursleden om te overleggen, indien nodig. Eerste contactpersoon: Gepko Hahn (06-41377937).

Overige informatie:
Bovenstaand protocol is opgesteld naar aanleiding van informatie vanuit het RIVM, NOC*NSF en de Nevobo. 
Lees hier op de site van de Nevobo meer informatie over de protocollen.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)