SSS en coronamaatregelen per 19 mei

Vanaf woensdag 19 mei zijn er weer enkele versoepelingen binnen de coronamaatregelen. Hierdoor is er ook meer mogelijk om te sporten. Lees hier hoe wij als SSS invulling geven aan de versoepelingen.

Coronamaatregelen
Er zijn versoepelingen voor zowel de buitensport als de binnensport. Lees hier het volledige bericht van de Nevobo.

Buitensport

 • Waar eerder volwassenen van 27 jaar en ouder in groepen van maximaal 4 personen mochten trainen, wordt dit verruimd naar 30 personen. Wel blijft de 1,5 meter afstandsregel voor deze groep van kracht.
 • Buitensporten in groepsverband hoeft niet meer verplicht op een sportaccomodatie, maar mag overal.
 • Voor de buitensport wijzigt er voor de jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar niets. Zij mogen in groepsverband blijven trainen, zonder de 1,5 meter afstandsregel.

Binnensport
Algemeen

 • Er geldt een maximum aantal van maximaal 30 personen in een ruimte, inclusief trainers, exclusief personeel van de accommodatie.
 • Kleedkamers, douches en kantines blijven gesloten. Toilet mag wel opengesteld worden.
 • Buiten het sporten om geldt de 1,5 meter afstandsregel voor een ieder ouder dan 18 jaar.
 • Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht.
 • Iedereen van 13 jaar of ouder draagt binnen een mondkapje. Deze mag gedurende het sporten af.

Tot en met 17 jaar

 • Er mag in groepsverband gewoon getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel.
 • Er mogen wedstrijden gespeeld worden, maar alleen met teams van de eigen vereniging.
 • Er geldt dispensatie voor jeugdspelers van 18 jaar en ouder als zij in de A-jeugd spelen.*

*Gemeentes kunnen hiervoor afwijkende en strengere richtlijnen hanteren. De richtlijn van de gemeente weegt zwaarder dan de geschreven regels vanuit de Nevobo. 

18 jaar en ouder

 • Er mag gesport worden in groepjes van maximaal 2 personen per veldhelft, exclusief de trainer. Dit houdt in dat er 4 volwassenen (18+ jaar) mogen trainen op een veld. Echter mag er niet gemengd worden en blijven de groepjes van 2 gedurende de training op hun eigen helft. Dit staat niet in het landelijk protocol verantwoord sporten vermeld, maar is tussen de sportbonden en NOC*NSF kortgesloten. 
 • Zij houden continu 1,5 meter afstand tot elkaar, tijdens en buiten het sporten om.

Welke invulling geeft SSS aan de maatregelen?
De versoepelingen maken het mogelijk om - onder voorwaarden - weer binnen te volleyballen. Aangezien het Sportcentrum De Meerwaarde de komende anderhalve week bezet is vanwege examens, zal er tot en met 29 mei ook alleen buiten getraind worden. Vanaf maandag 31 mei zal in eerste instantie alleen de jeugd binnen gaan trainen.

Senioren
De senioren blijven tot nadere bericht alleen buiten trainen. Hiervoor blijft het gras- en beachvolleybalveld bij ODIK beschikbaar. Aangezien de volwassenen van 27 jaar en ouder in grotere groepen mogen trainen (met 1,5 meter afstand) zullen teams minder velden nodig hebben. 

Hierdoor is er op sommige avonden meer ruimte om te volleyballen. Mocht jouw team interesse hebben om (meer) te trainen, zoek dan even contact met Gepko Hahn om dit vast te leggen. Daarnaast is het terrein - in overleg - ook op zaterdag beschikbaar. 

Lees hier hoe het graSSSvolleybal of beachvolleybal bij ODIK geregeld is.

Hoewel er mogelijkheden zijn om binnen te sporten, zijn die voor het zaalvolleybal beperkt. We willen als SSS uitzoeken hoe we hier toch vorm aan kunnen geven.

Jeugd
De jeugd van SSS blijven tot en met 29 mei ook buiten trainen: de ABC-jeugd traint bij ODIK (Sportpark Oosterbos) en de CMV-jeugd traint op vrijdagmiddag op het kunstgrasveld achter De Meerwaarde.

Vanaf maandag 31 mei zullen de jeugdleden voor drie weken binnen gaan trainen in De Meerwaarde. Op 18 juni wil de Jeugd TC het seizoen officieel afsluiten. Over de exacte invulling - qua trainingsrooster - volgt voor zowel ABC-jeugd als CMV-jeugd later info via de mail. 

Lees hier een bericht van het jeugdbestuur over de invulling van de laatste weken en nieuws over de teamindeling.

0
0
0
s2smodern

GraSSSvolleybal bij ODIK

We gaan het gras op! Als SSS mogen we te gast zijn op Sportpark Oosterbos bij ODIK, waar we de komende tijd gebruik kunnen maken van een groot grasveld (en één beachvolleybalveld) om te volleyballen. Lees in dit bericht hoe we dat organiseren.

Update per 19 mei 2021.

Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten in grotere teams sporten of wedstrijden spelen met teams van hun eigen club. Jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar mogen dat ook, maar alleen buiten op sportaccommodaties. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten met maximaal 30 mensen in groepsverband sporten. Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden.

Om dit mogelijk te maken gaan we trainen bij ODIK. Hier is een groot grasveld beschikbaar waar vijf of zes volleybalvelden op te zetten zijn. Hier is een trainingsschema voor gemaakt na inventarisatie bij de teams.
Er is ook ruimte voor één beachvolleybalveld. Dit veld is niet ingeroosterd: maak onderling met de teams afspraken om te rouleren als je hier gebruik van wil maken.
De CMV blijft tot nader bericht op de vrijdagen gewoon achter De Meerwaarde sporten. 

Gebruik Sportpark Oosterbos:

 • We zijn te gast bij ODIK. Laten we ons als goede gasten gedragen. Houd bij het komen en gaan rekening met elkaar (en afstand tot elkaar als je 18 jaar of ouder bent).
 • De kantine en kleedkamers zijn dicht. Spelers kleden zich thuis om en douchen thuis.
 • Zorg ervoor dat je thuis naar het toilet bent geweest. Voor (jonge) kinderen is er een toilet open, maar we zijn zo terughoudend mogelijk in het gebruik hiervan.
 • Ouders/verzorgers komen niet op het sportpark, tenzij dit noodzakelijk is (bijvoorbeeld i.v.m. ondersteuning van een kind) én hier met SSS afspraken over zijn gemaakt.

Materialen
We mogen de materiaalhokken van ODIK gebruiken. Hier liggen zes sets met netten (linkerberging) en twee kliko’s met ballen - één kliko met Gala-ballen en één kliko met Smashballen (rechterberging).

 • Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de opbouw van hun veld (lees hieronder de instructie).
 • Teams die als laatste op de dag trainen, ruimen zelf hun veld op.
  Let op: zorg ervoor dat alle onderdelen van één set in de juiste tas terechtkomen. De spullen zijn geleend van verschillende personen.
 • Gebruik volleyballen die in de kliko’s liggen of nemen eigen ballen mee.
  Er zijn ca. 15 Gala-ballen. Houd rekening met elkaar om dit eerlijk te verdelen. We gaan ervanuit dat veel teams vooral wedstrijden willen spelen.
  Let op: gebruik geen andere volleyballen van SSS die je nog thuis hebt liggen.
 • Maak de ballen aan het einde van de training schoon en leg deze daarna weer in de kliko.

Schema
Bekijk hier het schema.

 • Een training duurt maximaal 1,5 uur. Dit is inclusief opbouw/afruimen.
 • Er is altijd een trainer aanwezig, die zelf niet deelneemt aan de oefeningen.
 • Sommige seniorenteams zijn bij elkaar gevoegd, omdat dit beter uitkomt vanwege de grens van 27 jaar: om in groepsverband zonder afstand (tot en met 26 jaar) of maximaal vier personen met 1,5 meter afstand (vanaf 27 jaar) te trainen.
 • Er wordt in vaste groepen getraind. De trainer maakt voorafgaand aan de training bekend wat de groepen zijn. Spelers mogen niet rouleren tussen groepen op een training.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor je training naar het sportpark en ga na de training direct naar huis.

Op dinsdag en donderdag (en zaterdag) is ODIK ook aanwezig op het terrein. Op maandag en woensdag niet.
Bij vragen of opmerkingen, mail coronateam@sss-barneveld.nl of zoek contact met Paul Boshuis en/of Gepko Hahn.

Zie hieronder foto's om te bekijken waar het materiaal van SSS bij ODIK ligt.

Berging links: netten
Berging rechts: ballen

Screenshot 2021 04 13 at 23.57.21

Kliko met Gala-ballen

Screenshot 2021 04 13 at 23.56.43

Kliko met Smashballen

Screenshot 2021 04 13 at 23.56.56

Plek met zes sets netten

Screenshot 2021 04 14 at 00.00.22

Instructie opbouw veld
(er zitten twee hamers bij de tassen)

Leg eerst de lijnen neer
Zet vast met haringen

Screenshot 2021 04 14 at 00.02.36

Zet de palen in elkaar
Gebruik evt. opzetstukken

Screenshot 2021 04 14 at 00.03.15

Hang het net op en zet de
palen vast met scheerlijnen 

Screenshot 2021 04 14 at 00.03.30

Sommige netten kan je
op hoogte spannen

Screenshot 2021 04 14 at 00.04.27

2x set Funtec
(van SSS)

Screenshot 2021 04 14 at 00.09.33

1x set in Smashbaltas
(in hoogte verstelbaar)

Screenshot 2021 04 14 at 00.09.54

1x set in gele tas + lijnen in
rugzak 
(zelfde set als in Smashtas)

Screenshot 2021 04 14 at 00.10.06

1x set in Copayatas


Screenshot 2021 04 14 at 00.13.29

Ruim na afloop alles op en stop het in de juiste tas!

0
0
0
s2smodern

Sportregels verruimd, binnensport nog niet mogelijk

Vanaf 3 maart is het ook voor jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar toegestaan om in teamverband buiten te sporten. Dat is tot nu toe alleen mogelijk voor jongeren tot 18 jaar. Lees hier wat dit betekent, ook voor SSS.

Het kabinet heeft dinsdag ter bestrijding van het coronavirus de strenge lockdown verlengd tot en met 15 maart, maar heeft daarbij wel enkele versoepelingen ingesteld. Voor de sport betekent dit dat jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar vanaf 3 maart op sportaccommodaties weer buiten mogen sporten met meer dan twee personen. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club.

De andere regels zoals die al voor de sport golden, blijven intact: sporten in een binnenruimte is niet toegestaan en buiten kan dus alleen onder voorwaarden gesport worden, waarbij voor topsporters en jongeren uitzonderingen gelden.

Wat betekent dit voor SSS?
Vooropgesteld stimuleert SSS iedereen om - binnen de maatregelen - beweging te blijven, of dat nu licht intensief bewegen of sporten is. Daarnaast willen we als vereniging onze leden ook helpen om in beweging te blijven. We zullen gaan bekijken wat er mogelijk is nu de regels verruimd zijn. Ideeën en hulp zijn altijd welkom om in beweging te blijven. Mail je ideeën naar coronateam@sss-barneveld.nl.

Daarnaast wordt de bootcamp op zaterdagen voor de ABC-jeugd verlengd. De afgelopen drie zaterdagen werd er volop gesport op het veld achter De Meerwaarde, onder leiding van spelers van Heren 1. Dat zal de komende zaterdagen ook het geval zijn. Geef je hier op voor de bootcamp (en neem een introducé mee).

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)