SSS 2 komt niet uit negatieve serie

E-difference/SSS 2 staat er niet best voor in de 1e divisie A. De rode lantaarndrager werd kinderlijk eenvoudig aan de kant geschoven door SV Dynamo Apeldoorn 2. Het was de derde 4-0 nederlaag op rij in het nieuwe jaar tegen ploegen waar in de eerste seizoenshelft wel punten tegen werden gepakt. Om met het Cruijffiaanse ‘elk nadeel heb zijn voordeel’ vooruit te blikken op het thuisduel met Arvevo aanstaande zaterdag: slechter dan in Arnhem kan het niet.

Dat SSS 2 met een gehavende selectie het Omnisport betrad, mag geen excuses zijn. De Apeldoorners hebben in principe een nog krappere selectie dan de Barnevelders. Beide teams wisten met versterkingen een aantal wissels langs de kant te hebben. Bij SSS waren Julius Held en Martin de Bruin mee; laatstgenoemde offerde zelfs een wedstrijd van zijn eigen team op om de geblesseerde libero Niels Edskes te vervangen. Held was mee voor de versterking in de breedte, nadat hij donderdag op de training een goede indruk had achtergelaten; hij maakte zijn debuut in de eerste divisie. Ten slotte moest SSS het stellen zonder Alwin Hendriks die voorlopig met een schouderblessure langs de kant zit.

In de hele korte beginfase gingen de twee ploegen even gelijk op, maar al snel werd duidelijk dat het team zich niet aan afspraken hield in onder andere de blokkering. Daarnaast was de servicedruk de passlinie van SSS te machtig. Martin herpakte zich goed in de verdediging, maar vervolgens lieten de mannen aan het net het afweten. De eerste set liep al snel op een kansloze missie uit, waarin wij Dynamo snel aan de setwinst hielpen met veel eigen fouten: 25-12.

De eigen fouten zouden ons ook in het vervolg van de wedstrijd opbreken, ook al deden we aan het begin van de tweede set weer even leuk mee. De jonge spelverdeler van Dynamo speelde zijn aanvallers echter goed vrij, waar Frank veel moeite had om de normaal gesproken effectieve middenaanvallers te bereiken. Het was vooral SSS dat de set cadeau deed aan de thuisploeg; daar konden de scores van Rinaldo op de diagonaal weinig aan veranderen: 25-18. In de derde set kende SSS geen enkele goede fase: 25-11.

In de vierde set zette SSS even aan en voor het eerst kwam het op voorsprong in een set. Tot de tien punten liep SSS een side-out voor en won het ook lange rally’s. Bij Dynamo ontstonden kleine irritaties, wat bij het heenduel in Barneveld setverlies van de Apeldoorners inleidde. SSS deed zichzelf wederom de das om met eigen fouten, met name in de service en de aanval. Martin Berger en Rinaldo sloegen SSS nog terug naar 14-14, maar met 25-17 had de hekkensluiter ook niks te vertellen in de laatste set.

De situatie wordt met de week lastiger, omdat SSS 2 geen punten weet te pakken. De Barnevelders treffen zaterdag Arvevo dat moeizaam draait in het nieuwe jaar, maar daarom juist extra gebrand is om aansluiting met de top te behouden. De wedstrijd in Arnhem was de slechtste wedstrijd van het seizoen en eindigde in een harde afstraffing. Het was de opmars voor een negatieve serie, na een iets positievere serie. Laat de wedstrijd tegen Arvevo ditmaal de opmars zijn voor een iets positievere serie na een negatieve serie. De wedstrijd begint om 15.45 uur in De Meerwaarde.