Eerste punten binnen voor dames 1

De jonge dames van Holland/ Parket SSS hebben dit weekend hun eerste punten binnen gehaald. In eigen huis werd er op vechtlust gewonnen van Trivos (3-1). Vooral serverend was SSS niet te stoppen, met gemiddeld vier aces per set.

Rob begon de wedstrijd met Judith en Emma op de passer-loper positie, Frouke en Henrieke op midden, Joke als spelverdeler, Roelien als diagonaal en Simone als libero. De wedstrijd begon al met een spannende eerste set. Beide teams naderden gelijkertijd de 20 punten, en gunden elkaar vervolgens weinig. Het was uiteindelijk Trivos die het setpunt verzilverde met een killblock (27-29).

Maar de dames van SSS hadden moed geput uit de eerste set. Er werd goed gespeeld en vooral actief mee gedaan. In de tweede set werden er net iets minder fouten gemaakt aan de eigen kant, waardoor deze set net in het voordeel kon worden beslist (25-23).

Deze setwinst betekende het eerste punt in de competitie, en er leek een last van de schouders van de speelsters af te vallen. Vooral Henrieke en Frouke waren goed aan te spelen door Joke, en ze scoorden veelvuldig. Er werd veel beter gecommuniceerd en vooral nog actiever gejuicht bij een punt. De punten waarop vorige week werd verloren, werden nu zorgvuldiger uitgevoerd. Met 25-20 werd ook de derde set gewonnen.

In de vierde set kwam SSS al vroeg op voorsprong, maar halverwege de set knokten de tegenstanders zich terug. Door wat eigen slordigheden werd een 19-22 voorsprong weggegeven. Door een goed blok, een alerte reactie en vooral een goede service van Emma kon een vijfde set alsnog voorkomen worden. Met 27-25 in de vierde set, was de eerste overwinning met dit team een feit.

Deze overwinning smaakte natuurlijk naar meer. Volgende week speelt dames 1 in Arnhem, Kermisland tegen Arvevo. In deze altijd lastige uitwedstrijd gaan we wederom proberen zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen!