Ries van Ginkel overleden

Met groot verdriet heeft SSS kennis genomen dat Ries van Ginkel, lid van verdienste van SSS, vandaag (maandag 21 februari) is overleden. Ries is 79 jaar geworden.

Ries was lid van het eerste uur bij SSS - sinds de oprichting van de club in 1960 - waar hij in het eerste speelde en direct ook scheidsrechter werd. Hij heeft het volleybal tussendoor een paar jaar ingeruild voor het wielrennen; maar deze twee passies bleken uiteindelijk prima te combineren zijn.

Ries heeft veel teams getraind en gecoacht. Daarnaast heeft hij jarenlang meegedraaid als zaalwacht, bij wedstrijden gevlagd en was hij uiteraard toeschouwer bij vele teams. In 2002 ontving hij samen met Wim Wijnveen, Theo Lammers en Kees van Garder de prestatiebeker als vrijwilliger bij de zaalwacht.

Voor zijn verdiensten als scheidsrechter heeft hij de gouden bondsspeld gekregen van de Nevobo. Daarnaast is hij in 2015 - samen met Melie van 't Land - als eerste SSS'er benoemd tot lid van verdienste. Een eervolle vermelding die hem zeer toekwam.

Een aantal jaar geleden deed Ries een stapje terug, bij SSS en bij Bedrijfsvolleybal Barneveld (waar hij eveneens jarenlang actief was als speler, trainer, scheidsrechter en ook nog in de organisatie). ,,De geest wil wel, maar lichamelijk kan ik het niet meer opbrengen'', gaf Ries aan in de Barneveldse Krant. Desondanks kwam hij als het even kon, toch nog een potje volleybal kijken.

Het bestuur biedt - mede namens de hele vereniging - haar condoleances aan en wenst Zwaantje, Peter & Angela en kinderen, Diane en kinderen, Richard & Jacqueline en kinderen, andere familie en (volleybal)vrienden van Ries veel sterkte met dit grote verlies.


Correspondentieadres:
Wyandottelaan 53

3772 WT Barneveld

Simplex - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)