Zilveren bondsspeld voor Herman Joosten

Scheidsrechtersaanwijzer stopt na 27 jaar

Voor 27 jaar inzet als scheidsrechtersaanwijzer voor de Nederlandse volleybalsport werd Herman Joosten bij de Startbijeenkomst van de 2e divisie officials onderscheiden met de Zilveren bondsspeld. Hoofd arbitrage nationaal, Peter Boogaard, prikte de onderscheiding zaterdag 9 september 2017 op bij deze supervrijwilliger uit Barneveld.

Tijdens de officialbijeenkomst in Maarn werd de scheidende aanwijzer toegesproken met lovende woorden en geroemd om het vele werk dat hij heeft verzet. Er werden leuke anekdotes opgehaald waarmee de aanwijzer, naast zijn werk als keurslager, te maken had. Staand achter zijn hakblok, met het slagersmes in de ene hand en de telefoon in zijn andere hand, werd de aanwijzing op het laatste moment soms geregeld.
Daarnaast konden zijn mede kaderleden tijdens vergaderingen meegenieten van de door Herman meegebrachte boerenkool- en zuurkoolstamppot met natuurlijk zelfgemaakte worst.

Sinds een aantal jaar woont de pensionado in Spanje, vanwaar hij de aanwijzing voor de 2e divisie scheidsrechter tot en met het vorige seizoen organiseerde. Nu is het moment gekomen om zich volledig op de Spaanse zon te gaan richten.

Terwijl de Zilveren bondsspeld werd opgeprikt en hem de hand werd geschut door Peter Boogaard en André van der Mark, vice voorzitter werkgroep Arbitrage, was er een langdurig staande ovatie voor Herman van alle aanwezige officials, onder het scanderen van de teksten "Herman bedankt, Herman bedankt...".

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)