Simplex/SSS opent eredivisieseizoen met 0-3 zege

Simplex/SSS heeft de seizoensouverture van de BetCity Eredivisie Mannen gewonnen. SSS keerde met drie punten huiswaarts na een 0-3 overwinning op PDK Huizen. Robin van Weerd was de grote man bij SSS met 21 punten.

Het vijftiende seizoen op rij in de Eredivisie is goed begonnen voor SSS. De ploeg van Paul van der Ven won overtuigend in Sporthal Wolfskamer in Huizen.

SSS begon aan de eerste wedstrijd met aanvoerder Colin Zuijdgeest, Hugo van Garderen, Bram Berger, Robin van Weerd, Niek Bakker, Ludrich Inocente en libero Alek Aleksov. Dit zevental was in de eerste set heer en meester. Waar PDK Huizen in de voorbereiding nog met 3-1 won van SSS, bleken de Barnevelders de zaken op orde te hebben als het echt om de knikkers gaat. Van Garderen wist alle aanvallers goed te vinden en leidde SSS naar een 17-25 setwinst.

In de tweede set deed oud-SSS'er Alex Meijs zijn vorige club pijn. Hij zetten PDK Huizen op een comfortabele voorsprong. Van der Ven probeerde met een dubbele wissel - en het SSS-debuut voor Tieme de Jong en Michael Dowhaniuk - aan te haken. Het was Van Weerd die de set naar zijn hand zette. Op 21-17 kwam de 24-jarige Apeldoorner aan service en dankzij zijn druk kwam SSS zelfs op een 21-22 voorsprong. In de slotfase was Simplex/SSS slimmer dan de tegenstander en onder luide aanmoediging van The Green Army pakte Niek Bakker met een blokpunt de set voor SSS (23-25).

Simplex/SSS en PDK Huizen wisselden van voorsprong in de derde set, maar het was SSS dat als eerste de kans kregen om de set (en de wedstrijd) te beëindigen. PDK Huizen werkte zevenmaal een matchpoint weg (waarvan vijf keer door Alex Meijs), maar vergat zelf tot twee keer toe een setpunt te verzilveren. Op 32-33 scoorde man of the match Van Weerd wel het winnende punt.

Van Weerd
Van Weerd werd met zijn 21 punten topscorer van de wedstrijd en is ook de topscorer in de Eredivisie na één speelronde. Simplex/SSS staat op de vierde plaats, achter Active Living Orion, Sliedrecht Sport en Numidia VC Limax. Dit viertal won allen de openingswedstrijd met 3-0, waarvan Orion dat met het grootste verschil deed.

Na afloop werd Van Weerd geïnterviewd door de Barneveldse Krant,,In de voorbereiding speelden we een aantal goede wedstrijden tegen heel sterke tegenstanders, maar de laatste weken liep het wat minder”
,,In die fase verloren we ook van Huizen. Maar na die 3-1 waren we enorm gebrand om hier te winnen’’, benadrukte de matchwinner. ,,Mooi dat dat gelukt is en ik zoveel ballen binnen mocht slaan.”

Eerste thuiswedstrijd
Simplex/SSS ontvangt aanstaande zaterdag - 28 oktober - Orion in De Meerwaarde voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De wedstrijd begint om 19.30 uur.