Simplex/SSS H1 eindigt op zesde plek na verlies en neemt afscheid van spelers

Simplex/SSS Heren 1 is er niet in geslaagd om de halve finales om het landskampioenschap te bereiken. De Barnevelders dwongen Nova Tech Lycurgus tot het uiterste, maar moesten zondag in een derde duel hun meerdere erkennen in de Groningers met een 3-1 verlies. Zaterdag had SSS nog met 3-2 gewonnen; na afloop werd van enkele spelers afscheid genomen.

Kwartfinales
Op papier had Lycurgus een makkelijke tegenstander getroffen in SSS, maar in de praktijk bleken de Barnevelders strijdvaardig en nagenoeg gelijkwaardig te zijn. De ploeg van Paul van der Ven deed zichzelf tekort in het eerste treffen in Groningen (3-1 verlies) en leek zaterdagavond thuis roemloos ten onder te gaan. Een 0-2 achterstand werd echter omgebogen in een sfeervolle De Meerwaarde met steun van het publiek. SSS slaagde erin om met een 3-2 overwinning van het veld te stappen.

Tijdens het beslissende derde treffen in Groningen naam SSS direct de leiding, maar gaf het na een 0-1 voorsprong in sets tot tweemaal toe een voorsprong uit handen om de voorsprong uit te bouwen. Lycurgus kwam langszij en pakte met een 3-1 overwinning het ticket voor de halve finales.

Voor SSS eindigt het seizoen in de kwartfinales. De Barnevelders sluiten het seizoen af als nummer zes van de Eredivisie.

Selectie 2024/2025
Achter de schermen wordt druk gebouwd aan de selectie voor het nieuwe seizoen. Zaterdagavond nam Stichting Topvolleybal Barneveld-voorzitter Ralph Ratterman voor het publiek afscheid een aantal spelers. Jochem Bloem (2022-2024) en Robin van Weerd (2020-2024) maken de overstap naar Draisma Dynamo.

Bij Hugo van Garderen en Niek Bakker werd iets langer stilgestaan. Hugo speelde sinds 2018 maar liefst 145 wedstrijden voor Heren 1 (135 competitie en 10 beker); daarnaast gaf hij elk jaar trainen aan een jeugdteam. Hij kiest - mede ingegeven door de liefde voor zijn vriendin - voor een nieuw avontuur in Duitsland. ,,Het 'thuis SSS' is mij lief en ik heb hier ontzettend genoten. Ik wil iedereen bedanken", aldus Hugo.

Niek Bakker is bij SSS opgeleid en maakte op 9 april 2016 zijn debuut in SSS Heren 1. Sinds 2017/2018 zit hij definitief bij de selectie en is hij uitgegroeid tot een betrouwbare middenaanvaller. De Renswoudenaar speelde maar liefst 159 eredivisiewedstrijden voor SSS (en elf bekerwedstrijden) en is daarmee na Dwin Brouwer de speler met de meeste eredivisieduels in het groene shirt.

Verder nam Ratterman afscheid van Marloes Lugtenberg, die de afgelopen seizoenen als datascout bij de staf betrokken was.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)