Iedereen blij bij SSS Heren 2

SSS Heren 2 is goed uit de winterstartblokken gekomen met een keurige 3-1 overwinning op Donitas Heren 1. Hierdoor stijgen de Barnevelders in de Eerste Divisie A naar de derde plek. Trainer blij. Spelers blij. Kraantje Schoonpappie blij. Voorzitter blij. Publiek blij.

Aan het einde van de eerste seizoenshelft gaf trainer Freek aan wat zijn blik was op de eerste elf wedstrijden. Maar ook wat zijn verwachting c.q. prognose is voor de return tegen alle teams. De eis en de voorspelling van onze opperFreek was simpel en duidelijk: vier punten.

Met elf griepvrije spelers begon SSS Heren 2 aan de wedstrijd tegen Donitas. We waren allemaal klaar voor een mooie pot volleybal tegen de Groningse studenten. De Donitas-influencer probeerde met influenza op hun ush-Insta de verhoudingen op scherp te zetten, maar de Barneveldse volleybalkippen waren hier duidelijk immuun voor.

Warmlopen, twee sjemmetjes, af en toe de telefoon checken of Sander gebeld wordt en een paar minuten later begonnen we enthousiast aan de pot. Helaas deed Donitas dat ook en had de blauw-gele ploeg besloten om weinig fouten te maken. Helaas slaagden wij er te vaak niet in om de langere rally’s te winnen. Zodoende ging de eerste set met 18-25 naar Donitas.

Vanaf de tweede set waren de rollen volledig omgedraaid. We waren scherp. Zo scherp dat we de netfouten niet op één hand kunnen tellen. We waren gretig. Zo gretig dat Thijs zijn blokkeergemiddelde van dit seizoen opkrikte van 0,54 per wedstrijd naar 0,75 per wedstrijd. We toonden gogme. Zoveel gogme dat Meinko besloot om direct een plek in Heren 1 op te eisen. We waren zakelijk. Zo zakelijk, dat Julius voor de wedstrijd al de deal met Nick had afgetikt om nummer 8 over te nemen.

De tweede set was snel binnengehaald met 25-15 en ook in de rest van de wedstrijd denderden we door. Met een aantal wissels binnen de lijnen kwamen we ook in de derde set op ruime voorsprong. We dreigden bijna te vroeg Wilco al naar de après ski te volgen en de set uit handen te geven, maar gelukkig maakte Donitas zoveel servicefouten dat het onmogelijk was om deze set te verliezen.

In de vierde set maakten we klusje vakkundig af. Freek werd nog wel even vakkundig aan het werk gezet als fysio. Josia was als de pinken bij een afvallende de bal. Helaas eerder dan de pinken van een Donitas-blokkeerder. Gelukkig had Nick vroeger vaak genoeg bij zijn vader de grap ‘trek eens aan mijn vinger’ uitgehaald en kon Freek de Donitater een ziekenhuisbezoekje besparen.

De eerste zege van 2024 kon dus afgevinkt worden. Met de 3-1 verbeteren we ook ons resultaat van de eerste wedstrijd; een 2-3 zege in Groningen. En was er voor Freek alle reden tot een herstelbiertje.

Zaterdag een mooie subtopwedstrijd in Apeldoorn. Komt dat zien, om 13.30 uur in het Apeldoornse Omnisport. Één ding is zeker: Thijs heeft er zin in.