Succesvolle tweede editie schoolvolleybal

Maar liefst 63 teams hebben de afgelopen week meegedaan aan de tweede editie van het Barneveldse schoolvolleybaltoernooi. IKC Juliana prolongeerde donderdag 4 april de beker bij groep 5/6. Prins Willem Alexander won bij groep 7/8 het toernooi.

SSS organiseerde voor het tweede jaar op rij het schoolvolleybaltoernooi. Tien verschillende basisscholen namen met diverse teams deel aan de twee competities: op donderdag voor groep 5/6 en op dinsdag voor groep 7/8.

In voorbereiding op het toernooi had SSS-clubcoach Marcel Bakker - in samenwerking met Connect - clinics organiseerd om kinderen te enthousiasmeren. ,,De afgelopen drie maandne heb ik elke maand ongeveer 25 kinderen een basisles volelybal gegeven. Hopelijk wordt het volgend jaar weer een succes."

De twee toernooimiddagen waren namelijk een groot succes. Iedereen was volop in beweging (elk team speelde minimaal vier wedstrijden), de eigen school werd aangemoedigd, namens de PLUS Barneveld was voor iedereen een appel als gezonde snack en in de pauze kwamen enkele Heren 1-spelers van SSS een demonstratie geven.

Uiteindelijk won IKC Juliana de finale bij de groep 5/6 van Prins Willem Alexander. Laatstgenoemde was bij groep 7/8 wel het sterkst; door in de finale Ariane te verslaan.