Laatste nieuws Heren 1

SSS H1: gratis toegang + verplicht ...
Heren 1
Zaterdag 2 oktober start het nieuwe eredivisieseizoen voor Simplex/SSS Heren 1. Om 19.30 uur begint de thuiswedstrijd tegen Numidia Topvolleybal ...
Lees meer
Ambitieuze vijfkoppige staf bij Simplex/SSS Heren ...
Heren 1
Op zaterdag 2 oktober begint het nieuwe eredivisieseizoen. Simplex/SSS Heren 1 start dan in Sportcentrum De Meerwaarde tegen Topvolleybal Limburg met ...
Lees meer
Jeugdinternational Macnack laatste aanwinst ...
Heren 1
De selectie van Simplex/SSS is compleet voor het nieuwe eredivisieseizoen. Jeugdinternational Kian Macnack maakt de overstap van het Talent Team naar ...
Lees meer
Simplex nieuwe hoofdsponsor SSS Heren 1
Heren 1
SSS speelt komend seizoen in de Eredivisie onder de naam Simplex/SSS. De Stichting Topvolleybal Barneveld heeft een overeenkomst bereikt met Simplex ...
Lees meer
Noah van Dam versterkt Bielderman Koetsier/SSS
Heren 1
SSS heeft andermaal een speler van een top vier-team aangetrokken. Noah van Dam komt over van Orion om de spelverdelerspositie te versterken. Van ...
Lees meer
SSS Heren 1 zoekt klushulp + inboedel
Heren 1
Maar liefst tien spelers van Heren 1 zullen binnenkort hun intrek nemen in twee nieuwe spelershuizen. Momenteel wordt er flink geklust, maar er is ...
Lees meer
© RHF-Ronald Hoogendoorn

Advisie/SSS H1 presenteert zich op 8 september

Een vernieuwd en verjongd Advisie/SSS bereidt zich voor op het seizoen 2018/2019, het tiende seizoen op rij in de eredivisie. De tienkoppige selectie van de nieuwe trainer/coach Ivo Martinovic en assistent Olaf Ratterman wordt op zaterdag 8 september bij de SSStartdag van de vereniging gepresenteerd voor aanvang van een oefenwedstrijd tegen Orion.

Maandag 13 augustus stonden de spelers van Advisie/SSS voor het eerst in Sportcentrum De Meerwaarde na een zomerstop. Het trainersduo Martinovic en Ratterman heeft acht weken de tijd om de selectie klaar te stomen voor de seizoensouverture op 6 oktober. Dan begint voor SSS in Groningen tegen regerend landskampioen Abiant Lycurgus het tiende seizoen op rij in de eredivisie.

De afgelopen drie jaar eindigde SSS stabiel in de middenmoot en wist het regelmatig een topploeg te verslaan. Van de ervaren selectie die afgelopen seizoen vijfde werd, zijn drie spelers overgebleven: Arjan Roelofs, Dwin Brouwer en Niek Bakker. Michiel van de Beek (SSS 2), Nick Beckers, Freek Michel (beide gestopt), Jasper Rietman (Cito), Raygid Isenia (AVOC Achel, België) en Bram Langevoort (Draisma Dynamo).

Selectie
Met Hugo van Garderen en Maurice Coolen heeft Advisie/SSS twee jonge spelverdelers gehaald, als opvolgers van Michiel van de Beek. De 21-jarige Van Garderen – geen familie van Maarten en Bart van Garderen – komt over van Draisma Dynamo en speelde eerder in de eredivisie bij Alterno. De 19-jarige Coolen trainde in het afgelopen seizoen al vaak mee met Advisie/SSS en maakt de overstap van Scylla (Wageningen, eerste divisie).

Voor de liberopositie is Julius Held definitief aan het eerste team toegevoegd. De 21-jarige Barnevelder zat het afgelopen seizoen al regelmatig bij de selectie en maakt nu volledig de overstap van het tweede naar het eerste team. Hiermee dringt er opnieuw een speler uit de eigen opleiding door in het eerste team van SSS. Daarnaast zal hij komend seizoen tegen zijn broers Stijn (Lycurgus) en Markus (Talent Team) uitkomen in de eredivisie.
Held gaat op de liberopositie de concurrentiestrijd aan met Jeffrey Klok. De 19-jarige komt over van het Belgische VDK Gent, waar hij door hard werken tot het hoogste niveau reikte. Klok – zoon van oud-international Marko Klok – kan ook als passer/loper uit de voeten.

In navolging van trainer/coach Martinovic maakt ook Aart Kooiman de overstap van VV Prins naar Advisie/SSS. De 27-jarige middenaanvaller wist zijn ploeg voor degradatie te behoeden, maar even later trok het bestuur alsnog de stekker uit het topvolleybal in Ede.

Met Alex Meijs heeft SSS een oud-jeugdinternational aan zich weten te binden. De 19-jarige buitenaanvaller komt over van Taurus H2 (Houten, eerste divisie), waar hij afgelopen seizoen speelde na de jeugdopleiding bij Irene Volleybal te hebben doorlopen.
Ten slotte heeft Advisie/SSS met Peyton Schirman de tweede Amerikaan in de clubgeschiedenis aan zich weten te binden (Ted Schoenfeldt, 2012-2013). De 22-jarige buitenaanvaller was de afgelopen twee jaar de topscorer bij zijn team Briar Cliff University.

Advisie/SSS telt momenteel tien spelers; er wordt nog gezocht naar een diagonaal om de selectie te completeren. In de voorbereiding zal de ploeg zeven trainingen per week afwerken; gedurende het seizoen ligt dit aantal op zes trainingen per week (vier keer in de zaal en twee keer krachttraining). Daarnaast zullen talenten uit de vereniging meetrainen bij het vlaggenschip.

Voorbereiding
Het vernieuwde Advisie/SSS zal op zaterdag 8 september aan het eigen publiek gepresenteerd worden op de SSStartdag van de vereniging. De ploeg speelt dan om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen Orion. De Barnevelders oefenen in de voorbereiding verder nog twee keer voor eigen publiek: woensdag 29 augustus (Draisma Dynamo) en zaterdag 29 september (Zaanstad en Sliedrecht Sport).

Op zaterdag 6 oktober begint de eredivisie met de uitwedstrijd tegen Abiant Lycurgus. Woensdag 17 oktober speelt Advisie/SSS voor het eerst thuis, om 19.30 uur tegen SV Land Taurus.

Datum  Aanvang Wedstrijd Locatie
29 aug. 16.30 uur (warming up) Advisie/SSS - Draisma Dynamo De Meerwaarde (Barneveld)
1 sept. 12.00 uur  KroonVisserCup (tegen Zwolle, Zaanstad en Zoersel)  De Basis (Sliedrecht)
8 sept.  18.30 uur (warming up)  SSStartdag: Advisie/SSS - Orion De Meerwaarde (Barneveld) 
15 sept.  n.n.b.  VoCASA - Advisie/SSS Arcus (Wijchen)
22 sept.  n.n.b.  Talent Team - Advisie/SSS  Arnhem 
23 sept.  n.n.b.  driekamp met Taurus en Sliedrecht Sport  Kruisboog (Houten) 
29 sept.  13.00 uur  driekamp met Zaanstad en Sliedrecht Sport  De Meerwaarde (Barneveld) 
30 sept.  n.n.b AVOC Achel (Bel) - Advisie/SSS  Achel, België

 

(Foto: © RHF-Ronald Hoogendoorn)

0
0
0
s2smodern

Postadres Heren 1

Stichting Topvolleybal Barneveld
Meilanden 10
3773 ZM Barneveld

Bezoekadres Heren 1

Sporthal De Meerwaarde
Rietberglaan 4
3771RD Barneveld
Telefoon: 0342-419254

Overige gegevens Heren 1

E-mail: info@topvolleybalbarneveld.nl
BTW nummer: NL818016863B01
IBAN: NL54RABO0151027986
KvK nummer: 08160691

Inloggen (mobiel)