SSS Historie

Geschiedenis van de vereniging

Geschiedenis van de vereniging SSS

DvA 1960-03-28 sportdagSSS, oftewel "Speelt Steeds Sportief", is 10 april 1960 opgericht. Dit doordat de heer J. de Goede, leider van de gymnastiekvereniging DOVES, voor zijn trimgroep jaarlijks een volleybaltoernooi organiseerde in de oude eierhal. Ook deed een team van zwem- en poloclub DWK mee aan dit toernooi. In dit team speelden een viertal mede-oprichters mee van SSS. Spelers van het eerste uur waren de heren J. ter Haar, F. Seralawan, A. Stahlie, P. van der Spoel, G. Leertouwer, B. ter Harmsel, J. Bos en G. van Surksum en de dames A. Oddink en T. de Heus. Eigenlijk mag SSS worden gezien als het "kind" van DOVES en DWK.

 

Al spoedig werden klinkende resultaten behaald. De competitieladder werd langzaam bestegen en trapje voor trapje klom SSS steeds hoger. Maar in de begintijd heeft SSS het ook moeilijk gehad. Er moest altijd in Amersfoort worden gespeeld, omdat in Barneveld geen goedgekeurde hal aanwezig was om in te spelen.

 

 Pluimveehal Barneveld

 

Toen de Pluimveehal eind jaren 60 / begin jaren 70 werd omgebouwd tot De Veluwehal, een cultureel centrum inclusief een sporthal, werd voorzien in een goede speelhal.

De opening van de Veluwehal in 1972

 

Café Restaurant Vinkenborg (later van den Heuvel) vormde jarenlang een vertrouwde thuisbasis voor een groot deel van de vereniging.

 

Cafe Vinkenborg later van de Heuvel

 

Toen de Veluwehal op 3 april 1977 geheel afbrandde verhuisde SSS naar scholencomplex De Lijsterhof.

 

Brand oude Veluwehal 03041977 

 

In sportzaal De Lijsterhof heeft SSS vele jaren doorgebracht voor haar trainingen en competitiewedstrijden. Jammergenoeg was het daar verboden om alcohol te schenken en moest voor het sociale gebeuren nog steeds worden uitgeweken naar Café Vinkenborg (later café van den Heuvel).

 

De Lijsterhof, veelvuldig thuisbasis van volleybal vereniging SSS

 

Nadat De Veluwehal weer was herbouwd, werd deze ook weer door SSS gebruikt. Ook al omdat De Lijsterhof ongeschikt was voor ere-divisie volleybal, het niveau waarop SSS vanaf halverwege jaren 80 op acteerde. Behalve De Veluwehal werd van heel veel andere zalen van scholen en instanties gebruik gemaakt, zoals de sportzalen van het Johannes Fontanus College en Technische school / De Meerwaarde, sportzaal De Lijsterhof, sportzaal De Valkhof , sportzaal Begoniastraat, sportzalen in Achterveld, Kootwijkerbroek en De Glind en de sportzaal van de Kootkazerne in Stroe.

Veluwehal. buiten    Veluwehal binnen

Tot 2003 heeft SSS voor haar competitiewedstrijden op donderdagavond en zaterdagavond gebruik gemaakt van de Veluwehal en werd daarnaast op heel veel plekken training gegeven. De Veluwehal en lokale cafe's fungeerden als plaatsen waar de sociale contacten werden aangetrokken.

 

In 2003 kreeg SSS sporthal Oosterbos als thuisbasis. Zij beschikte daarbij over een eigen sportkantine, de SamSam, die samen met de badmintonclub BCB gerund werd. Hierdoor konden alle competitiewedstrijden (donderdagavond + zaterdagmiddag) in sporthal Oosterbos plaatsvinden alsmede een aantal trainingen op de dinsdagavond. Om alle trainingen te kunnen verzorgen bleef het noodzakelijk gebruik te maken van de andere sportzaaltjes in Barneveld en omgeving.

 

Sporthal Oosterbos, van 2003 tot 2011 thuisbasis van volleybalvereniging SSS

 

 

Sporthal Oosterbos, van 2003 tot 2011 thuisbasis van volleybalvereniging SSS

 

In 2010 werd bekend dat sportcentrum De Meerwaarde zou worden gebouwd en SSS werd gevraagd als hoofdhuurder te gaan fungeren. Het centrum zou uit 2 hallen van ieder 3 velden gaan bestaan waarbij 1 hal 9 meter vrije speel ruimte zou krijgen. Ook de vloeren zouden aan het volleybal worden aangepast en last but not least : SSS mocht de kantine in eigen beheer nemen. Op 3 oktober 2011 werden de eerste wedstrijden in dit centrum gespeeld en de officiële opening vond 14 februari 2012 plaats. De kantine kreeg de naam CheerSSS, naar de tv-serie uit de periode 1980-1990.

 

Sportcentrum De Meerwaarde,  thuisbasis van volleybalvereniging SSS

 

Sportcentrum De Meerwaarde,  thuisbasis van volleybalvereniging SSS

 

Sportcentrum De Meerwaarde,  thuisbasis van volleybalvereniging SSS

 

 Op dit moment zijn er ca. 425 leden lid van SSS waarvan 375 actief volleybal spelen, de vereniging behoort daardoor tot de grotere volleybalverenigingen van Nederland. Om SSS te laten reilen en zeilen beschikt SSS over een groot aantal vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles goed verloopt, mede door een in 2002 geïntroduceerd vrijwilligerssysteem dat uniek is in volleybalspelend Nederland.

0
0
0
s2smodern

Contact

Secretariaat Volleybalvereniging SSS
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)