Laatste nieuws Heren 1

Simplex/SSS haalt trio van VoCASA
Wedstrijdverslagen Heren 1
De selectie van Simplex/SSS Heren 1 krijgt steeds meer vorm voor een nieuw eredivisieseizoen. Mede dankzij de komst van drie spelers van VoCASA - ...
Lees meer
Stijn Held na twaalf jaar terug bij SSS
Heren 1
Barnevelder Stijn Held speelt komend seizoen voor eredivisionist Simplex/SSS. De 29-jarige spelverdeler komt over van topploeg Active Living Orion en ...
Lees meer
Volgend seizoen Heren 1 in de BeNe Conference
Heren 1
De Belgische Volleybal Liga en de Coöperatie Eredivisie Volleybal Nederland (CEVN), in overleg en akkoord met de beide nationale federaties Nevobo ...
Lees meer
Jaap Landman overleden
Heren 1
Met verdriet heeft SSS kennisgenomen dat Jaap Landman, oud-speler van SSS Heren 1, zondag 14 april is overleden. Jaap is 63 jaar geworden. Jaap ...
Lees meer
Simplex/SSS H1 eindigt op zesde plek na verlies ...
Wedstrijdverslagen Heren 1
Simplex/SSS Heren 1 is er niet in geslaagd om de halve finales om het landskampioenschap te bereiken. De Barnevelders dwongen Nova Tech Lycurgus tot ...
Lees meer
Simplex/SSS H1 verliest eerste kwartfinale; ...
Wedstrijdverslagen Heren 1
Simplex/SSS Heren 1 is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen Nova Tech Lycurgus. De Barnevelders speelden met veel passie en wilskracht ...
Lees meer

Volgend seizoen Heren 1 in de BeNe Conference

De Belgische Volleybal Liga en de Coöperatie Eredivisie Volleybal Nederland (CEVN), in overleg en akkoord met de beide nationale federaties Nevobo en Volley Belgium, hebben een nieuw initiatief aangekondigd: de BeNe Conference en BeNe Cup. Deze competitie en het spectaculair Cup evenement markeren een nieuw tijdperk in het volleybal van de Lage Landen. Simplex/SSS Heren 1 zal komend seizoen deelnemen aan deze competitie.

Intensief voortraject
Na uitgebreid onderzoek (in de periode van november 2022 tot maart 2024) is besloten om volgend seizoen van start te gaan met de BeNeCup. Dit spectaculaire evenement wordt gehouden na de kerst en wordt gevolgd door de BeNe Conference in het voorjaar. Het seizoen wordt, middels play-offs, afgesloten met de strijd om het landskampioenschap binnen elk land.

BeNe Volley Cup
Het Belgium Netherlands Cup-evenement vindt plaats op 29 december 2024 in de Maaspoort (Den Bosch) en zal 2500 fans verwelkomen. Het belooft een waar spektakel te worden, met de kampioenen van beide landen die het tegen elkaar opnemen bij zowel de mannen als de vrouwen.

BeNe Volley Conference mannen
Vanaf midden februari 2025 zal de BeNe Conference van start gaan, waarbij de eindstand van deze competitie de plaatsing voor de BeNe Volley Cup ’25 later dat jaar zal bepalen. De competitieformule omvat twee nationale competities aan het begin van het seizoen (sept-feb), waarbij de top 4 uit ieder land samenkomen in de BeNe Conference (feb-april).

Deze 8 clubs zullen crossborder zowel thuis als uit tegen elkaar spelen, met als hoogtepunt de bekroning van de BeNe Conference kampioen. De overige teams, buiten de top 4, zullen strijden in de nationale tweede fase (challenge poule). Vervolgens worden in beide landen de bekende play-offs gespeeld.

Nieuwe kansen
De nieuwe competitie en cup worden gezien als kansen om de sport een krachtige impuls te geven, terwijl het intensief samenwerken tussen de competities een uitgebreide grens-overstijgende markt creëert, met mogelijke economische en innovatieve voordelen tot gevolg. Denk aan nieuwe event-formats zoals de BeNe Volley Cup, het bereiken van meer (nieuwe) fans en het beter bedienen van partners en sponsors.

Reacties
Ralph Ratterman, voorzitter Stichting Topvolleybal Barneveld: ,,De afgelopen jaren is er op meerdere vlakken hard gewerkt om het volleybal naar een professioneler en daarmee hoger niveau te tillen. De komst van de BeNe Conference is daar een goed voorbeeld van. Het zijn spannende maar goede ontwikkelingen die wij vanuit Stichting Topvolleybal Barneveld zeker ondersteunen."

Luc Haegemans, voorzitter Lotto Volley Liga: "De lancering van de BeNe Conference is een mijlpaal voor het Belgische en Nederlandse volleybal. Het brengt niet alleen nieuwe kansen, maar versterkt ook de banden tussen onze twee landen."

Wijnand Geerdink, voorzitter CEVN: "Deze ontwikkelingen zijn spannende stappen voorwaarts voor het volleybal. Het is een uitgelezen kans om onze competities te versterken en de sport naar een hoger niveau te tillen."

Postadres Heren 1

Stichting Topvolleybal Barneveld
De Cotelaer 33
3772BP BARNEVELD

Bezoekadres Heren 1

Sporthal De Meerwaarde
Rietberglaan 4
3771RD Barneveld
Telefoon: 0342-419254

Overige gegevens Heren 1

E-mail: info@topvolleybalbarneveld.nl
BTW nummer: NL818016863B01
IBAN: NL54RABO0151027986
KvK nummer: 08160691

Inloggen (mobiel)