Niet slecht (19-01-2004)

‘Volgens mij gaat het kut met SSS,’ zei laatst iemand tegen me. Terwijl ik deze eerste regel tik, vraag ik me af of het wel verstandig is het vijfde woord van dit stukje op de vernieuwde website van mijn geliefde club te plaatsen. ’t Is toch schuttingtaal en wij zijn een nette vereniging en sommige ouders kunnen ook op internet en misschien moeten een paar kinderen nu van SSS af en op korfbal want bij ODIK zouden ze zo’n woord nooit gebruiken. Bovendien: er is toch wel een acceptabel synoniem voor zo’n woord te verzinnen? Maar nu ik er zo over nadenk lijkt het me ook niet verstandig het betreffende woord te vervangen. Ik gebruik het namelijk niet, maar ik citeer iemand. En ik weet toevallig dat je absoluut niet in een citaten mag rommelen want voor je het weet heb je een proces aan je broek. ‘Gewoon over iets anders schrijven,’ hoor ik u zeggen. Nee dus, want ik heb helemaal geen zin om opnieuw met dit stukje te beginnen.

 ‘Dat heb je helemaal mis,’ luidt mijn antwoord op de vraag van die vage gozer (een lul van een vent trouwens). ‘Het gaat juist heel goed met SSS.’ Vervolgens gaat hij aan mij vertellen dat heren 1 en 2 onderaan staan in de competitie; alsof ik dat nog niet wist. ‘Noem je dat goed dan?’ vraagt die knakker. Dus ik hem geduldig uitleggen dat heren 5 en 8 kampioen gaan worden, dat dames 1 zich gaat handhaven in de tweede divisie, dat dames 2 straks promoveert en dat de jeugdafdeling groeit en bloeit. En dat we in een prachtige nieuwe sporthal spelen en dat we de mooiste kantine van Nederland zelf exploiteren.

‘Trouwens,’ zeg ik tegen die negatieveling. ‘Over die eerste twee mannenteams gesproken….. Heel bewust hebben we deze zomer bij SSS de zaken zo georganiseerd dat de ploegen dit seizoen regelmatig verliezen. Van verliezen leer je namelijk meer dan van winnen, zo lezen we in ieder trainingsboek. En aangezien we heel goed willen worden, verliezen we nu heel veel. Let maar eens op het resultaat van deze geniale strategie. In het jaar 2010 worden we, ter ere van ons 50 jarig bestaan, kampioen van Nederland. Jij zit er dus helemaal naast mannetje, bij SSS gaat het helemaal niet ehhh…….slecht.’

Willem Held

Simplex - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)