Voor de verliezers (25-04-2004)

Iedereen loopt weer overdreven enthousiast te doen, zelf heb ik een bijzonder vervelend gevoel overgehouden aan dat Feest der Kampioenen. Niet dat het ongezellig was (integendeel), maar die twee bellen whisky tijdens de after-party bij kampioen  Jan-Dirk Lagerwey deden me de das om. Een dikke kater had mij the-day-after in zijn greep.  

 

Niet zo veel zuipen, zult u zeggen en daar zit wel wat in. Maar ja, tijdens het Feest der Kampioenen greep ik naar de fles om mijn verdriet te verdrinken. Daar zat ik dan, als verliezer tussen allemaal winnaars. Iedereen was ongeveer kampioen geworden, ik was gedegradeerd. Begrijp me goed, ik ben blij voor alle kampioenen en trots dat ik bij zo’n succesvolle club mag horen. Maar toch, heel even was ik erg eenzaam tijdens het feestgedruis in Sam Sam.

 

Gelukkig was die eenzaamheid echt van korte duur. Ik tuurde over de rand van mijn bierglas, zag een paar van mijn teamgenoten met wie ik eigenlijk een bijzonder leuk tripje naar Assen had gemaakt (2-3). Ik zag Carl en Hugo, keihard gedegradeerd uit de eredivisie. En wie zit daar nu op de grond voor zich uit te staren, het is Jacolien van dames 3. Later op die avond zou ik het horrorverhaal horen over de mislukte kampioenswedstrijd van mijn favoriete damesploeg. Gelukkig, ik ben niet alleen! Wat een geruststelling! Kom, we laten nog een kannetje Warsteiner aanrukken!              

 

Na heel wat avonturen in de sport weet ik het inmiddels zeker: Verliezers hoeven zich niet te schamen, ze verkeren zelfs in uitstekend gezelschap. Onlangs zag ik de legendarische laatste wedstrijd van gouden medaillewinnaar Olof van der Meulen. Tijdens het beslissende duel van de halve finale verknalde zijn  ploeg  Omniworld in de eerste set zes setpoints en in de vijfde set drie matchpoints. Nog nooit had ik tien volleyballers en een coach na een nederlaag zo kapot zien zitten. Eigenlijk kan ik eindeloos doorgaan. Waar wordt gewonnen, wordt ook verloren. En niet door de minsten. Voetbalvedette Rijkaard degradeert met Sparta en groten der aarde als Van Basten, Baggio en Kluivert missen strafschoppen als het er echt om gaat. En verder hebben dames 6 en heren 7 ook geen geweldig seizoen achter de rug.

 

Gedeelde smart is halve smart. En een beetje erover schrijven schijnt ook te helpen.

 

Willem Held

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)