Logisch? (12-09-2004)

Logisch? 

Met mij grote mond heb ik laatst tijdens de ledenvergadering zeker niet alleen maar vrienden gemaakt. Mijn suggestie om maar eens te onderzoeken of het mogelijk is de SSS-ers die vaker dan één keer trainen wat meer contributie te laten betalen, viel niet bij iedereen in goede aarde. Het voorstel, dat overigens door de ledenvergadering werd overgenomen, zou meer vragen dan antwoorden hebben opgeroepen. Hierbij enige toelichting.

 

Als je bij de bakker één brood koopt, hoef je er ook maar eentje te betalen. Als je er twee bestelt, moet je er ook twee betalen. Logisch.

 

Als je bij de tennisclub drie tennislessen in de week neemt, moet je er drie betalen. Dat is ook logisch, ook al betaal je je in zo’n geval dus helemaal scheel.

 

Als je bij SSS twee keer mag trainen omdat je voor één of ander knap team bent geselecteerd, betaal je net zo veel als alle anderen die minder begaafd zijn in het volleybalspel en dus maar één keer mogen trainen. Is dat logisch? Volgens mij niet, zeker wanneer je bedenkt dat zaalhuur verreweg de grootste post is op de begroting van onze club. Let wel, ik pleit niet voor een verdubbeling van de contributie voor twee-keer-trainers, maar een flinke toelage lijkt me niet onredelijk. Dit is trouwens niet een plannetje voor de lol, maar meer een poging om de zware lasten (lees vooral zaalhuur) zo eerlijk mogelijk te verdelen. En de realiteit is nog steeds dat SSS ieder seizoen erg veel moeite heeft om rond te komen.

 

Aardig plan, maar moeilijk uitvoerbaar, hoor ik in de wandelgangen. Al die verschillende contributies, daar krijg je toch alleen maar gedonder over. Als dit het argument wordt van het bestuur om deze weg niet in te slaan, vind ik het best. Maar dan geen gezeur meer over te weinig geld. En zeker ook geen algemene contributieverhogingen meer waardoor de één-keer-trainers-zonder-betaalde-trainer de melkkoeien van SSS worden.

 

Het bestuur van een moderne grote ambitieuze club moet toch echt in staat zijn om met een gedifferentieerd contributiestelsel werken. Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze bij TweeVV uit Ede en SDS allang met dit systeem werken. Het zal toch niet zo zijn dat die boeren uit Voorthuizen dat wel kunnen regelen en wij niet?

 

Willem Held           

 

 

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)