Mens erger je niet (16-11-2004)

Erger je niet, verwonder je slechts. Dat advies van een oude leermeester neem ik tegenwoordig voortdurend ter harte. Tjonge jonge wat ben ik me de laatste tijd veel aan het verwonderen.

 

Zo verwonderde ik me gisteravond mateloos omdat mijn landgenoten de volksmenner Pim Fortuyn tot grootste Nederlander aller tijden hadden gekozen. Ik verwonder me ook zeer over al het gedoe van de laatste tijd over moslims en extremisme. Maar op deze luchtige SSSportsite zal ik jullie mijn theorieën over de islam in het bijzonder en godsdienst in zijn algemeenheid besparen. Ach, het zijn ook kleine dingen die mij verwonderen. Zo is het bijvoorbeeld verbazingwekkend dat de mid-achters van mijn team ondanks mijn duidelijke adviezen zo slecht verdedigen. En dat veel spelers hun opslag vaak in het net slaan, terwijl ze best weten dat de bal over het net heen moet. Coachen is eigenlijk een soort ‘mens erger je niet’. Er is niets aan, tenzij je wint.

 

Zondag trouwens nog iets wonderlijks meegemaakt in Apeldoorn. Daar zag ik Wouter Klapwijk een balletje inslaan voor een Europa Cupwedstrijd van zijn nieuwe ploeg Piet Zoomers/D. Opvallend, want Wouter speelde vorig seizoen uit principiële overwegingen niet op zondag, ook niet tijdens de play-outs. Ik oordeel niet, want Wouter is een bijzonder aardige jongen die zonder twijfel zal hebben geworsteld met dit voor hem zo lastige vraagstuk. Maar een lichte vorm van verwondering maakte zich wel van mij meester.

 

Laatst werd ik trouwens ook nog getroffen door een zeer zware vorm van verwondering. De stichting Pro-Volley heeft een schuld van ongeveer 600.000 euro en gaat failliet. Die club  krijgt  jaarlijks een half miljoen van de NeVoBo (afkomstig van de leden) om het topvolleybal te regelen, maar leed aan chronische spilzucht. Deze sportorganisatie (de opvolger van het ook al failliete TVN) is ten onder gegaan aan mismanagement en intriges. Ja, het verpatsen van ‘ons’ talentteam aan Capelle was bepaald niet de enige blunder van de directie. Het geld ging met bakken de deur uit, er kwam nauwelijks iets binnen en de Raad van Commissarissen sliep zacht. Wat een schande voor de volleybalsport, wat een ramp voor de schuldeisers.

 

Ergernis is dus niet het juiste woord, ik verbaas me gewoon regelmatig en probeer vooral veel te relativeren. Lekker belangrijk, al dit gedoe. Ik ga vanavond een balletje spelen in het Oosterbos en daarna maar eens flink aan het bokbier.    

 

Willem Held

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)