Oefenen voor de eredivisie (18-04-2005)

 Het is maandag 18 april van het jaar 2005, bijna half tien in de avond.

 

Buiten begint het knap donker te worden, binnen zit een man in gedachten verzonken achter zijn computer. Hij heeft zichzelf zojuist een glas rode wijn ingeschonken want het is tenslotte niet iedere dag maandag 18 april 2005. Bovendien is er een zekere mate van geestelijke rust over hem gekomen nu definitief is besloten dat zijn club volgend seizoen geen eredivisie gaat spelen. Geen gezeik met jongens van heinde en verre die nog geld willen hebben ook, geen  degradatiezorgen in het verschiet en geen hemeltergende technische time-outs in sporthal het Oosterbos.   

 

Allemaal leuk en aardig die eredivisie, maar SSS kan best een paar jaar zonder. Grappige bijkomstigheid is dat de eredivisie blijkbaar niet zonder SSS kan. Nu Ekspalvo (de kampioen van zuid) ook heeft afgezegd, komt men op het hoogste niveau een paar teams tekort. Want zelfs  het ‘rijke’ Capelle (dat een paar jaar geleden met machtsvertoon ‘onze talenten’ wegkocht) staat diep in het rood en wil niet meer in de eredivisie blijven. Die club probeert nu – o wat een treurigheid - het plekje te verkopen. Zou dat niets zijn voor SDS? Voor een paar euro kunnen ze volgend seizoen in Voorthuizen lachen, gieren en brullen.

 

Na een leuk seizoen is de man achter de computer op deze maandagavond goed geluimd. Maar diep in zijn binnenste zit ‘m iets dwars, daar knaagt iets, daar is spijt en schaamte. De kwalijke kwestie is: een jaartje geleden had hij weer eens een te grote mond door de stoere bonken van heren 8 ‘laf’ te noemen omdat ze na een kleurrijk kampioenschap niet wilden promoveren. Nog vervelender is dat hij daar onlangs aan de bar ondubbelzinnig op is aangesproken door een paar wakkere figuren uit dat team. O jee, hoe lult hij zich hier uit?

 

Ja hoor, hij weet het al. In het geval van heren 1 is niet promoveren een slimme streek met het oog op de verre toekomst. SSS gaat immers ooit terug naar de eredivisie om kampioen van Nederland te worden. En wat gebeurt er wanneer je landskampioen wordt? Inderdaad, dan kan je niet promoveren, dan moet je het volgende seizoen weer gewoon in dezelfde klasse spelen en daarin zo goed mogelijk presteren. Welnu, zo’n situatie wil het eerste van SSS eerst wel eens even oefenen. Kampioen worden, niet promoveren en vervolgens wel weer een goed seizoen draaien: dat is zo makkelijk nog niet.

 

Tenslotte: het blijft laf dat heren 8 vorig jaar niet wilde promoveren.

 

Willem Held

0
0
0
s2smodern
BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)