Het zwakke geslacht (11-09-2005)

Vrouwen hebben geen kloten, zo blijkt maar weer uit de recente ontwikkelingen bij ons aller dames 1. In plaats van wat karakter te tonen na de degradatie uit de tweede divisie is het hele zooitje opgestapt. Niemand van de selectie 2004-20005 maakt deel uit van ons nieuwe eerste damesteam en dat is ongetwijfeld een unicum in de 45-jarige geschiedenis van SSS. Een zwarte bladzijde zou ik het niet willen noemen, want eigenlijk is het natuurlijk allemaal bijzonder lachwekkend. Een klucht ter lering en vermaak.

 

Naar wat ik heb begrepen is het volgende gebeurd: Ergens ver voor het einde van het vorige seizoen laten enkele vedettes uit ons dames 1 weten dat ze volgend seizoen niet doorgaan wanneer meisje X (een van de betere speelsters nog wel) ook blijft. Dat alles wordt de persoon in kwestie heel dapper verteld door de technische leiding waarna ze (geheel begrijpelijk) besluit om onmiddellijk op te stappen. Vervelend, ook al omdat meisje X nog wel eens zo aardig was af en toe een bardienst te draaien. Maar ja, de toekomst van dames 1 was hiermee echter wel veilig gesteld en daar ging het tenslotte om. Of niet dan?

 

Nee dus. Een paar maanden later is er van dit roemloos gedegradeerde team helemaal niets meer over. Het zinkende schip is verlaten waarna zelfs de nieuwe kapitein het niet meer zag zitten. Nu begrijp ik ook wel dat in dit hele blijspel geen glansrol is weggelegd voor de technische leiding/commissie. En ik weet ook wel dat iedere vluchteling zijn eigen verhaal heeft dat met een beetje goeie wil best te begrijpen is. Maar die goeie wil heb ik even niet. Ik vind het triest dat er tussen al die meiden niemand liep die zei: Wat er ook gebeurt, ik blijf bij SSS.  In plaats daarvan leek iedereen te denken: Ik ben eigenlijk te goed voor deze club , ik ga er maar eens vandoor.

 

Het zwakke geslacht heeft haar naam weer eens eer aan gedaan. Wat zeg ik: de uitdrukking ‘het zwakke geslacht’ is gezien de geschetste gang van zaken een eufemisme. Ja dames, zoek dat maar eens op in het woordenboek.

 

Om dit lelijke stukje toch een beetje positief te eindigen wil ik me nog even wenden tot ons nieuwe dames 1: Dappere meiden. Hartstikke goed dat jullie in deze moeilijke periode bij onze club willen spelen en het eerste team willen vormen. Maak er een gezellig en fanatiek seizoen van en wees niet bang voor degradatie. Dat is jullie schuld niet. En als het er van komt, zou het aardig zijn wanneer jullie niet meteen massaal deze mooie club de rug toe keren.     

 

 

Willem Held

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)