Het gaat niet goed (10-01-2006)

Wie denkt dat ik alleen maar lelijk over de vrouwenafdeling van onze club kan schrijven, heeft het mis. Als ik mijn ogen eens over de ranglijsten van de mannenteams laat glijden, blijft er namelijk weinig over van het prettige gevoel dat me bij aanvang van dit seizoen iets unieks voorspelde.

 

SSS  heeft deze jaargang namelijk een zeldzame kans voor het inkoppen. Als het allemaal even goed uitpakt, hebben we volgend seizoen herenteams in de eerste divisie (H1), de tweede divisie(H2), de derde divisie(H3), de promotieklasse(H4), de eerste klasse (H5), de tweede klasse(H6), de derde klasse (H7 en H8) en de vierde klasse(H9). Dat zou niet alleen uniek zijn in Nederland, maar ook nog eens een ideale opleidingslijn en een prima reclameslogan opleveren (SSS: voor  volleybal  op alle  niveaus).

 

Om deze bijzondere status te verkrijgen moet Heren 5 (of Heren 4) uit de eerste klasse promoveren en Heren 6 de sprong maken van de derde naar de tweede klasse. Als dan verder geen enkel team degradeert (of promoveert), is het ideale plaatje rond. Dan kunnen we de boel consolideren om in het jubileumjaar 2010 allemaal tegelijk te promoveren en meteen een Heren 10 in het leven te roepen. Opdat ze in volleyballend Nederland voor eens en voor altijd vol ontzag opkijken naar die waanzinnige topclub van de Veluwe.

 

Maar ja, het gaat dus helemaal niet goed dit seizoen.

 

Wel met heren 1 trouwens. Want dat team mag volgens het geschetste scenario (nog) niet promoveren en via een smadelijke nederlaag in Sneek (4-0) toonden onze beste volleyballers dat ze dit goed hebben begrepen.

 

Maar met Heren 2 gaat het dus echt niet lekker. Het zou een ideale mix van jeugdig elan en routine moeten zijn, maar wie niet beter weet ziet vooralsnog een verzameling labiele ego’s  met meer oog voor elkaar dan voor zichzelf. Als de tegenstander een keertje boe roept, hebben ze al weer met 4-0 verloren. Degradatie dreigt.

 

De situatie van heren 3 is nog zorgelijker. Veel jongens van Heren 2 trainen veel en dat zal wellicht hun redding betekenen. Maar de alleraardigste mannen van Heren 3 vinden één keertje oefenen al meer dan genoeg. Ik heb eigenlijk geen idee hoe deze ploeg zich vanaf positie elf op de ranglijst omhoog kan gaan werken.

 

Gelukkig; als het gaat om Heren 4 kan de toon wat vrolijker. Dit team doet het ongemerkt hartstikke goed in de eerste klasse en zorgde voor echt verenigingsteamwork door Invicta, de grote concurrent van Heren 5, twee punten af te snoepen.

 

Voor koploper Heren 5 lijkt promotie naar de promotieklasse mogelijk. Maar er is weinig reden om de loftrompet te heffen voor deze toppers van toen. De trainingsopkomst is doorgaans matig, evenals het spelniveau in de enige echte topwedstrijd (0-4) en de gemiddelde fitheid. Ik durf geen geld te zetten op een aanstaande titel.

 

In de derde klasse verdedigen Heren 6, 7 en 8 gebroederlijk de belangen van onze club en dat doen ze prima. H6 staat bovenaan en heeft de zware taak om die begeerde plaats in de tweede klasse te veroveren. Dat gaat de goeie kant op, maar de koploper heeft zware concurrentie van Xanthos. Daar ligt dus een mooie taak voor H7 en H8, die in de middenmoot van deze klasse acteren. Als zij de juiste wedstrijden winnen (en in die ene broederstrijd niet te moeilijk doen), gaat daar alles volgens plan.

 

Helaas moet ik in mineur afsluiten. Heren 9 staat namelijk onderaan in de vierde klasse. Aan de ene kant is dat niet erg omdat degraderen uit deze klasse niet mogelijk is. Maar toch: het staat zo lullig….  Er wordt trouwens gefluisterd dat de slechte relatie tussen de kopstukken Guus Veldhuizen en Rijk Kelderman één van de oorzaken is van de matige prestaties. Het zal toch niet waar zijn?

 

Conclusie van dit veel te lange verhaal: Het gaat over het algemeen gezien niet helemaal lekker met onze mannenteams. Moeten we soms massaal aan de doping? (SSS: Samen Spuiten & Slikken). Of  kunnen we ook naturel veel beter volleyballen dan in de eerste seizoenshelft?

 

Willem Held

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)