Barneveldse humor (22-03-2006

Ik ben dol op goeie grappen. Je kunt mij geen grotere lol doen dan me aan het lachen te maken. Humor is echt leuk, daar ben ik in mijn leven ondertussen wel achter gekomen.

Daarom ben ik ook zo blij dat ik in Barneveld woon. Steeds als ik mijn dierbare woonplaats binnen rij, lig ik helemaal dubbel over het stuur. Onder het bord ‘Barneveld’ staat namelijk die onwijs rake slogan over ons dorp. Het is niet alleen de diepgang van deze twee woorden die mij zo treft, maar het gaat vooral om die weergaloze woordgrap.

 

Barneveld: Eigentijds Veluws

 

Als je het niet snapt, wil ik het nog wel een keer uitleggen. EIgentijds Veluws.

 

Dat ‘Veluws’ staat er bij om aan de mensen te vertellen dat we op de Veluwe wonen. Maar de clou zit natuurlijk in dat eerste woord. Ons meest fameuze exportproduct is verwerkt in een nadere specificatie van dat Veluws. De boodschap is:  wij zijn niet zomaar Veluws, wij zijn eigentijds Veluws. We zijn dus niet duf en conservatief, zoals vaak wordt gedacht. Geloof dat nou maar niet, wij zijn hier hartstikke modern. Ok, we hebben geen bioscoop, geen schouwburg, geen bruisend uitgaansleven en ook geen openbaar voorgezet onderwijs. Goed, je mag hier op zondagmorgen niet zwemmen en op zondag al helemaal geen sporthal huren of wat drinken in dat prachtig nieuwe theehuis in het bos. Toegegeven, de SGP is hier de grootste partij en dat is inderdaad een strenge conservatieve club waarin vrouwen niets te vertellen hebben. Maar toch zijn we hier heel erg bij de tijd, laat daar geen misverstanden over bestaan.

 

Ik heb een paar jaar geleden van nabij meegemaakt hoe de politiek na ellenlange vergaderingen besloot het wat duffe imago van Barneveld op te gaan poetsen. Nee, die zeurende sukkel van SSS moest niet denken dat we die topsport bij zijn succesvolle volleybalclub nou eens extra gingen ondersteunen. Landelijke uitstraling? Televisie? Nee, daar werd de plaatselijke politici niet enthousiast van. Er was immers een veel mooier en duurder plan om onze gemeente te promoten: Men ging via een kostbare procedure een aantal slogans bedenken om die bij de belangrijkste invalswegen de wereld in te slingeren. Dit alles met als doel dat ze in Nederland nu eindelijk eens de dynamiek van Barneveld gaan ontdekken.

 

Als we weer eens aan een nieuwe slogan toe zijn, heb ik nog wel eentje in de aanbieding:  

 

Barneveld: Dood, dooier, doodst

 

Maar we blijven natuurlijk wel lachen.

 

Willem Held 

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)