Roepend in de woestijn (20-09-2006)

Laat ik dit seizoen eens positief beginnen.

 

Wat ben ik toch blij dat binnen mijn club is besloten dat Holland Parket/SSS ook komend jaar niet in de eredivisie gaat spelen. 

 

Niet omdat die eredivisie een gedrocht is met veel te grote verschillen in budgetten en dus in niveau. En ook niet omdat de eredivisie wegens het zeer laat terugtrekken van dat armetierige Vrevok nu maar met negen teams speelt en dus veel te weinig wedstrijden biedt.  Zelfs niet omdat de landskampioen nu al bekend is door het meespelen van het nationaal team, vermomd als Nesselande.

 

Nee, met al die ellende is nog wel te leven. Het ergste van de eredivisie zijn die vreselijke technische time-outs die het ooit zo fraaie volleybalspel veranderen in een lange pauze met af en toe een vleugje sport.  

 

Laatst speelden Jong Oranje en Jong België een oefenwedstrijd in de Veluwehal en heb ik me weer eens flink zitten ergeren. Dat lag niet aan die talenten van de lage landen, maar het was de lawine van time-outs – aangevraagd door praatgrage coaches – die de hele voorstelling verknalde. Ongeveer zes time-outs in een kwartiertje volleybal: onverteerbaar! 

 

.Ik val in herhaling. Ruim anderhalf jaar geleden schreef ik op deze site onder de titel ‘Schijt aan Acosta’ ook al een tirade over technische time-outs.  Pauzes bij 8 en 16 punten zijn prima, maar pak de coaches dan één gewone time-out af! Iedereen die ik spreek is het met me eens, maar toch verandert er niets. Daarom moet ik eens in de zoveel tijd mijn ergernis kwijt. Temeer ook omdat serieus wordt overwogen die zes time-outs per set ook in de toekomstige B-league toe te staan. Als dat gebeurt, mag Holland Parket/SSS wat mij betreft ook die afdeling gaan boycotten.

 

Ach, waar maak ik me druk over. Ik ben een roepende in de woestijn. De bazen van het Nederlandse volleybal weten precies hoe ze  onze sport moeten verkopen. In het topvolleybal moeten de topspelers nu eenmaal om de drie minuten worden geïnstrueerd door een topcoach. Dit om te voorkomen dat er een beetje sfeer in de zaal ontstaat. Wie dat niet wil begrijpen, is niet goed wijs.

 

Willem Held

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)