Hockey met een stokkie (13-12-2006)

,,Wij zijn er bijzonder trots op dat we op het sportgala zijn uitgeroepen tot sportverenging van het jaar.’’

 

 

Deze tekst ken ik uit mijn hoofd want steeds als ik de Oosterboshal binnenstap, valt mijn oog op dat spandoek van onze goede buur: de Mixed Hockey Club Barneveld. De gemeente benoemt bij toerbeurt een ‘club van het jaar’ en de MHCB schreeuwt de blijde boodschap met koeienletters de wereld in.  Is dat lelijk of juist slim?

 

Omdat ik me arbeidshalve tegenwoordig regelmatig in hockeykringen begeef, leer ik deze sport steeds beter kennen.  

Duidelijk is dat ze in deze wereld het woord bescheidenheid niet hebben uitgevonden. Hier en daar lopen nog een paar onvervalste kakkers te brallen en is uiterlijk vertoon meer hoofd- dan bijzaak.  Maar over het algemeen zijn het gewoonweg leuke verstandige lui, die hockeyers. Ze zijn actief in toegankelijke, gastvrije en gezellige clubs. En laat ons bij SSS nu niet denken dat wij goed kunnen zuipen, want daar zijn ze binnen de hockeysport echt veel beter in.

 

Het gaat razend goed met het hockey in Nederland. De clubs groeien en bloeien en dat kun je niet over alle volleybalverenigingen beweren. Als het gaat om organisatie, jeugdbeleid, sponsoring en professionalisering lopen veel hockeyclubs voorop. Dit terwijl binnen veel volleybalverenigingen nog steeds wordt gedacht dat alles goed komt als je maar vaak genoeg roept dat je meer vrijwilligers nodig hebt.

 

Laat dat spandoek van onze buren maar als een soort waarschuwing dienen. Als wij de zaken bij SSS niet goed voor elkaar hebben,  gaat die fijne buurman ons overvleugelen. Het valt nu eenmaal niet te ontkennen dat het veilige en beschaafde hockey steeds meer als een goed alternatief voor het verloederende voetbal wordt gezien. Ook door mensen die verre van rijk zijn.  Raar eigenlijk, want we weten toch allemaal dat volleyballen veel leuker is dan dat moeilijke gepiel met een keiharde bal en een kromme stok op een ijskoud kunstgrasveld.

 

Hockey is een sport van niks, maar die hockeyers weten hun sport wel goed te verkopen. Dat probeert de MHCB bijvoorbeeld door een spandoek op te hangen na een flutverkiezing. Bij ons zou niemand in zo’n geval de moeite nemen om zo’n lap te maken en in het hek te klimmen.  Terecht natuurlijk, want er zijn wel betere manieren te bedenken om keigoed bezig te zijn binnen SSS. Al was het alleen maar om die straatlengte voorsprong op die hockeyclub niet kleiner te laten worden.    

 

Willem Held

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)