Wat is hoog? (28-01-2007)

 Wanneer volleybal je nu op hoog niveau?

Dat weet ik dus ook niet precies.

Maar laatst voerden twee mannetjes daarover een gesprekje in mijn hoofd.

 

Hé jij daar! Hoe zit dat nu eigenlijk met die nieuwe indeling van de competities volgend seizoen? B-League, A-League, versterkte promotie….. Ik snap er niets van.

 

O, dat is heel simpel. Volgend seizoen wordt de eredivisie gesplitst in een A en een B-League. En omdat ze dan wat teams tekort komen in de B-league, mogen de beste vijf teams van de twee eerste divisies volgend seizoen ook meedoen in die nieuwe afdeling.

 

Ok, snap ik. Dus het hoogste niveau van Nederland heet volgend jaar A-league. En die B-league is -zeg maar- de nieuwe eerste divisie, maar daar is er dan maar één van?

 

Ja, ja, zo kun je het zien.

 

Dus de eerste divisie is volgend seizoen niet het tweede, maar het derde niveau van Nederland?

 

Eh…. Ja, inderdaad?

 

Dus als je niet uit de eerste divisie promoveert naar de B-league, degradeer je eigenlijk naar een derderangs competitie?

 

Dat is wat denigrerend uitgedrukt, maar je moet uit die nieuwe eerste divisie inderdaad wel twee keer promoveren om het hoogste niveau van Nederland te halen.

 

Ik begin het te begrijpen. Dus de tweede divisie is volgend seizoen het vierde niveau van Nederland, zeg maar de oude derde divisie?

 

Dat kunt u zo wel zeggen, maar dat vinden de volleyballers die volgend jaar in de tweede divisie spelen helemaal niet leuk om te horen. Als je het zo bekijkt, klinkt tweede divisie helemaal niet zo hoog meer.

 

Snap ik.. En dat soort types wil natuurlijk ook niet horen dat de derde divisie volgend jaar niets meer is dan een veredelde promotieklasse.

 

Ach, laat iedereen nu in de waan dat ze hoog spelen.

 

Ja, laten we dat maar doen. Je moet de mensen niet wijzer maken dan ze zijn. Maar nou nog eens wat. Bij dat SSS van je - of Holland Parket/SSS zo je wilt – spelen toch de eerste vier mannenteams in de eerste divisie, de tweede divisie, de derde divisie en de promotieklasse.  Als ze volgend jaar datzelfde niveau blijven spelen, is dat dus pure achteruitgang. 

 

Maak je geen zorgen. De eerste vier herenteams van SSS staan er allemaal uitstekend voor. Als het een beetje meezit, zullen ze niet ‘degraderen’ naar een lager niveau.

 

Willem Held

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)