Stormy Normy (13-06-2007)

Het was ergens begin jaren negentig dat Norman Abraham zijn bijnaam kreeg. De Amerikaanse generaal Norman Schwarzkopf leidde de operatie Desert Storm in een Arabische woestijn en werd daarom ‘Stormy Normy’ genoemd. Onze Norman werd simpelweg ‘Stormy’.

 
In die tijd hadden we nog geen Sam Sam en dronken we bier bij Café Van den Heuvel. Het bezoeken van dit etablissement (met biljart en uitstekende gehaktballen) noemden we simpelweg ‘hillen’. Na de training in De Lijsterhof ging het gesprek als volgt: ,,Stormy gaan we nog hillen?’’ ,,Nee, vanavond even niet… Nou ja, ééntje dan.’’
 
Het was zo’n café als in de heerlijke televisieserie Cheers. Inderdaad, daarin had je Norm, die gezellige dikke met zijn vaste plek aan de bar naast postbode Cliff. Onze SSStormy had een speciaal plekje in het hart van de joviale barvrouw Bep. Zij hing krantenartikelen over hem op en gaf meer dan eens een biertje weg.
 
Om een lang verhaal kort te maken: Norman Abraham speelde volgens mijn berekeningen 19 seizoenen in het eerste of tweede van SSS. Hij veranderde van een onzekere krullenbol in een rustgevende rots in de branding. Hij reed ooit in een schitterende Ford Capri, beleefde grote SSSuccessen, bleef zijn club trouw in tijden van crisis en was in de afgelopen jaren heel belangrijk voor de jongeren die via het tweede opklommen naar het eerste.
 
Altijd relaxed, maar hij kon heel af en toe knallende ruzie maken. Om vervolgens de kwestie weer snel bij te leggen, zoals mannen dat doorgaans doen. Hij woont al een paar jaar in Zeist en gaat komend seizoen trainer worden bij de Utrechtse studentenclub Protos. Maar niet nadat hij in het afgelopen seizoen ons tweede mannenteam nog even kampioen maakte van de tweede divisie(zie foto die alom circuleert).    
 
Na de afsluitende barbecue verliet hij tegen vier uur ’s morgens ons huis. Het pakketje Belgische bieren, het traditionele cadeautje van het team voor de afvallers, was íe vergeten.
Proost Stormy.
En bedankt.
 
Willem Held

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)