Bomvol De Meerwaarde ziet Oranje verliezen

BARNEVELD - De Nederlandse volleybalsters hebben dinsdag de tweede oefenwedstrijd tegen Bulgarije verloren. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen ging in sporthal De Meerwaarde in Barneveld met 3-1 (25-21 19-25 25-21 25-18) onderuit.

 

oranjedames             oranjedames2

 

 

 

De Barneveldse sporthal was dinsdagavond met ruim 650 toeschouwers tot de nok toe gevuld. Voorzitter Gert Dekker keek tevreden en genoot van de sfeervolle ambiance in De Meerwaarde. ,,Het is een mooie avond voor SSS en voor het volleybal. Het is pure promotie voor de volleybalsport,’’ aldus de voorzitter van SSS. De Barneveldse vereniging had bewust gekozen om alle mensen gratis naar binnen te laten gaan. ,,We willen iedereen de kans geven om te komen kijken. Op deze manier is het promotie voor SSS en ook voor sporthal De Meerwaarde. We willen met De Meerwaarde het volleybalcentrum van Midden-Nederland worden.’’

Volgens Gert Dekker is alle inzet van de clubleden niet voor niets geweest. ,,We zijn door de NeVoBo gevraagd om deze interland te organiseren. De mensen van de volleybalbond kennen ons en we hebben ons best gedaan om er een leuke avond van te maken. Zowel voor SSS als het Nederlandse volleybal is dit pure reclame. We hebben veel mensen uit de regio gezien en er zijn veel bestuurders van de volleybalbond. Ik denk dat het voor alle partijen een geslaagd evenement is,’’ aldus de voorzitter van SSS.

 

Voorbereiding

Oranje won maandag de eerste wedstrijd nog met 3-0. Dat was het eerste duel onder leiding van Vermeulen, opvolger van de vorig jaar ontslagen Avital Selinger.

Nederland speelde tegen Bulgarije als voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi dat komende week in Ankara wordt gehouden. In de strijd om één toegangsbewijs voor Londen wacht de vrouwen een zware opgave met de toplanden Polen, Servië en Rusland als tegenstander in de groepsduels.

De nummers 1 en 2 in de poule plaatsen zich voor de kruisfinales. De winnaars van deze ontmoetingen spelen in een finale om het olympische ticket.

Oranje moet het in Turkije echter stellen zonder de vaste krachten Ingrid Visser, Francien Huurman en Chaïne Staelens. Visser en Huurman hebben hun interlandloopbaan beëindigd en Staelens kampt met een knieblessure.

 

Nieuwe namen

Vermeulen koos in de beide duels tegen de Bulgaren voor een aantal nieuwe namen in de basis. Hij zette Myrthe Schoot in plaats van Janneke van Tienen op de positie van libero en niet Kim Staelens maar Laura Dijkema startte als spelverdeelster. Ook Robin de Kruijff stond in de startopstelling.

Nederland kon dinsdag de winnende start onder leiding van Vermeulen echter geen goed vervolg geven. De bondscoach betreurde de nederlaag, maar noemde het ook nuttig met het oog op het OKT. ‘Gisteren was er euforie, maar nu weet ik ook dat het anders kan. Dat hoort bij het proces. Daar kan ik voor Turkije alleen maar mijn voordeel mee doen. We gingen niet goed met de energie om. We hadden voor de wedstrijd ook nog hard getraind, dat speelde toch mee.’

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)