Vanavond ontknoping Eredivisie voor de kampioenspoule

Op welke positie en met hoeveel punten start Simplex/SSS in de kampioenspoule? Dat wordt vanavond - zaterdag 11 februari - duidelijk als de Barnevelders het opnemen tegen Samen Lycurgus. Het is een strijd tussen de nummers vier en drie van de ranglijst; waarbij ook gekeken wordt naar uitslagen op de andere velden.

De top vijf van de Eredivisie staat binnen twee punten van elkaar met nog één speelronde in de reguliere competitie te gaan. Welkom bij het spannendste eredivisieseizoen van de afgelopen decennia! Na vanavond worden de punten verdeeld voor de kampioenspoule. De koploper start met 5 punten, de nummer twee krijgt 4 punten en zo loopt het door tot en met nummer zes Sliedrecht Sport, die met 0 punten start.

Simplex/SSS is één van de hoofdrolspelers. Na het competitieverlies tegen Orion zakte SSS naar de vierde plaats, maar het heeft zelf de mogelijkheid om minimaal derde te worden door Lycurgus te verslaan. De kans is groot dat de plaatsen één en twee naar VC Limax en Dynamo gaan, aangezien zij spelen tegen Taurus respectievelijk het Talent Team. Nummer vijf Orion hoopt op een puntendeling tussen SSS en Lycurgus, maar zal dan zelf moeten winnen voor Sliedrecht Sport.

De Barnevelders waren zelfs enkele weken de trotse koploper in de Eredivisie. Hoewel er met 3-0 verloren werd bij Orion in de competitie, liet de ploeg van Paul van der Ven zien ook met tegenslag om te kunnen gaan. Afgelopen woensdag herstelde Simplex/SSS zich knap in de beker. De Barnevelders wonnen met 2-3 bij Orion en plaatsten zich voor de halve finales van de beker. In 2017 haalde SSS voor het laatste de halve eindstrijd; toen was een tweestrijd tegen Draisma Dynamo een brug te ver. Op zaterdag 18 februari (thuis) en zondag 19 februari (uit) krijgt SSS een nieuwe kans tegen Dynamo om voor het eerst in de clubgeschiedenis de bekerfinale te halen.

De focus gaat eerst op de competitie. De laatste speelronde tegen Samen Lycurgus, met oud-SSS’ers Markus Held en Jeffrey Klok in de gelederen.

Stand Eredivisie 
(na 21 van de 22 speelrondes)

1. Numidia VC Limax     21-51        7. VoCASA  21-19 
2. Draisma Dynamo 21-50    8. PDK Huizen     21-18 
3. Samen Lycurgus  21-50    9. VCN  21-16 
4. Simplex/SSS  21-50    10. Talent Team  21-16 
5. Active Living Orion         21-49    11. RECO ZVH            21-15 
6. Sliedrecht Sport  21-29    12. Taurus  21-15 

Loterij voor het Wilhelmina KinderZiekenhuis
Simplex/SSS wil niet alleen sportief presteren, maar ook voor de maatschappij belangrijk zijn. De Stichting Topvolleybal Barneveld is dit seizoen actief als Vriend van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Daarom wordt er vanavond een loterij gehouden voor het WKZ.
Bij de kassa kunt u loten voor 5 euro per stuk kopen.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)