Simplex/SSS H1 verliest eerste kwartfinale; zaterdag 6 april return in Barneveld

Simplex/SSS Heren 1 is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen Nova Tech Lycurgus. De Barnevelders speelden met veel passie en wilskracht in Groningen de eerste wedstrijd in de kwartfinales om het landskampioenschap, maar verloren uiteindelijk met 3-1 (26-24, 20-25, 25-23, 25-20). Zaterdag 6 april is de return in De Meerwaarde.

Woensdag 3 april stonden Lycurgus en SSS tegenover elkaar voor de eerste kwartfinale in een best-of-three. Op basis van de krachtsverhoudingen dit seizoen zou Lycurgus met een overwinning van het veld moeten stappen. De commentatoren op de livestream waren benieuwd in welk recordtempo de Groningers zouden kunnen winnen.

Al snel bleek dat SSS zich goed had voorbereid en voor zichzelf ook kansen creëerde tegen de Groningers. Ferdy van Dijk verving de geblesseerde Michael Dowhaniuk kundig en de middenas van SSS was dominant ten opzichte van de Groningers.

SSS trok nipt aan het kortste eind in de eerste set, maar in het tweede bedrijf liet de ploeg van Paul van der Ven zien dat het niet voor een snelle nederlaag naar Groningen was afgereisd (20-25). 

In de derde set nam Lycurgus het initiatief, maar met de nodige servicedruk kwam SSS langszij. Helaas kwamen de Barnevelders moeilijk tot scoren vanaf 21-21 en nam Lycurgus met 25-23 een 2-1 voorsprong. Hoewel het verzet gebroken leek (8-1 voor Lycurgus), was niets minder waar en knokte SSS zich terug in de wedstrijd. Opnieuw moest SSS in de slotfase capituleren.

6 april - De Meerwaarde
Simplex/SSS speelt zaterdag voor eigen publiek tegen Nova Tech Lycurgus. De Barnevelders moeten zaterdag winnen - het maakt niet uit met welke cijfers - om een beslissend derde duel af te dwingen in Groningen (eventueel zondag 7 april). Als SSS verliest, is het seizoen afgelopen en eindigt SSS op de zesde plaats.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)