Dertien in een dozijn

1-5, 2-10, 3-15. Mocht u dyscalculie hebben, dan is het begin van dit verslag uiteraard waardeloos voor u. Al is de kans groot dat u zonder dyscalculie ook weinig van de titel en de eerste paar woorden snapt. Laten we één zaak dan alvast verhelderen: SSS Heren 2 staat na drie wedstrijden ‘gewoon’ zonder setverlies bovenaan in de tweede divisie B.

Een volleybalteam mag op het formulier maximaal twaalf spelers noteren. Tenzij het om de Ere- en Topdivisie gaat, dan mag je veertien spelers hebben. Tenzij je weer een Eredivisieteam hebt dat in de beker tegen een eerste divisieteam speelt, dan mag je weer twaalf spelers hebben en hebben de andere twee spelers pech. Snapt u het nog? Josia wel, toch?

Gelukkig kan je het ook heel simpel maken: je zet zes spelers aan de ene kant, zes spelers aan de andere kant. Dan kan je een fijn potje volleyballen. SSS Heren 2 bestaat ook uit twaalf spelers; dus dat komt mooi uit. Het geval wil dat wij hele talentvolle spelers hebben. Zo goed zelfs dat Buchov op maandag altijd bij Heren 1 meetraint. Zo goed zelfs dat Sil als passer/loper indruk heeft gemaakt bij de Papendalse trainingsstaf dat ze denken: die jongen moeten we hebben als spelverdeler. Da’s logisch… Dus die traint op maandag ook niet mee. En Michiel van de Beek? Die is al zo goed, die hoeft niet te trainen. Dus die hebben we samen met zijn manager en vrouwen op een swing(ende) vakantie gestuurd.

Heb ik al eens geschreven dat in Heren 2 de Heren TC zit? Dus die beste man dacht even de ploeg voor de trainingen aan te vullen tot twaalf man: een paar jongens uit het derde mee laten trainen en even een Renswoudenaar met eigen ogen laten zien wat er allemaal in het Barneveldse tweede gebeurt.

Onze Gertje had dus twaalf man tot zijn beschikking, totdat Buchov dacht "da's gezellig, daar wil ik ook bij zijn". Oftewel: met dertien in een dozijn trainen. Maarten probeerde Rinaldo nog uit te schakelen met een heuse sjem, maar die wist nog niet dat Bouw niet zomaar tegen te vervuilde gronde gaat.

Met twaalf man trainen is toch fijner en om Josia niet het gevoel te geven dat hij de dertiende man is, had de TC de uitnodigingen bij twaalf man gestopt voor de donderdag. Wat denk je? Thijs had opeens last van zijn vinger. Opeens. Dat wordt ongetwijfeld vervolgd. Maar goed, dan maar met elf spelers trainen. Gepko stond eens aan de andere kant van een sjem; ditmaal was Nick het slachtoffer.

Zou het dan de week van de sjem-diagonalen zijn? Daar gaf de schrijver dezes twee dagen later zelf antwoord op. Tijdens het inslaan dacht hij even de vervuilde grond schoon te maken, maar hij hield er geen rekening mee dat hij dan zijn koppositie letterlijk en figuurlijk zou verstevigen.

Na zeven alinea’s zijn we dan bij de wedstrijd aangekomen. Na vorige week een bezoekje aan Proost sr. gebracht te hebben, kwam ditmaal Proost jr. naar Barneveld. De ploeg van laatstgenoemde had toch een stuk minder kwaliteit dan die van de stadsgenoot waar we vorige week tegen speelden. Met een indrukwekkende naam als Pegasus verwacht je een imposante tegenstander. De ploeg probeerde wel met aanvallen zo snel als de bliksemschichten van Zeus ons spel te ontregelen, maar het was alleen maar een gevalletje van ‘wie een kuil graaft voor een ander…’.

Voor SSS Heren 2 bracht het duel wel een extra uitdaging met zich mee, want het was een gevalletje van:

Één grote coachkabouter voelde zich alleen
Hij riep zijn twaalf spelers en samen gingen ze over VVH heen

Twaalf kleine tuinkabouters liepen door een beek
Één liet zich meevoeren naar een Italiaanse streek

Elf grote tuinkabouters dronken godendrank
Één kon daar slecht tegen en zoop zich klem onder een bank

Heren 2 staat nog steeds bovenaan
Na VVH ging Heyendaal eraan
Geniet van de status en natte gerst
Want voor je het weet is het al kerst

Na twaalf man tegen VVH, elf man tegen Heyendaal, trok SSS Heren 2 met tien man tegen Pegasus ten strijde. Hoe moest dat dan? Arno mocht zich als libero bewijzen en had voor zichzelf extrinsieke motivatie op de tribune geregeld.

Verder had Kees Jan nog de beschikking over een dubbele wissel of over een wissel om dubbel te gebruiken. Zo ook met Rinaldo die van alle markten thuis is en nog steeds voor de pass ingezet kan worden; of gewoon om een beetje op de achterlijn te staan. Ook goed. Wilco zag zijn kansen al schoon om dan maar als dia ingezet te worden, want invallen voor Buchov zat er dit keer niet in. Laatstgenoemde was zo slim om wijselijk zijn mond te houden tegen de coach en zo te voorkomen dat hij gewisseld wordt; het zwijgen houdt hij overigens al een week lang vol.

Of er ook nog iets over de wedstrijd geschreven kan worden? Zij waren slecht, wij waren beter. Wij waren rommelig, zij waren rommeliger. We zijn geen enkel moment in de problemen gekomen en konden als een team voor de derde week op rij vijf punten pakken. Dit gebeurde in één uur en twintig minuten. Dat was deels te danken aan de eerste scheidsrechter die het tempo erin hield. Alleen zijn secondant werkte niet mee; die had al van de kruidenbitter gesnoept en wist niet meer helemaal hoe de opstelling van Pegasus eruitzag. Wist u trouwens dat kruidenbitter ook lekker is als het op het asfalt ligt?
U leest het al: de wedstrijd was een gevalletje van dertien in een dozijn.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)