Net als prik en cola

Hedde gij da gezeet ghad? Mende da werklik woar? Hoe doede gij da? Hoe doede gij da? Hoe hedde gij da gedoan? Dat zijn natuurlijk de vragen die bij iedereen opkomen na het zien van de uitslag van SSS Heren 2. Hoe kan het dat er met 3-1 verloren is bij VC Volt, in het Brabantse Beers? Heel simpel: het is net als prik en cola.

Met meer spelerskaarten dan spelers ging SSS Heren 2 afgelopen zaterdag op stap richting een pittoresk dorpje in het zuiden voor een potje volleybal tegen VC Volt. Nu is dat sowieso niet zo gek met de Heren TC in het team, waardoor de ploeg ook nog altijd een Jan Willem Jakobs, Jaap van ‘t Land of Freek Hebing in zou kunnen zetten.

Maar in dit geval ging het puur om het mapje met spelerskaarten van het team zelf. Daar zitten twaalf spelerskaarten in, maar sinds dinsdag 8 oktober behoort Thijs niet meer tot het sterrenensemble van Heren 2. Daarom bij deze nog even de persverklaring dat niet gepubliceerd is, maar dat we u niet willen onthouden:

,,SSS Heren 2 is verheugd te melden dat wij Thijs van Gessel groot hebben weten te maken, figuurlijk dan. Wij zijn er trots op dat ons Tieske dankzij ons het afgelopen jaar enorm is gegroeid - figuurlijk dan - en nu de stap kan zetten naar Advisie/SSS. Wij snappen ook dat er een hele last van zijn schouders valt, want het valt niet mee om in de prestatiedruk van SSS Heren 2 te moeten spelen en het is mooi dat hij zich bij Heren 1 kan focussen op zijn ontwikkeling. Wij verwachten dat Thijs ook zal groeien - in zijn figuur - met de toename aan trainingsuren en hierdoor niet meer alleen de sterkste spier van het menselijk lichaam traint. Ten slotte denken we met Thijs een mentaal ijzersterke speler af te leveren; dat kan niet anders als je de Zuidasconcurrentiestrijd met Arno aangaat en in de topsportmentaliteit van Heren 2 meegaat: dan moet je wel een hele koele (tuinbeeld)kikker zijn.

Ten slotte willen wij als SSS Heren 2 er wel nog op wijzen dat er een transfersom gebonden is aan deze verwachte doch plotselinge overgang van Thijs naar Advisie/SSS. Het team ziet daarom graag de achteraf opgelegde transfersom van 24 karaat geelgoud gebotteld overhandigd worden.’’

We gingen dus met elf spelers en een coach richting Beers, waar we de tegenstander mochten feliciteren met het feit dat er glasvezel komt. We hoopten dat dat de enige felicitatie van de dag zou zijn.
Beers, waar kennen we dat van? Als u in uw geheugen graaft, kunt u zich misschien herinneren dat SSS Heren 2 wel eens tegen Energo/Flip Schoonmaak heeft gespeeld. Ook wel bekend van de legendarische nummer zeven.

Heren 2 had er duidelijk zin in. Dat mocht ook wel, want we moesten pas om 19.00 uur spelen; dus genoeg tijd om ons op te laden. De voorbereiding was ook goed. Zo goed, dat Van Roekel zijn ogen niet geloofde toen hij het drietal Frank, Berger en Gepko een pastasalade zag wegwerken in de kantine, terwijl hij met zijn team aan het bier en de patat ging.

Eenmaal in Beers aangekomen - hier wil de schijver dezes een grap maken over Gepchoge, maar geen idee meer waarom - liet de aanvoerder weten gemotiveerd te zijn. Dat werd al snel gekoppeld aan verliefd zijn, waarop Beek met een wijsheid kwam die hij ongetwijfeld in Italië had opgedaan in de weken daarvoor: dat is net als met prik en cola; het gaat vanzelf over.

Het team kon al vroeg het veld op om een balletje over te spelen, voordat met de warming up begonnen werd. Zo konden we al één met de zaal worden: laag dak, stroeve vloer, maar een mooi veld en een knusse hal om in te spelen. Buchov wilde graag de afstand van het veld tot de muren inschatten en had daar zo zijn eigen manier voor om dat op te meten, iets wat niet iedereen kon waarderen. De lachspieren werden in ieder geval getraind, tevens maakte het een einde aan de rondo.

Dan de wedstrijd. Daar kunnen we kort over zijn. Als wij in de eerste en derde set een paar punten meer (oftewel een paar fouten minder) hadden gemaakt, hadden we gewonnen. Zo simpel is. VC Volt steeg boven zichzelf uit, waar SSS Heren 2 op de beslissende momenten niet altijd thuis gaf.

In de eerste set kwamen we dankzij sterk serveren van onze benjamin terug uit geslagen positie, om alsnog de set te verliezen. In het tweede bedrijf wonnen we met nipt verschil. In de derde set gaven we drie keer een voorsprong - inclusief setpunten - uit handen. In de vierde set kwamen we er niet uit. Weliswaar kwamen we nog terug, maar met 3-1 ging de winst terecht naar VC Volt.

Wie moet hiervan de schuld krijgen? Dat mag u bepalen, maar helaas kwamen de set-ups van Thijs niet altijd goed aan, serveerde Thijs, Thijs en Thijs te veel fout, liepen Thijs en Thijs de blokkering niet even goed dicht en waren de Thijsen aanvallend slordig. De pass was daarentegen uitstekend; complimenten aan onze nieuwe leider in het achterveld Arno.

SSS Heren 2 vertrok dus met slechts één punt in de tas uit Beers om via Heteren naar Barneveld te rijden. Het team staat nog steeds bovenaan in de tweede divisie B met zestien uit vier, maar het eerste setverlies én de eerste nederlaag is dus helaas een feit. Daar moeten we ook niet te lang over treuren, want je wist dat het een keer moest gebeuren. Het is net als met prik en cola.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)