Netjes kijken

Het is toch om je ogen uit te kijken: opnieuw een overwinning voor SSS Heren 2. De mannen in het groen gaven BVC’73 het nakijken: 4-0. SSS H2 ziet vijf punten bijgeschreven worden, ook al lieten ze tijdens de wedstrijd slechts bij vlagen het achterste van hun tong zien. De vijf punten betekenen een versteviging van de koppositie; het ziet er nog altijd goed uit. In dit verslag geven we een klein inkijkje in het geheim van de smid. Of beter gezegd in het geheim van de opticiën. Het draait immers allemaal om netjes kijken.

Wie de stand van de tweede divisie B bestudeert ziet SSS H2 al vanaf zaterdag 28 september bovenaan staan. De mannen voelen aan hoe de concurrentie met schele ogen naar de resultaten in Barneveld kijkt, hopend op een misstap. Zonder er zelf maar iets voor te hoeven doen, zag Heren 2 de maand oktober aflopen met de koppositie in handen. De ploeg zag dat het niet in actie hoefde te komen tijdens het laatste speelweekend van oktober.

Je zou denken dat de ploeg te lui was om uit zijn ogen te zien, maar niets was minder waar. Een grote grap ruilde de volleybal om Jeu de Boules-ballen te bezichtigen, weer een ander ging ergens volleybal kijken (of dacht dat te gaan doen), er zitten klussers bij die een huis er steeds meer parnas uit laten zien en sommigen keken over een zandvlakte en de zee uit om ‘lekker uit te waaien’. Na een zondag van rust kon iedereen weer naar de trainingsweek uitkijken en werd de blik op een nieuwe speelronde gelegd.

Op de attendance sheet werd de afwezigheid van Gert gespot, waarop Kees Jan twee trainingen voor zijn rekening nam. Waar lag de focus op in de trainingen deze week? Kijken, kijken, kijken: netjes kijken, de vloer bekijken, de bal bekijken. Er was geen omkijken naar meetrainers; Kees Jan hoefde alleen de acties van de elf mannen van SSS Heren 2 te bestuderen.
Wat is de conclusie die opgemerkt kan worden na deze trainingsweek? De meeste knieën zagen eruit als de dood van Ieper, bij het blokkeren moet je netjes kijken, Michiel bekijkt een knoop van Buchov en de peripheral vision is bij niet iedereen was het zou moeten zijn. Meer laten we er niet over kwijt; we willen ons immers niet te veel in de kaart laten kijken.

We zagen het treffen met BVC’73 met vertrouwen tegemoet, al bleef het enigszins de vraag wie we nou precies in de ogen zouden kijken. De ploeg zag Frank in ieder geval niet in de sporthal verschijnen; er kwam een kruisje achter zijn naam in de attendance sheet, omdat de betonspecialist aan het wark was bij het bedrijf dat Abraham had gezien en mensen achter de schermen liet kijken. Het is een hal om je ogen in uit te kijken; misschien wel iets voor SSS Heren 2. Frank probeerde nog aan te sluiten bij de ploeg, maar wat baten kaars en bril als de Bosch-uil niet zien en lezen wil.

Een tiental SSS’ers staarde de tegenstander uit Barchem in de ogen, waaronder Sander die zijn kans schoon zag en die liet graag zijn tanden zien. De eerste set zette Michiel de tegenstander onder druk en gaf de tegenstander een gevoel van verdrinken eer men water gezien heeft. SSS keek echter niet goed uit zijn doppen en liet BVC prompt terugkomen. Michiel moest andermaal in actie komen aan het einde van de set: kwam, zag en overwon.

In de tweede set ging het licht uit: eerst bij de scheidsrechter, daarna bij Barchem. Het was niet best gesteld met het de peripheral vision van de tweede, die keek als een hard geschilde aardappel. In plaats van horen, zien en zwijgen, attendeerde SSS de eerste scheidsrechter erop dat ene Emiel Sennema deze rol zou kunnen overnemen. Daarmee zag Heren 2 Emiel naar de ogen en was zijn debuut als scheidsrechter bij Heren 2 een feit. Emiel zag niks door de vingers en floot een puike wedstrijd.

Zoals gezegd ging kort daarna ook het licht uit bij BVC. Onze Buchov zag zijn kans schoon om te stijgen in de servicecup en serveerde zijn team van 10-10 naar 23-10. Uiteindelijk keek hij enigszins zuinig toen hij vervolgens zijn kans om de set uit te serveren als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

Als oude honden blaffen, is het tijd om uit te zien. Toch zag het publiek dat het een stuk moeizamer ging in de derde set. In plaats van te domineren, hanteerde SSS poppetje gezien kastje dicht. Gelukkig deed Sil het licht een aantal keer uit bij de tegenstander met zijn blokkering en zag ook Wilco zag kans schoon om punten mee te pakken.

Hoewel SSS niet het achterste van zijn tong liet zien, was de overwinning een feit en ging de ploeg op jacht naar het bonuspunt. Dode honden bijten niet, maar dan moet je zelf niet de kat uit de boom blijven kijken. De toeschouwers - met een kennersblik kijkend of voor het eerste Heren 2 bijwonend - zagen desondanks dat ook de vierde set niet in gevaar kwam. Gepko dacht even gezien te mogen worden door het laatste punt te maken, maar het was uiteindelijk Michiel die over het netje keek en netjes keek: 25-20.

Vijf punten erbij en hierdoor laat SSS Heren 2 nog steeds de rest van de competitie zijn hielen zien. Natuurlijk moeten we de zaak nog eens aankijken, maar men mag een gegeven paard niet in de bek kijken. We blijven kijken hoe de hazen lopen. Het is koffiedik kijken hoe het verder verloopt, maar we zien Avior in ieder geval alvast aankomen.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)