Ziek, zwak en misselijk

Haalt ie de kerst of niet? Dat was 112 dagen geleden de vraag. Gezien de radiostilte van de afgelopen maand, verwacht u mogelijk dat het ook letterlijk een 112-situatie was. Hierop kan ik niet zeggen 'niets was minder waar', maar wel in tweevoud een samenvatting geven: 1) ziek, zwak en misselijk; 2) WIJ STAAN BOVENAAN.

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van 2020 op het programma. U zou verwachten dat we na een goed winterstop uitgerust zijn en allen fris op de training konden verschijnen. Op de generale repetitie voor het treffen met Heyendaal waren daarom ook maarliefst zes spelers van Heren 2 aanwezig. Gelukkig had de Heren TC nog wat meetrainers opgetrommeld, zodat er alsnog met twaalf man een voorbereiding getroffen kon worden.

Waar was de rest van de ploeg aanwezig? Ziek, zwak, misselijk. Op de latten: liggend op een matras of staand op ski's. Dat was niet ingecalculeerd door de trainer, die namelijk eind november nog verkondigde dat november de maand was waarin we extra goed voor onszelf moest zorgen en het risico op blessures groot was.
Een minpuntje voor de meestervoorspeller, wat uiteraard mee werd genomen in de evaluatie richting de kerstdagen. Toen bleek immers dat in december de malaise - letterlijk en figuurlijk (voor de taalkundigen onder ons) - was ingezet.

Zo bleken we het tijdens de topper van het seizoen het te moeten stellen zonder de aanvallende kwaliteiten van Michiel. Onze krachtpatser. Onze hoop in bange dagen. Onze Michiel van de Peupel. Dat hadden we niet in onze visuele chocoladeletter exercitie meegenomen. Zo was er toch nog sprake van een visuele executie.

Desondanks speelden we voor het oog van ruim 120 man publiek een mooie pot volleybal tegen de kleine broer uit Renswoude. De blauwe boeren pakten aan de hand van Freek in het Wild (alias tegenwoordig Freek aan de Zuurstof) de eerste set.

Daarna liet SSS H2 zien een meer dan terechte koploper zijn door anderhalve set de bovenliggende partij te zijn en de stand gelijk te trekken. Helaas beloonde de ploeg zichzelf niet, waarop de tandem Van Garderen-Van Roomen (vult u zelf maar in om welk van de broers het gaat) de winst - maar niet de koppositie - veilig stelde voor Renswouw. Oftewel, SSS H2 - oud SSS: 1-3.

Er was geen tijd om te treuren. Vooral beseffen dat we beter konden dan we hebben laten zien en Renswouw door onze groene vingers hebben laten glippen.
Daarnaast stond er nog een treffen op het programma. Op naar Duitsland om vijf punten en een paar gestolen fietsen op te halen. Inzet: Herbstmeister worden.

Mogelijk hoorde u in de wandelgangen geroezemoes dat het voor KJ KO was na deze nederlaag zo vlak voor de kerstdagen. Hij werd immers niet maar waargenomen in De Meerwaarde. Geruchten gingen dat hij in het vliegtuig de Noordzee was overgestoken om daar zijn volleybalgeluk te beproeven.

De geruchtenstroom werd heviger toen ene Mark van Roekel als adje interim werd aangesteld voor de uitwedstrijd in Duitsland. Wat een succes TC: één nederlaag, coach eruit; vervolgens de coach van het derde (zij stonden immers bovenaan sinds vrijdagavond, waar Heren 2 op hetzelfde moment deze positie voor het eerst na 76 dagen - 12 dagen voor kerst - moest afgeven aan Renswouw).

De geruchtenstroom over gedoe in de ploeg werd heviger toen twee spelers op donderdag niet op trainen verschenen. Nick ging zelfs niet mee naar DIOS. De Telegraaf richtte de pijlers van Ajax op SSS H2 en wist te melden dat Hebing uit de selectie was gezet omdat hij aan het klieren was. En dat Sil mishandeld was vanwege zijn muziekkeuze in de kleedkamer, waarbij de aanvoerder de opdrachtgever zou zijn geweest voor deze stuitende situatie.

De wedstrijd leek bijzaak te zijn geworden, zo meldde de roddeljournalistiek. SSS H2 gaf in eerste instantie geen krimp op het Dinxperlose veld en kwam op een 0-2 voorsprong. Toen het even dreigde mis te gaan, stonden de echte mannen op en klommen de journalisten in hun pen om met de waan van de dag te noteren hoe SSS 2 met een ware houdini act Herbstmeister wist te worden. Niets was minder waar. Want na de ommekeer in de derde set, gaf het een bonuspunt en het wintetkampioenschap in de vierde set uit handen.

Niets was minder waar. Dat is ook het geval bij bovenstaande roddels. KJ verscheen namelijk enkele dagen later weer gewoon op trainen en leidde ons de kerstvakantie in op een prachtige tweede positie in de tweede divisie B. De winterstop kwam als geroepen om spelers rust te geven aan hun schouder, stuitje, klieren of om even vader te worden.

Na twee weken rust stond er in het nieuwe jaar direct een oefenduel gepland. Doel: vertrouwen kweken. Eerste divisionist Woudenberg mocht de eerste set vertrouwen opdoen. Wij de laatste drie sets, mits we een vijfde set gespeeld zouden hebben.

In ieder geval waren we wel weer compleet toen we zaterdag tegen Heyendaal onze eerste officiële wedstrijd van het seizoen speelden. KJ als coach, tien fitte spelers en gelukkig met Nick erbij. Hij had zijn jasje wel aan gedaan, omdat hij in de maand ervoor een paar jasjes uit had gedaan.

Over de wedstrijd tegen Heyendaal kunnen we kort zijn. Een zakelijke, strakke 4-0 winst. Verdere info geven we niet prijs. Daar heeft de schrijver dezes ook geen tijd voor, omdat over 45 minuten alweer het volgende treffen op het programma staat.

P.S.: WIJ STAAN BOVENAAN

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)