Het verslag waarvan je niet wist wanneer dat zou komen

Het verslag waarvan je niet zeker wist wanneer dat weer zou komen, is toch eindelijk daar. Het seizoen 2020/2021 is van start gegaan en dat betekent ook weer tijd voor wedstrijdverslagen van Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2. De schrijver dezes kan ook met een goed gevoel het eerste verslag noteren, want er werd immers gewonnen: 4-0 tegen Ten Brinke Set Up IJsselmuiden.

Aangezien tussen onze laatste competitiewedstrijd uit het seizoen 2019/2020 en onze eerste wedstrijd van het seizoen 2020/2021 maar liefst 28 weken zit, lijkt het ons goed om Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 even aan u voor te stellen.

Te beginnen met de sponsornaam: van één van de kortste namen in de competitie, hebben we nu opeens bijna de langste naam. Helaas moesten we het op dat gebied afgelopen zaterdag afleggen tegen Ten Brinke Set Up IJsselmuiden Heren 1, maar dat wilden we best prijsgeven als we de rest van de punten gewoon in Barneveld konden houden. De sponsornaam doet vermoeden dat er nogal wat brokkenpiloten in de selectie zitten. Wellicht had de sponsor uit Lunteren dan beter een wederkerige sponsordeal met een teampje hoger kunnen sluiten.

In SSS Heren 2 zitten vooral brave coureurs, waar tegenwoordig ook geselecteerd wordt op de veiligheid en het comfort van de auto’s. Vandaar dat de twee meest onervaren coureurs uit het team zijn gezet en we tegenwoordig inzetten op meer familiewagens en zo nu en dan (lees: bij de uitwedstrijden naar het hoge noorden) een Audi of een Jaguar.

Het team is vooral erg blij met de nieuwe sponsornaam, want zodoende werd er al druk gespeculeerd over een koploperschap nog voor de eerste speelronde. Helaas zit Apollo 8 in dezelfde poule, waardoor wij de tweede positie op de startrij kregen.
Verder kunt u ons binnenkort ook zien schitteren in nieuwe kledij. Dit zal hoogstwaarschijnlijk voorlopig op het scherm aanschouwd moeten worden, want jammer genoeg is er geen ruimte voor toeschouwers in De Meerwaarde. Gelukkig zullen onze duels op SSS TV te bekijken zijn.

Bij het passen en meten voor de kleding moest het team wel even de wenkbrauwen fronsen, want zagen we dat nou goed: maat S? Welke jeugdig talent met een ongekende sprongkracht heeft zich naar het tweede team van SSS opgewerkt? Niets is minder waar; het bleek de nieuwe libero te zijn die de concurrentie aan moet gaan met Arno. Misschien dat u hem al op de livestream door het veld heeft zien vliegen, duiken en sprinten. Ties Haket is de naam en zodra het weer kan, zal in deze verslagen dan ook geschreven worden over een nieuwe mysterieuze blondine op de tribune.

Wat valt er verder over de selectie te vertellen? Thijs en Robin hebben de stap naar Heren 1 gezet. Mooi om te zien dat Heren 2 niet alleen ‘iedereen verpest’ met ons gedrag, maar juist spelers beter weet te maken en aan de Eredivisie kan afleveren. Dat geldt ook voor onze benjamin van afgelopen seizoen; Sil gaat een oranje shirt aantrekken en voor het Talent Team spelen. Verder heeft papa Sander ervoor gekozen om het gepromoveerde Heren 3 te versterken en zodoende SSS te helpen in de strijd tegen een spelverdelerstekort. In de strijd tegen een middentekort worden momenteel nog gesprekken gevoerd met Martin Berger. Daarover later meer.

De overige acht spelers zijn gebleven, net als de technische staf met Kees Jan, Gert en Christien. Dat betekent gewoon weer mandarijnen met Haribo’s. Daar valt niet over te discussiëren. Echt niet. Nee, echt niet. Van het achttal hebben we een elftal weten te maken door Ties weg te lokken uit Woudenberg en door Ewoud (Heren 3) en Arjan (Heren 1) op de passer/loperpositie te zetten. Nu hoor ik u denken: is Martin Berger dan echt midden geworden, omdat jullie anders vier passer/lopers hebben? Nog niet. We hebben wel Michiel een gekke positiewisseling laten maken en gaan eens kijken of hij ook een beetje kan spelverdelen.

Met dit elftal begon de voorbereiding op 1 juli. De dag dat we weer mochten sporten zonder afstandsbeperkingen en daarmee begon direct de zomercompetitie. Prachtige duels werden er gespeeld op het zand van Almere, Renswoude en Barneveld; als ook op het blessurevrije gras van de schaatsbaan. De competitie was een kolfje naar de hand van Michiel, die daarmee een vakantie én een weekendje weg verdiende.

De voorbereiding werd vervolgens in de zaal opgepakt, waar de opkomst opeens lager was dan in de buitenlucht. Verstandige jongens bij Heren 2: niet te veel mensen op zo’n kleine ruimte, dan kan er beter afstand gehouden worden. Daarnaast is het een kwestie van niet te vroeg pieken. Je zag iedereen zoeken naar de supercompensatie. Zo wonnen we van Veracles, verloren we in Veenendaal, veroverden we Brabant met een stuk appeltaart en speelden we een matige generale repetitie (zoals het hoort) in Nieuwegein. Wat viel vooral op? Beide wedstrijden dat Gert erbij was, gingen verloren.

Gelukkig konden we opgelucht ademhalen dat Gert er zaterdag niet bij was, waardoor de overwinning in de sterren geschreven stond. De Nevobo zal hier waarschijnlijk niet van op de hoogte zijn geweest, waardoor de prognose een 2-3 nederlaag luidde. Bij onze rentree in de Eerste Divisie A - voor het eerst sinds het seizoen 2013/2014 speelt Heren 2 weer op dit niveau - stond Set Up uit IJsselmuiden tegenover ons; eveneens gepromoveerd, maar vooral dankzij het feit dat andere teams de stap omhoog niet wilden maken.

Wat valt er eigenlijk over de wedstrijd te zeggen? We hoorden met 0-1 achter te staan, maar stonden met 1-0 voor. Michiel kan een doortiktrucje. Berger kan goed verdedigen. Frank heeft een goede vakantie gehad. Arno ook. Nick kon lekker een wedstrijdje inslaan. Rinaldo kon zijn schouder opwarmen. De eerste scheidsrechter had het warm. De tweede scheidsrechter was vergeten dextro te eten. Ties had de dextro denk ik gejat. We hadden lekkere snoepjes. Kees Jan vond het ook lekker. We wonnen met 4-0. We stonden bovenaan. Het bier smaakte goed. Het eten smaakte… O ja, dat waren we vergeten te doen.

Verder kunt u de wedstrijd terugkijken op SSS TV, zoals u ook aanstaande zaterdag de topper tegen Renswouw kunt zien op YouTube. De wedstrijd die een half jaar geleden gespeeld had moeten worden om het kampioenschap, maar niet doorging zal zaterdagavond wel gespeeld worden. Dan opnieuw tussen de nummers één en twee van de competitie. Weliswaar na één speelronde, maar daar hoor je niemand over.

Blauw tegen groen.
Boeren tegen kippen.
Christien tegen Christien.

Zaterdag 26 september: 19.00 uur, live op SSS TV.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)