Het verslag waarvan we hoopten dat dit een half jaar geleden zou komen

De boeren tegen de kippen. De blauwen tegen de groenen. Renswouw Heren 1 tegen SSS Heren 2. Dat zou een half jaar geleden het topaffiche zijn met als inzet het kampioenschap van de tweede divisie. Het C-woord gooide roet in het eten, maar zaterdag kregen we een nieuwe kans. Hier komt het verslag waarvan we hoopten dat dit een half jaar geleden zou komen.

Als we de geruchten hadden moeten geloven, zou er misschien wel 200 man publiek naar De Hokhorst komen. Dat zou vandaag de dag een brandhaard van jewelste zijn, maar die ene wedstrijd op een vrijdagavond in maart stond in menig agenda’s geschreven. Laten we daar niet te veel woorden meer over schrijven, aangezien tijdens een emotioneel betoog destijds al genoeg tranen gevloeid hebben.

Het is een nieuw seizoen, in een nieuwe competitie, met nieuwe kansen. Wij waren met Autoschade/Van der Werf SSS Heren 2 uitstekend gestart dankzij een 4-0 zege; datzelfde was het geval voor Renswouw. Hierdoor gingen de herinneringen toch even terug naar maart, want ook toen zouden wij als nummers één en twee de degens kruisen. Ditmaal ging dat echter gebeuren in de eerste divisie.

Helaas - en logischerwijs - zonder uitpubliek, maar dankzij Hans was er toch een leuk sfeertje neergezet in De Hokhorst en konden ongeveer vijftig Renswoudenaren toekijken. Het is dat ze al stil moesten zijn, anders waren we ze dat ook zeker geweest na een flitsende eerste set van SSS. Volgens opdracht lanceerde Michiel de ene na de andere kogel vanachter de servicelijn. Onze eigen passlinie had op de training al ondervonden dat deze services bepaald niet prettig zijn (net zo min als de sprongservices van Heren 1; waarvoor dank!). In navolging van Beek stroomden de services van de rest van het team ook met enorme snelheid richting armen van de Renswoudenaren om Bart aan het lopen te zetten.

In de rest van het spel ging het ook voortvarend bij de Barneveld. De paSSSlinie onder leiding van Arno stond als een huis; hij had een basisplaats afgedwongen ten opzichte van Ties. Dat had de coach goed ingeschat, want zijn Woudenbergse afkomst zou te veel als een rode lap op een Renswoudense stier werken. De aanvallers scoorden er op los en als er toch een bal terugkwam, zorgde Wilco er met zijn blokkering voor dat Renswouw door de struiken het bos niet meer zag.

Na de magistrale eerste set stond het gewoon weer 0-0 en krabbelde Renswouw iets op. Wat volgde was een wedstrijd zonder hoogstaand spel, met een aantal foutenseries, maar ook met een Barnevelds team dat zich boven de twintig de sterkste ploeg toonde. Berger speelde op dat soort momenten als een godenzoon (komt waarschijnlijk door zijn broekje), de lijntjes tussen Beek-Roelofs en Beek-Hebing liepen heerlijk en met trucje op het midden waren de Barnevelders ook in set twee en drie het sterkste.

Een trucje op het midden? Nu denkt u misschien: het zal toch niet? Nee, het was inderdaad niet Berger die op het midden kwam te staan. Dat is een meerjarenplan. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Gelukkig hebben we met Rinaldo een alleskunner langs de lijn: of nu als passer/loper in de Eredivisie is, als libero in Italië, als diagonaal (met een fitte schouder) in de tweede divisie of als stand-in midden in de eerste divisie. Dat was ook nodig, want onze aanvoerder is inmiddels dertig jaar en de jaren beginnen te tellen. Dus was het halverwege de tweede set tijd om even op het bankje te gaan zitten en om louter voor de service nog even terug te komen.

De winst was binnen. Nu was het nog zaak om het bonuspunt te behalen. Daar wilde Renswouw niet zomaar aan meewerken. Met nieuwe impulsen (Debuutkannetje van Ewoud? Check!) knokten de Barnevelders zich nog terug naar een spannende strijd aan het einde van de set, maar het was uiteindelijk Renswouw dat toch een puntje in De Hokhorst hield.

Negen punten uit twee wedstrijden bij de rentree in de eerste divisie. Dat is een keurige tussenstand; met een tweede plek op de ranglijst. Vanmiddag gaan we de degens kruisen met de studenten van Donitas. Wilt u zien wat dit treffen ons zal brengen? Kijkt u dan vanaf 17.00 uur naar de live stream op SSS TV. En als u denkt: wat zien die jongens er goed uit? Dat komt door de nieuwe wedstrijdkleding, gesponsord door Autoschade Van der Werf.

En als u denkt: wie is de mid? Dat is nog een verrassing...

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)