Heren 2 windt er geen doekjes om tegen Renswouw

Een volle tribune, een persfotograaf en een heuse derby op het programma. Dat beloofde een mooie zaterdag te worden in De Meerwaarde. Dat werd het ook uiteindelijk voor Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 met een schitterende 3-1 overwinning op Renswouw. De man met de pen (en het toetsenbord) zal hieronder uit de doeken doen hoe de zaterdag verliep.

Pure paniek voor aanvang van de de wedstrijd. Iedereen druppelde binnen op de tribune met het nodige enthousiasme. Even een koffie of een AA nuttigen, alvorens we naar de kleedkamer zouden gaan. Maar tussen alle lange mannen in was even een moment van pure paniek.

Christien had het al ontzettend lastig om te kiezen bij wie ze zou gaan zitten in de kantine. Om beide teams tevreden te houden, was er uiteraard cake voor beide teams. Een compromis werd gesloten: Renswouw regelde de thee (hier had ik het spreekwoord kunnen schrijven: waar broeken zijn, betalen geen doeken), maar die dronk ze bij SSS op. Maar de paniek sloeg pas echt toe toen Gepko opeens liet weten dat er een teamfoto gemaakt zou worden. Onze mamanager Christien had namelijk ‘s ochtends in haar enige SSS-shirt - waarin ze op de foto zou willen - gesport. Talloze opties werden aangedragen om haar op de foto te krijgen; zelfs in een Renswouw-shirt zouden we acceptabel vinden. Na lang wikken en wegen kregen we Christien toch op de foto, boven ons als mannen verheven (zoals het hoort).

De teamfoto was zo gekiekt. Dat kan je gerust aan onze teamfotograaf Zwets overlaten. We staan er weer schitterend op; en kunnen eindelijk aan iedereen laten zien wat voor mooie kleding onze sponsor Autoschade Van der Werf heeft geregeld. Op naar de hal voor een mooie strijd tegen Renswouw, waar de oude bekenden de zaal instromen. In de voorbereiding hadden we elkaar nog getroffen en strandde het duel bij 1-1. De laatste twee seizoenen speelden we telkens één keer tegen elkaar. Vorig jaar wonnen wij in De Hokhorst met 1-3. Op 7 december 2019 verloren wij met 1-3 van Renswouw; de laatste officiële nederlaag van Heren 2.

Zoals het SSS Heren 2 betaamt, kwamen langzaam uit de startblokken. Onze hovenier Berger stond nog te harken (kijktip: BinnensteBuiten van 30 september), Wilfred zou zijn toverkunsten bewaren voor later in de wedstrijd en ook de anderen konden het niet oplossen. Aan de andere kant kon Oosting weer zijn klasse laten zien (aangezien zijn vinger weer in de kom zat), toonde Bart nog over voldoende adem te beschikken om al z’n aanvallers te bedienen en anders was daar wel coach Timmerman om even wat extra tijd te kopen door een doekje in het veld te gooien.

We kwamen na een moeizame start nog terug in de eerste set, maar te veel fouten kostten ons de eerste set. We waren inmiddels warmgedraaid om in de tweede set te gaan schitteren. Het toegestroomde publiek zag hoe SSS de servicetactiek met succes uitvoerde; Beek en Gepko legden de druk erop en Heren 2 dicteerde het spel. Ieder doekje wilde in de was bij Heren 2. Michiel wilde dat graag als spelverdeler en aanvaller; met Frank binnen de lijnen konden drie aanvallers bediend blijven en daar maakte Michiel ook graag gebruik van met een kanonskogel rechtdoor door de benen van Julius.

Stand 1-1. In tegenstelling tot de voorbereiding ging de wedstrijd ditmaal wel door. Renswouw leek de handdoek al in de ring te werpen. Zoals een wijze man aan de blauwe zijde zei: wij zijn allang tevreden met één set. Heren 2 drukte door. Berger heeft dankzij zijn groene vingers zijn volleyballeritis steeds beter onder controle, de middenaanvallers hadden een prima afstemming met Michiel en met Arno binnen de lijnen kon Ties gaan dansen op de vulkaan. Net als de tweede set werd het 25-17 voor SSS.

Renswouw zou Renswouw niet zijn als het geen stel taaie mannen had. Met twee Van Roomens in het veld - en een toekomstige Barneveldse Van Roomen op de tribune (het contract ligt voor je klaar, Paul) - en een aantal wisselingen wist Renswouw in de vierde set de spanning weer op te voeren. Gelukkig had Ewoud een aantal goede services in huis (en bezorgde hij ons ook een kannetje na afloop) en wisten Rinaldo en Roelofs goede hoekjes te slaan. Maar de vierde set is vooral toe te schrijven aan onze Duitser. Niet onze Duitse aanvoerder, maar aan Wilfred. Onpasseerbaar met zijn blok en aanvallend draaide hij Renswouw volledig in de doeken.

Een verdiende overwinning voor SSS; daar hoeven we geen doekjes om te winden. Wij zijn niet arrogant; wij zijn gewoon goed! (Om maar eens uitspraak uit het verleden op te doeken). Na afloop konden we proosten op de overwinning en nagenieten van de derby met Renswouw samen. En… hadden we nog een doekje voor het bloeden voor Jarno.

Op naar Bedum voor de derde wedstrijd van het seizoen! (De reis is ook lang genoeg om dit verslag te schrijven...)

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)