Aan de leiding, door de leiding en laten lijden

Met Autoschade Van Der Werf als sponsor verwacht je dat SSS Heren 2 het nodige te lijden heeft. Niets is minder waar na zes wedstrijden. De Barnevelders leiden fier in de Eerste Divisie A na een 4-0 zege op CSV Zwolle. De beste loodgieter van Nederland leidde ons naar de overwinning; al vond het team dat we lieten lijden dat de leiding hier ook een cruciale rol in speelde.

In de voorbereiding op het treffen met CSV Zwolle reden we natuurlijk niet allemaal de hele week naar De Meerwaarde. Arno rijdt vooral naar zijn computer, waar het team zich bereid op een mogelijke laatste trainingsavond dit seizoen… Zou de competitie weer moeten deinzen voor de coronaregels? Of kunnen we nog een aantal keer proberen de tegenstander onder het Caudijnse juk te laten doorgaan?

Helaas krijgen we horen dat er geen publiek meer welkom is, maar… Gelukkig nog wel een laatste keer bij ons treffen. De regels gaan in om 18.00 uur; dus wij hebben een strakke doelstelling: binnen twee uur de wedstrijd met CSV beëindigen. Met in het vooruitzicht mogelijk nog meer coronaregels krijgen we het zowaar voor elkaar om een goedgevulde tribune te hebben en… een complete ploeg! Elf spelers, twee coaches en een teammanager die we van de snelweg af hebben geplukt.

Ditmaal kunnen we coach KJ goed verstaan. CSV wil graag stijgen in de competitie en zal tegen ons als koploper proberen te steigeren. Aan ons de schone taak dit Zwolse paard te berijden en daarvoor hadden KJ en Freek ons uiteraard goed voorbereid. Voor de wedstrijd was het tijd om wat aardige woorden uit te wisselen met elkaar, maar bij het eerste fluitsignaal van de leidsvrouw kon de echte strijd beginnen.

Met de nodige lijdzaamheid bouwde Heren 2 in de eerste twee sets een mooie voorsprong uit om deze niet uit handen te geven. CSV probeerde met veel servicedruk ons in de problemen te brengen; maar in de praktijk had dat juist niet het gewenste bereik. Heren 2 liep de side-outs gretig binnen, had de blokkering goed staan (met een ereplaats voor de leiding) en verdedigde de nodige ballen. Zodoende ging Heren 2 met 25-18 en 25-19 verdiend met 2-0 aan de leiding.

Om te voorkomen de lijdensbeker tot aan de bodem te moeten ledigen, besloot CSV het over een andere boeg te gooien in de derde set: eens kijken of Zwolse praatjes de Barneveldse mannen uit hun concentratie te halen. Met Ewoud binnen de lijnen bleef SSS keurig de side-outs lopen, al slaagde CSV daar ook steeds beter in. Zodoende ontspon zich een spannende strijd, de leiding het hoofd koel hield. Iets te koel misschien in de ogen van de Zwollenaren. Al lieten de Zwollenaren zelf na een eerste setpunt te benutten. Iets met heel veel servicedruk… Te veel servicedruk...

Ons libero Ties is ook niet snel gek te krijgen. Op 24-24 bracht hij een kneiterharde aanval van Sjoerd - SJOERD, je bestelling staat klaar! - de Boer tot stoppen; waardoor wij op setpunt kwamen. De spanning lijkt verder te stijgen als Roelofs een bal naar de muur laat steigeren, maar om in zijn woorden te spreken: ‘‘Ik sloeg niet uit, ik dwong een netfout af.’’

De blijdschap bij SSS was weids, de neiging bij CSV om gefrustreerd te zijn was begrijpelijk, maar het schreien in vilein gedrein jegens de leiding was beneden peil. Onze aanvoerder was vervolgens niet de beroerdste en zei tegen de lijdende kletsmeier dat de kwijtgeraakte set te wijten was aan eigen fouten in plaats van het ongelijk en eventuele partijdigheid van de leiding. De schrijver dezes stond binnen bereik en onderging het kleine vergrijp; om grijnzend te zien dat de scheids aan het begin van de vierde set naar de rode kaart reikte.

In het vierde bedrijf was het een festijn aan de Barneveldse zijde. De service liep als een trein en de blokkering van de beste loodgieter van Nederland mocht er zeker ook zijn. Aan het einde deinsde CSV nog enigszins terug, maar SSS Heren 2 was al buiten bereik.

Na afloop was het tijd om elkaar te bedanken voor de mooie strijd en was er ook genoeg vleiende woorden voor beide partijen (de schrijver dezes is te vereerd om iets over middenaanvallers te schrijven). Des te jammer is het azijnen geschrijf van de Zwolse coach over de leidsman; soms is het gewoon goed om te nijgen en te zwijgen. Al weet SSS Heren 2 ook hoe moeilijk dat is, maar ja wij zijn niet arrogant, wij zijn gewoon goed… Wij hebben immers de beste loodgieter van Nederland; daarom staan wij aan de leiding.

Simplex - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)