Kampioenswedstrijdvoorbeschouwende samenvatting van 1877 woorden

Stel je speelt vanavond in de Hokhorst, je kan kampioen worden en het is tot een half uur voor aanvang de vraag hoeveel fitte spelers er zijn. Dan is het logisch dat je nog even een ‘samenvatting’ maakt van de afgelopen acht wedstrijden waar nog niet eerder over bericht is. Zet een bakje koffie, ga er even voor zitten en zorg ervoor dat je om 19.00 uur in Renswoude bent.

Stel je verliest voor het eerst in 714 dagen een officiële wedstrijd, je wint vervolgens - voor het laatst met elf fitte spelers - van Avior wel en je gaat daarna een lockdown in. Dan heb je als schrijver even geen zin in een wedstrijdverslag. Het draait even niet meer om de titelstrijd, maar vooral om enkele of dubbele streepjes, het feit dat Gepko een uur lang paniek had om een kwijtgeraakte trui en mysterie om het vermiste inspeelshirt dat inmiddels al maandenlang naar een zweterige Wilco ruikt.

Stel je krijgt te horen dat je weer mag trainen, je hebt enorm fanatieke trainers en amper fitte spelers. Freek popelde om ons op maandag weer de lijnen aan te laten tikken en Kees Jan volgde de uiteraard met datzelfde ritueel op de donderdag. Never change a winning line ticking concept. Het C-woord gooide uiteraard even aan klein kinkje in de kabel. Her en der waren er wat dubbele streepjes in de app. Dat bleek ook het geval te zijn bij Apollo 8, waardoor onze eerste wedstrijd van 2022 met een maand uitgesteld werd. Overigens weten zowel Apollo 8 en DIO/Bedum ook al dat zij de komende weken eveneens te veel spelers met twee streepjes zullen hebben, waardoor beide teams niet meer naar Barneveld zullen afreizen. Best wel een gekke uitslag, zeker gezien de grote negativiteit in de groep bij onze noordelijke opponent. 

Stel de Nevobo komt tot het onbegrijpelijke, ivorentorenachtige besluit dat je de rest van het seizoen om de Kat Z’n Kut Cup mag uitspelen. Dan kruip je als schrijver eerst in de pen om de Nevobo aan te pakken. Daarna vind je het wel even goed, maak je er het beste van, totdat de kampioenssfeer in de ploeg komt en je een samenvatting maakt van de strijd om de Kat Z’n Kut Cup, in aanloop naar de kraker tegen Renswouw.

KZK Cup Ronde 1: pannenkoeken in Groningen
Pouw Rent/Veracles H1 - Autoschade Van der Werf SSS H2: 3-2 (17-25, 25-21, 25-19, 23-25, 15-13)

Stel je moet naar Groningen, er staat geen officiële titel meer op het spel en je hebt negen fitte spelers onder aanvoering van een fanatieke coach. Dan ga je voor het bier en de kroegen naar het noorden. Na de eerste set dachten we nog snel aan het bier te kunnen (17-25 winst), maar we kwamen van een koude douche (uiteindelijk letterlijk) thuis. Veracles bleek een leuke opponent te zijn met een goede diagonaal, waardoor zich een spannende pot ontwikkelde. De scheidsrechters maakten het allemaal nog wat spannender en dus kwam er een vijfsetter. Zelfs hier bleef het spannend, tot een miscommunicatie bij het duo 'Bob jij of Bob ik' en twee punten later was de eerste nederlaag van 2022 een feit.

Gelukkig gingen we niet voor het volleybal naar Groningen, maar voor het bier, voor de hamburgers en de kroeg. En de pannenkoeken op een willekeurig kruispunt, op de vluchtstrook of vlakbij je huis. Genoten.

KZK Cup Ronde 2: rood-geel op de donderdagavond
Autoschade Van der Werf SSS H2 - Voorsterslag/VC Zwolle H1: 3-1 (25-18, 21-25, 25-17, 25-22)

Stel je moet op een donderdagavond volleyballen, er staat niks op het spel en je hebt negen fitte spelers onder aanvoering van Kees Jan Freek Hebing. Dan ga je uiteraard laten zien dat een coachwissel na een nederlaag z'n vruchten afwerpt. Zo gezegd, zo gedaan. Dit zeg ik niet omdat wij arrogant zijn, wij zijn gewoon goed. Zelfs op een donderdagavond. Oké... We waren opnieuw alleen in de eerste set echt vol gogme, maar uiteindelijk mochten we gewoon weer vier punten bijschrijven zonder rood-gele kaarten te pakken (en dat kon Zwolle niet zeggen). De winst leverde ons ook de koppositie op in de wedstrijdquotiëntencompetitie. Daar mocht op geproost worden en met je elleboog voor geklapt worden.

KZK Cup Ronde 3: fingerspitzengefühl
C.S.V. H1 - Autoschade Van der Werf H2: 1-3 (22-25, 25-18, 12-25, 23-25)

Stel je moet naar het Deltion College, er staat een piano en je hebt negen fitte spelers met een negatieve coach. Dan kan er vast wel iemand piano spelen. Daarna was Ewoud z'n fingerspitzengefühl een beetje kwijt (of beter gezegd: de wedstrijd duurde langer dan gedacht), maar gelukkig beschikken we over onze eigen Melvin Platje: supersub Michiel als passer/loper. Met Frank als spelverdeler denderden we in de derde set over CSV heen; al werd ons ook geen vingerbreed in de weggelegd. Daarna werd het nog even spannend. Zo heftig zelfs, dat Frank z’n neus er spontaan van begon te bloeden. Een paar services en blokjes later hadden we toch gewoon weer vier punten op zak op zoek naar wat fingerfood. De McDonald’s waren dicht, dan maar good old Carascabeeën om je vingers erbij af te likken. 

KZK Cup Ronde 4: mandarijnenpunten
Autoschade Van der Werf/SSS H1 - VVH H1: 4-0 (25-22, 25-18, 25-19, 25-20)

Stel je moet thuis tegen VVH spelen, de zon schijnt en je hebt maar liefst tien spelers, twee coaches, een manager en een Berger. Dan is het niet meer dan logisch dat Michiel opnieuw als passer/loper ingezet moet worden. Het team draaide op volle toeren, maar Arno-Ewoud-Beek als passlinie. Frank strooide met setups alsof het z’n laatste thuiswedstrijd was en Rinaldo, Gepko en Wilco scoorden het ene na het andere mandarijnenpunt. Baas boven baas: Ewoud. Oké, en we werden een beetje geholpen door de foutenlast van VVH. Voor de zekerheid hadden we ditmaal geen teamavond gepland na de wedstrijd tegen VVH. De vorige keer kostte het ons een wereldrecord. Ditmaal haalden we met Freek op de bank gewoon vijf mandarijnenpunten tegen VVH.

KZK Cup Ronde 5: bittergarnituur op het boodschappenlijstje
Avior H1 - Autoschade Van der Werf/SSS H2: 1-3 (18-25, 19-25, 14-25, 25-22)

Stel je moet naar de Johan Cruijff Arena om het Nederlands elftal te kijken met vriendinnen, ondertussen is er een volleybalwedstrijd en dat team heeft negen inzetbare spelers met je vader als coach die soms spijt heeft van bepaalde uitspraken. Dan weet je dat je het wedstrijdverslag haalt als één van de vier dochters; zeker als het team ook nog eens vier punten binnenhengelt. Da’s logisch. 

Wat valt er over de wedstrijd te zeggen? Arjan hing tussen het negatieve en positieve in, maar maakte de cruciale fout boodschappen te doen. Nick was weer negatief, dat was positief. Totdat hij tijdens de wedstrijd opeens een Fosburyflop probeerde, die helaas in het net en met een zere knie eindigde. Gelukkig hebben we een brede selectie en konden we gewoon de winst binnenhalen. Misschien moeten we allemaal vooraf als een (r)haket even een stukje fietsen. Na drie sets zwaaien, prikken en doorslaan vonden we het wel goed en konden we aan het bier en genieten van een zelfgefabriceerde bittergarnituurkampioensschaal.

KZK Cup Ronde 6: reserve Friezen
Autoschade Van der Werf/SSS H2 - Plainwater Donitas H1: 4-0 (25-13, 25-20, 25-20, 25-23)

Stel je ontvangt een studentenploeg uit Groningen, wil werken aan het wedstrijdquotiënt en hebt zeven fitte spelers. Dan doe je als coach in de voorbespreking de gedurfde uitspraak dat hij vandaag de zeven beste spelers van de ploeg opstelt. Voor Roelofs was het prettig dat er wat time-outs werden genomen (zodat hij een boodschappenlijstje kon maken), voor de reserve Friezen was het minder fijn dat Ewoud van smerige ballen houdt, voor Zen was het mooi dat hij foutloos een debuutkannetje mocht halen. In alle beperktheid haalden we gewoon vijf punten, was het tijd om de groene shirts te verruilen voor zwembroeken, zelfgefabriceerde zandkastelen en tanktop Ties. 

p.s.: sinds vandaag al 847 dagen ongeslagen in onze hal!

KZK Cup Ronde 7: wedstrijdquotiënt 4.0
Voorsterslag/VC Zwolle H1 - Autoschade Van der Werf/SSS H2: 0-4 (13-25, 10-25, 23-25, 23-25) 

Stel je staat 21-20 achter in de vierde set, wil met 0-4 winnen en hebt Supersub Michiel als enige wissel langs de kant staan als coach met acht fitte spelers. Dan laat je onze alleskunner twee aces serveren. Hierbij kan verteld worden dat de tweede ace met stip binnenkomt in de top drie SSSmerigste punten van het seizoen: de prikbal van Gepko tegen Avior (inclusief het zwaaien), het vuile rollertje over het net van Ewoud tegen Donitas en dus de service van Michiel op de voeten van een Zwolle-speler die buiten het veld ligt. Even later zet je Michiel er gewoon nog een keer in, waarna Ewoud het winnende punt binnen mag slaan op aangeven van ‘hup Frank, hup Frank, hup Frank’. 

De eerste twee sets waren een Gala-voorstelling van SSS; Wilco vond het wel fijn om met deze ballen te serveren. Arjan vond het ook fijn dat we niet al te lange rally’s hadden. Papa en mama Bouw konden trots kijken hoe hun zoon nog een paar punten voor Heren 2 binnen sloeg. En dat werd ook nog eens vastgelegd op de gevoelige plaat door onze gezekerde huisfotograaf a.k.a. Jeroen van Spareribselaar. 

Kampioenswedstrijd
Stel je speelt geen thuiswedstrijd meer, maar nog wel in Renswoude en het is ook nog eens de nummer één tegen de nummer twee. Dan wil je er een mooie strijd van maken. Wie is dan de nummer één en wie de nummer twee? In de Eerste Divisie A grossiert SSS aan de leiding met een wedstrijdquotiënt van maar liefst 4,0. De titelstrijd kan vandaag in Renswoude beslist worden. Voor scenario’s moet je even met Gepko contact zoeken.

Maar als je naar de KZK Cup kijkt, heeft Renswouw nog een koppositie te verdedigen. Weliswaar hebben de blauwen slechts vier keer gespeeld, waarvan tegen drie teams uit het rechterrijtje; maar het is een mooie uitdaging voor ons om te laten zien dat we ook in de KZK Cup de beste zijn.

Komt dat zien: zaterdag 23 april, 19.00 uur in De Hokhorst te Renswoude. 
Wilt u mee op de fiets? We verzamelen om 17.15 uur bij Berger.

Eerste Divisie A

1. Autoschade Van der Werf/SSS H2   

2. Renswouw H1

3. DIO/Bedum H2

4. VVH H1

5. Pouw Rent/Veracles H1

6. C.S.V. H1

7. Plainwater Donitas H1

8. Ten Brinke Set-Up H1

9. Avior H1

10. Voorsterslag/VC Zwolle H1

11. Apollo 8 H1

W-P   

15-60   

15-52

12-39

16-47

15-40

16-40

16-37

16-32

18-35

20-36

13-12

Quotiënt  

4,00

3,47

3,25

2,94

2,67

2,50

2,31

2,00

1,94

1,80

0,92

    

KZK Cup (sinds 3 maart)

1. Renswouw H1

2. Autoschade Van der Werf/SSS H2   

3. C.S.V. H1

4. VVH H1

5. DIO/Bedum H2

6. Pouw Rent/Veracles H1

7. Voorsterslag/VC Zwolle H1

8. Ten Brinke Set-Up H1

9. Plainwater Donitas H1

10. Apollo 8 H1

11. Avior H1

W-P   

4-17   

7-29

6-18

5-15

3-8

8-21

9-16

6-9

3-4

3-4

5-3

Quotiënt

4,25

4,14

3,00

3,00

2,67

2,63

1,78

1,50

1,33

1,33

0,60

 

 

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)