SSS Heren 2 kampioen Eerste Divisie A

Autoschade Van der Werf/ SSS Heren 2 heeft de titel in de Eerste Divisie A veroverd. De Barnevelders behaalden het kampioenschap door naaste belager Renswouw in een zenuwslopende derby met 2-3 te verslaan. Hierdoor is SSS niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Voor aanvang was het verschil tussen koploper SSS en nummer twee Renswouw acht punten. Beide teams hadden vijftien wedstrijden gespeeld en nog twee duels op het programma staan. Nummer drie DIO/Bedum was na de recente 4-0 nederlaag bij Renswouw geen kanshebber meer en besloot dat het seizoen na slechts dertien wedstrijden voor hun afgelopen is.

Renswouw moest met ruim verschil winnen in de strijd om het beste wedstrijdquotiënt van de competitie. De thuisploeg ging ook voortvarend van start en was met name serverend en passend dankzij libero Julius Held de bovenliggende partij. Renswouw won de eerste set met 25-21, maar SSS was inmiddels beter in de wedstrijd gekomen dankzij makkelijke scorende middenaanvallers Wilco Duits en Gepko Hahn.

De Barneveldse servicedruk werd opgevoerd via Michiel van de Beek en Martin Berger – die zijn rentree maakte na blessureleed – en aan het net heerste SSS inmiddels ook met de blokkering en de aanval via onder andere invaller Ewoud de Jong. In het achterveld hadden libero’s Ties Haket en Arno Boessenkool de controle, waardoor het via 20-25 en 17-25 een kwestie van tijd leek voordat de winst voor SSS binnen was.

Met Bart van Garderen aan service kwam Renswouw echter terug in de wedstrijd. SSS leek het gaatje te dichten in de vierde set, maar moest toch toestaan dat een vijfde set de beslissing ging brengen.

In deze zinderende slotfase waren de tribunes inmiddels goed gevuld en zat het publiek met samengeknepen billen te kijken hoe teams over en weer matchpoints kregen. Renswouw kreeg twee kansen dankzij Jorik Knol en Johan Oosting, maar uiteindelijk waren het Arjan Roelofs en topscorer Rinaldo Bouw die SSS in leven hielden. Dankzij sterk serveren van Frank Staal kwam SSS op matchpoint en even later kwam er een tweede kans na een rake klap van Bouw. Een uitgeslagen bal van Oosting bracht 16-18 en een 2-3 winst voor SSS op het telbord.

Dankzij de 2-3 zege heeft Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 het kampioenschap van de Eerste Divisie A vastgesteld. De Barnevelders hebben de meeste punten, het minste puntverlies en het beste wedstrijdquotiënt van de gehele competitie. Daar kan met één speelronde te gaan (voor SSS en Renswouw) geen verandering in gebracht worden.

De ploeg – inclusief coach Kees Jan van Garderen, manager Christien Timorason en de geblesseerde Nick Hebing – werd in De Hokhorst gehuldigd met medailles en aanvoerder Hahn mocht vervolgens de kampioensschaal omhooghouden.

“Het is mooi en terecht dat we ons kampioen mogen noemen’’, aldus de aanvoerder. “De Nevobo heeft twee maanden geleden een waardeloos besluit genomen en we noemen de competitie sindsdien gekscherend de Kat Z’n Kut Cup, maar we hebben destijds ook met het team afgesproken alsnog te laten zien dat we de beste ploeg zijn.

Het is extra mooi om uiteindelijk in zo’n spannende derby tegen Renswouw – met de twee beste teams tegenover elkaar – het kampioenschap te behalen. Dat vrienden van ons ook nog eens een medailles en een schaal hebben geregeld, maakt dat we ons echt kampioen voelen. Het bonnetje sturen we trouwens nog wel even naar de Nevobo.’’

Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 sluit op zaterdag 7 mei de competitie af met een uitwedstrijd bij Ten Brink Set-Up in IJsselmuiden.

verslag van Gepko Hahn, SSS Heren 2.
Kampioensfoto: Ewoud de Jong, Arjan Roelofs, Nick Hebing, Rinaldo Bouw, Michiel van de Beek, Wilco Duits, Frank Staal en coach Kees Jan van Garderen (boven v.l.n.r.); Martin Berger, Arno Boessenkool, manager Christien Timorason, Ties Haket en Gepko Hahn (onder v.l.n.r.) (op de foto ontbreekt trainer Freek Hebing).

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)