Één punt per 98,25 km

De titel van het allereerste wedstrijdverslag van het seizoen 2022/2023 leek na één set op een ander gemiddelde uit te draaien. Maar het nieuwe sterrenensemble deed hun zelfbenoemde geuzennaam van de voorbereiding eer aan. Als echte comeback kids zegevierde Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 uiteindelijk met 1-3 in het Groningse Veracles. Het seizoen is los: 393 kilometer gereden, vier punten binnen. En 100% winstpercentage voor interim-coach Harrie in de Warrie.

U zult misschien niet verbaasd zijn over een overwinning voor Heren 2. De afgelopen drie seizoenen reeg dit team de ene na de andere zege aan elkaar. Drie jaar lang stond Heren 2 onder het strakke Belgisch-Australische-Engelse regime van KJ. In die drie seizoenen behaalde de ploeg een promotie naar de eerste divisie en uiteindelijk afgelopen seizoen ook (het zelfbenoemde) kampioenschap in de Eerste Divisie A. Met een winstpercentage van 92,5% nam KJ afscheid van het team.

Er volgde een roerige transferperiode. Niet alleen werd een nieuwe hoofdtrainer gezocht, ook veel nieuwe spelers. Heren 2 werd namelijk de hofleverancier van de derde divisie. Maar liefst vijf spelers stapten terug van Heren 2 naar Heren 4. Daarnaast kocht Woudenberg op de valreep van de transferwindow libero Ties Haket terug na twee seizoenen. Vanaf nu gaat Ties in de derde divisie weer zijn (derde) balkunsten vertonen. De transfersom moet overigens nog steeds overgemaakt worden: een flesje bier en een kratje cola (past beter bij dit team).

Gelukkig deed Heren 2 ook goede zaken op de transfermarkt. Josia en Aron werden vanuit Heren 3 doorgeschoven. Daarnaast keerde Julius terug op de kippenstok. Altijd goed voor een portie pit, een potje kaarten (pakken) en iemand die tenminste oud genoeg is om pils mee te drinken. Daarnaast bleven Ewoud, Wilco, Arjan en Gepko trouw aan Heren 2; dat geldt ook voor Nick, maar die focust zich op Formule 1 en zijn revalidatie.

Met deze fabulous seven werd aan de zomercompetitie begonnen; achter de schermen roerde SSS zich op de transfermarkt. Na jarenlang contact hapte Robert Pleizier eindelijk toe, waarmee SSS Heren 2 een toptrainert in huis heeft gehaald. Dat ons nieuwe opperhoofd in de voorbereiding drie weken aan de andere kant van de Atlantische Oceaan verblijft, nemen we op de koop toe. We zijn benieuwd met wat voor scoutingaanbevelingen hij terugkomt.
Dichterbij huis zorgde het scoutingapparaat ervoor dat drie talenten de overstap maakten van de rooien naar de groenen: oftewel van VCV naar SSS. Met Rick Noppe, Tijmen Lurvink en Meinko de Boer heeft SSS Heren 2 de selectie op orde. Op trainingen wordt het talententeam aangevuld met nog meer tieners: Jordy, Tjerk, Lars en Bart complementeren de groep. Zodat we niet alleen meer publiek hebben bij wedstrijden, maar ook bij trainingen.

Met deze mooie selectie trok SSS H2 ten strijde in de voorbereiding. Onze nieuwe trainer had er zoveel zin in, dat de eerste training al op 8 augustus gepland stond. Zo vroeg zelfs dat Markus Held zich maar bij H2 aansloot, omdat de voorbereiding van eredivisionist Lycurgus nog niet begonnen was.
Verder hebben we een goede teamavond gehad en nuttige oefenpotjes gespeeld: Sliedrecht H2 (1-3 verlies), Pegasus H1 (1-2 verlies), Avior H1 (2-1 winst), SSS H3 (3-1 winst), C.S.V. H1 (2-1 winst), Reflex H1 (2-1 winst).

En dan gaat het echte werk beginnen. Seizoen 2022/2023 gaat beginnen. Maar nog voor de start van de eerste wedstrijd kwam het mooiste nieuws van de voorbereiding: DIO/Bedum H2 trekt zich terug. Dat scheelt weer een uitwedstrijd naar het noorden (en een minder plezierige tegenstander), want daar hebben we er al genoeg van. Zo ook het openingsduel: Veracles uit. Het is altijd afwachten welke studenten er dit jaar in het team zitten en hoe nuchter ze op het veld staan. Maar dat het een lastige pot zou worden, bleek wel uit het feit dat we vorig jaar met 3-2 verloren bij Veracles. Één van de drie verliespartijen van Kees Jan.

Ditmaal reisden we met een andere coach af naar Groningen: Harald a.k.a. Harrie in de Warrie. Hij drukte direct zijn stempel op de wedstrijd door een vroege wissel aan te vragen: bij Zeumeren werd Julius uit de auto van Arjan gezet en bij Wilco geplaatst.

Eenmaal in Groningen was het tijd voor de warming-up; direct twee sjems erbij (+1 voor Gepko en +1 voor Rick). Veracles kwam beduidend beter uit de warming up en was nagenoeg foutloos in de eerste set. SSS kwam gedurende de set beter in het spel, maar moest het eerste punt van het seizoen aan de studenten laten.

Vanaf set twee had SSS de touwtjes in handen en dat zou tot het laatste punt van de wedstrijd blijven. Aron liet zien dit seizoen voor de servicecup te gaan. Daarnaast wist hij de middens Wilco en Gepko goed te bedienen. Met een stabiele pass kon Aron heerlijk verdelen en konden de buitenaanvallers ook naar hartelust scoren.

In de derde set zag Harald kansen met een dubbele wissel: debuutkannetjes voor Rick en Tijmen; waarbij de eerstgenoemde direct zijn set-up door de tweedegenoemde gescoord zag worden. Uiteindelijk zegevierde Autoschade Van der Werf/SSS Heren 2 met drie tieners in het veld. Op de winst en vier punten werd geproost met cola in overvloed en bier met mate.

De zege werd tot in de Verenigde Staten gevierd en ook in Almere zal men even achter de oren hebben gekrabd: 100% winstpercentage voor coach Harald. Vandaag een vrije zaterdag en dan kan de tank weer volgegooid worden voor een nieuwe uitwedstrijd: Groningen. Proberen om het gemiddelde onder de 100 kilometer per punt te houden.

Dik van de Pol - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)